13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δεκατρείς ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε

«G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς 

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν…..εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστοφερ Εκλεστον, Σιένα Μίλερ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*Skai, Σάββατο 23/09, στις 21:00

«Πιάσαμε την Καλή» (1955) σκηνοθεσία Γιάννης Τριανταφύλλης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο αφελής Θύμιος (Κώστας Χατζηχρήστος) φτάνει στην Αθήνα αναζητώντας την τύχη του. Λόγω μίας απερισκεψίας θα τον αποτάξουν από τη χωροφυλακή και καταλήγει άνεργος.

Στη συνέχεια μπερδεύεται εξαιτίας της κυρά Κατίνας και της κόρης της Λενιώς και, αντί να καταθέσει στη δίκη ενός συγγενή του, καταθέτει σε άλλη υπόθεση, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για δύο μήνες.

Στη φυλακή θα γνωρίσει τον υπεύθυνο για την αποπομπή του από τη χωροφυλακή. Αυτός θα του δώσει δουλειά, αλλά ο Θύμιος πάλι δεν θα στεριώσει. Ερωτεύεται μια συγχωριανή του η οποία δεν τον θέλει, ούτε και όταν ο φουκαράς κερδίζει το λαχείο.

 Κώστας Χατζηχρήστος , Γεωργία Βασιλειάδου , Ρένα Στρατηγού , Μαρία Νικολαϊδου , Ράλλης Αγγελίδης , Λόλα Φιλιππίδου , Γιώργος Δήμου , Νίκος Παπαθανασίου

*Open, Σάββατο 23/09, στις 21:00

«Οι Κρουντς» (2013) σκηνοθεσία Κρις Σάντερς, Κερκ Ντε Μίκο

Κινούμενα Σχέδια – Η ιστορία των Κρουντς, της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μια άγνωστη, μέχρι σήμερα, εποχή, την Κρουντάκιο Περίοδο. Μια δύσκολη εποχή, όπου η Μητέρα Φύση έκανε πολλά και διάφορα πειράματα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα. Σ αυτόν ακριβώς τον κωμικά επικίνδυνο κόσμο, αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης ενός καινούργιου σπιτικού για την οικογένεια Κρουντς, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται από μια τρομακτική, φυσική απειλή.

Έχοντας χάσει το αγαπημένο τους καταφύγιο, οι Κρουντς καλούνται να περιπλανηθούν σε έναν κόσμο γεμάτο με ξεχωριστά αλλά και επικίνδυνα πλάσματα. Έτσι ξεκινούν μια δύσκολη περιήγηση  και σιγά – σιγά, χωρίς να το καταλάβουν, η ζωή τους θα αλλάξει τόσο πολύ, που ακόμη και οι ίδιοι δεν θα αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους.  Σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη η επιβίωση, ο πατριάρχης της οικογένειας Γκρουγκ σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με έναν νεαρό και γυμνασμένο νομάδα, τον Γκάι, που ερωτεύεται την έφηβη κόρη του, την Έπ.

Η σπουδαιότητα της ιστορίας φαίνεται να είναι τεράστια, καθώς αν οι Κρουντς δεν καταφέρουν να «εξελιχθούν», τότε τόσο οι ίδιοι, όσο και το ανθρώπινο είδος, θα γίνουν προϊστορία!

Με τις φωνές των: Νίκολας Κέιτζ, Ούμα Θέρμαν, Έμα Στόουν, Ράιαν Ρέινολντς

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Αντέλα Μέρμηγκα, Κώστας Κόκλας, Πέτρος Σπυρόπουλος, Νίκος Κουρής, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Βασίλης Μήλιος, Ρόζι Παπαϊωάννου.

*Star, Σάββατο 23/09, στις 21:00

«Ποιος Θανάσης;» (1969) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος

Ελληνική κωμωδία – Ο Θανάσης έχει ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και πουλάει με δόσεις σε πελάτες όχι και τόσο αξιόπιστους. Οι δουλειές του πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και γι’ αυτό αναγκάζεται να γυρίζει σαν σβούρα, μήπως και μαζέψει κάποια δόση. Οι περισσότεροι πελάτες του, όμως, δεν έχουν να τον πληρώσουν και ο Θανάσης από τη φύση του ‘φιλεύσπλαχνος’, αναγκάζεται να τους δανείσει!

Κάποια μέρα προσλαμβάνει μια νέα και όμορφη κοπέλα, που μέσα σε λίγο διάστημα, καταφέρνει με την τσαχπινιά της να λύσει όλα τα προβλήματα. Οι δουλειές αρχίζουν να πηγαίνουν καλά και οι πελάτες πολλαπλασιάζονται. Ο Θανάσης, όμως είναι για άλλη μια φορά μπλεγμένος, αφού ερωτεύεται την κοπέλα…

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Άννα Φόνσου, Βαγγέλης Πλοιός, Τάκης Μηλιάδης, Γιώργος Βελέντζας, Νάσος Κερδάκας, Νίτσα Μαρούδα, Σάσα Καζέλη.

*Alpha, Σάββατο 23/09, στις 21:45

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*Ant1, Σάββατο 23/09, στις 22:00

«Ινδοκίνα» (1992) σκηνοθεσία Ρεζί Βαρνιέ 

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Γαλλική Ινδοκίνα, 1930. Ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει.

Η πανέμορφη και κομψή Ελιάν Ντεβρί (Κaτρίν Ντενέβ), με τον πατέρα της, Εμίλ, ελέγχουν την τεράστια περιοχή του πλούσιου, κόκκινου χώματος που είναι η φυτεία τους από καουτσούκ. Η μόνη αγάπη της Ελιάν είναι η Καμίλ, η δεκαεξάχρονη υιοθετημένη Βιετναμέζα κόρη της, πριγκίπισσα του Αννάμ, της οποίας οι γονείς σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ο Ζαν-Μπατίστ Λεγκέν (Βενσάν Περέζ), ένας Γάλλος αξιωματικός του ναυτικού μόλις έφτασε στη Σαϊγκόν αναζητώντας τη δόξα. Θα μπει στη ζωή της Ελιάν και της Καμίλ. Οι δύο γυναίκες τον ερωτεύονται. Η Ελιάν θα τον παρατήσει, αλλά η Καμίλ αρνείται.

Ο Ζαν-Μπατίστ εξορίζεται σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο σε ένα από τα νησιά Τονκίν. Ανίκανη να ζήσει χωρίς αυτόν, η νεαρή Καμίλ ταξιδεύει σε όλη τη χώρα αναζητώντας τον άντρα που αγαπά. Σε αυτό το επίπονο ταξίδι ανακαλύπτει τη χώρα της, τους ανθρώπους της, το παρελθόν της.

Το ταξίδι της Καμίλ, η επανένωση της με τον Ζαν-Μπατίστ, που την οδηγεί στον φόνο και τη φυγή τους από τους Γάλλους, είναι οι σπόροι της θρυλικής ιστορίας που σαρώνει την Ινδοκίνα, αυτή της Κόκκινης Πριγκίπισσας, του Γάλλου εραστή της, του νεογέννητου παιδιού τους.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Λιν Νταν Φαμ, Βενσάν Περέζ, Ντομινίκ Μπλαν, Ζαν Γιαν, Ζαν Λαμπαντί.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 23/09, στις 22:00

«Ο Σωματοφύλακας» (1993) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Ρομαντική – Ο Κέβιν Κόσνερ είναι ο σωματοφύλακας Φρανκ Φάρμερ και η Γουίτνεϊ Χιούστον στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Ρέιτσελ Μάρον, διάσημη τραγουδίστρια, πρωταγωνιστούν σε ένα χολιγουντιανό αστυνομικό θρίλερ, που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ο Φρανκ Φάρμερ πιστεύει στον απόλυτο έλεγχο. Στην πραγματικότητα, η καριέρα του εξαρτάται απόλυτα από αυτόν. Ο Φρανκ είναι ένας πρώτης τάξης σωματοφύλακας – ίσως ο καλύτερος που υπάρχει.

Παλαιότερα ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών αφιερώνοντας τη ζωή του στην προστασία δύο Αμερικανών προέδρων και πολλών άλλων πανίσχυρων «πελατών». Ο Φρανκ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ρέιτσελ Μάρον. Η Ρέιτσελ είναι αστέρι της ποπ, που η καριέρα της έχει φτάσει στα ύψη.

Όμως, παράλληλα με την επιτυχία, έχει μάθει να συμβιώνει με τις… συνηθισμένες «παγίδες» του επαγγέλματος: έναν σκληρό μάνατζερ, έναν δολοπλόκο υπεύθυνο Τύπου, εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν αλλά και κάποιους που δεν τη συμπαθούν ιδιαίτερα.

Στην πραγματικότητα, εδώ και αρκετό καιρό, η Ρέιτσελ δέχεται απειλητικά γράμματα από ένας αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή της. Έτσι αποφασίζει να προσλάβει σωματοφύλακα και ο Φρανκ Φάρμερ αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Γκάρι Κεμπ, Μπιλ Κομπς, Ραλφ Γουέιτ

*Star, Σάββατο 23/09, στις 22:50

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της.

Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους.

Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσιβιλίκας

*Skai, Σάββατο 23/09, στις 23:20

«Η Άννα και ο Βασιλιάς» (1999) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Αισθηματικό δράμα – Η βρετανίδα δασκάλα Άννα Λιονόουενς έρχεται στη Μπανγκόγκ για να διδάξει το πνεύμα του δυτικού πολιτισμού στα 67 παιδιά του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Μέσα στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων το ειδύλλιο μεταξύ τους μοιάζει αναπόφευκτο. Μια μεγάλη παραγωγή, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από το ημερολόγιο της Άννα Λιονόουενς, η οποία επισκέφτηκε το Ταϊλανδό βασιλιά Μονγκούτ το 1860. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η ακαταμάχητη Τζόντι Φόστερ.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Γιαν–Φατ Τσόου, Λίνγκ Μπάι, Μελίσα Κάμπελ, Ράνταλ Ντουκ Κιμ.

*Alpha, Σάββατο 23/09, στις 23:40

«Κουνελάκι από Σπίτι» (2008) σκηνοθεσία Φρεντ Γουλφ

Κωμωδία, ρομαντική – Όταν η Σέλυ, κουνελάκι του Playboy διώχνεται από την έπαυλη, βρίσκει μοναδικό καταφύγιο σε μια αδελφότητα κοριτσιών, Ζήτα Άλφα Ζήτα. Όμως και τα κορίτσια της αδελφότητας κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους σπίτι. Χρειάζονται γερές δόσεις αισιοδοξίας και ολικής μεταμόρφωσης που μόνο η χαρούμενη Σέλυ μπορεί να προσφέρει!

Παίζουν: Άννα Φάρις,Κόλιν Χανκς,Έμα Στόουν,Κείλι Γουίλιαμς,Ράμερ Γουίλις,Σάρα Ράιτ.

*Mega, Σάββατο 23/09, στις 00:50

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Δράσης Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός του Λος Άντζελες o Βίνσεντ Χάνα (Αλ Πατσίνο), ακολουθεί τα ίχνη ενός ιδιοφυούς ληστή του Νηλ Μακόλεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Ο Νηλ μαζί με την ομάδα του, που είναι όλοι πρώην τρόφιμοι της φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, πραγματοποιεί υψηλού επίπεδου ληστείες.

Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση, ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Τομ Σάιζμορ), o Τρέχιο (Ντάνι Τρέχιο) και ο νεοεισαχθείς στη ομάδα Γουέινγκρο (Κέβιν Γκέιτζ) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα.

Τα χρεόγραφα που έκλεψε η ομάδα του Νηλ ανήκουν σε έναν επιχειρηματία που κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον Ρότζερ βαν Ζαντ (Γουίλιαμ Φιστνερ), στον οποίο ο Νηλ θα προσπαθήσει να πουλήσει τα χρεόγραφα σε συμφωνία με τον Νέιτ (Γιον Βόιτ), έναν κλεπταποδόχο και σύμβουλο του Νηλ.

Μέσω πληροφοριοδοτών ο Χάνα καταφέρνει να πλησιάσει την ομάδα του Νηλ και να ξεκινήσει την παρακολούθηση η οποία θα τον οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη ληστεία του τελευταίου, η οποία θα είναι σε ένα θησαυροφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων.

Ο Χάνα σε μια προσπάθεια να στριμώξει τον Νηλ τον σταματά με το αμάξι του στη εθνική οδό και να τον προσκαλεί για ένα καφέ. Οι δυο τους αρχίζουν να συζητούν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ωστόσο και οι δυο δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα….

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ, Γιον Βόιτ, Τομ Σάιζμορ

*Open, Σάββατο 23/09, στις 01:00

«Ελεύθερη Πτώση» (2014) σκηνοθεσία Μάλεκ Ακάντ

Θρίλερ Δράσης – Μετά το ξαφνικό θάνατο του προϊσταμένου της, η Τζέιν ανακαλύπτει μια οικονομική απάτη στην εταιρεία που εργάζεται. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας θέλει πάση θυσία να καλύψει την απάτη, και γι αυτό στέλνει έναν πληρωμένο δολοφόνο για να της κλείσει το στόμα. Ένα κυνηγητό επιβίωσης ξεκινά στα άδεια γραφεία της εταιρείας, ώσπου ξαφνικά η Τζέιν παγιδεύεται στον ανελκυστήρα, μαζί με τον δολοφόνο…

Παίζουν: Ντι Μπι Σουίνι, Σάρα Μπάτλερ, Μάλκολμ Μακντάουελ, Ίαν Γκομέζ

*Skai, Σάββατο 23/09, στις 01:30

«Acts of Violence» (2018) σκηνοθεσία Μπρετ Ντόνοχο 

Περιπέτεια – Όταν η μνηστή του πέφτει θύμα απαγωγής από διακινητές ανθρώπινης σάρκας, τη βραδιά του εργένικου πάρτι της, ο Ρόμαν και τα αδέλφια του, που έχουν υπηρετήσει στον στρατό, ξεκινούν την αναζήτηση της και την προσπάθεια να τη σώσουν πριν να είναι πολύ αργά. Στην πορεία της αναζήτησής τους, ο Ρόμαν βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Έιβερι, ενός αστυνομικού, που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία, που έχει σκοπό την παρεμπόδιση της έρευνας τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Άστον Χολμς, Κόουλ Χάουζερ, Σον Άσμορ, Τίφανι Μπράουερ.

*Star, Σάββατο 23/09, στις 01:30