Kατέπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος στη Θήβα – Νεκρός ο 37χρονος χειριστής

Ήταν έμπειρος πιλότος – Ένας λάθος υπολογισμός, ενδεχομένως, ήταν που τον οδήγησε στο θάνατο

Ερωτευμένος με τους αιθέρες ήταν ο άτυχος 37χρονος πιλότος, Άγγελος Μαρδάς, που βρήκε άδοξο θάνατο νωρίτερα το μεσημέρι όταν το μικρό, υπερελαφρύ, μονοκινητήριο αεροπλάνο του, το «Ίκαρος 44», «στολάρισε» μετά την απογείωση  (ενν.: παρουσίασε απώλεια στήριξης), με αποτέλεσμα να καρφωθεί κυριολεκτικά στο έδαφος.

Στις 9 Ιουλίου, ο νεαρός επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης ενός πολυώροφου πάρκινγκ στην περιοχή των Εξαρχείων και πατέρας ενός βρέφους 8 μηνών πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη λίμνη Υλίκη, μέρος της οποίας βιντεοσκόπησε για να μοιραστεί τις μαγευτικές εικόνες με τους φίλους του.

Ο Άγγελος Μαρδάς ήταν ένας έμπειρος πιλότος με αρκετές ώρες πτήσεις και, όπως λένε πρόσωπα τον γνώριζαν, «ήταν η κακιά στιγμή». Ένας λάθος υπολογισμός, πιθανότατα, ήταν η αιτία που το αεροπλάνο «στολάρισε» με αποτέλεσμα αντί να απογειωθεί και να συνεχίσει την πορεία του, να βρεθεί ξαφνικά καρφωμένο σε παρακείμενο οικόπεδο της αεροπορικής λέσχης. Ο θάνατος του φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

IMG_0133

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μονοκινητήριο αεροδκάφος είχε δώσει σχέδιο πτήσης για Βόλο γύρω στις 12:30.

Λίγο πριν τη συντριβή, ο χειριστής, ο οποίος είχε εμπειρία πτήσεων, είχε επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 37χρονο, ο οποίος παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο υπήρξε και διαρροή καυσίμων.