Επίθεση του δημάρχου Καστοριάς σε επαγγελματία πωλητή στην λαϊκή αγορά

φωτογραφεία αρχείου

Ένα “θερμό” επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην λαϊκή αγορά της Καστοριάς όταν ο δήμαρχος πλησίασε ένα οπωροπώλη και με αυστηρό ύφος τον απείλησε ότι θα τον κλείσει στην φυλακή αν συνεχίσει να σχολιάζει αρνητικά στα social media. Όπως ήταν λογικό ο πωλητής έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να τον φωνάζει για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όπως μας ανέφεραν μάρτυρες του περιστατικού, στο σημείο βρισκόταν και ο αντιδήμαρχος κ. Λίτσκας, ο οποίος για άλλη μια φορά έτρεξε να βοηθήσει και κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Η ανάρτηση του κ. Τάσου Σαναλίδη:

“Σήμερα, στη λαϊκή αγορά της Καστοριάς, βίωσα μια πρωτόγνωρη δυσάρεστη κατάσταση η οποία είχε στόχο την προσβολή της αξιοπρέπειας και της υπόληψης μου.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δημάρχου Γιάννη Κορεντζίδη και της παράταξής του στην αγορά, δέχτηκα φραστική επίθεση με λόγια που περιλάμβαναν απειλές και προσπάθειες εκφοβισμού λόγω των προσωπικών μου απόψεων που εκφράζω δημόσια ως ελεύθερος πολίτης.

Ανάμεσα στα άλλα απρεπή σχόλια ο Δήμαρχος με απείλησε ρητά ενώπιον μαρτύρων λέγοντας μου: “Να προσέχεις τι γράφεις και σχολιάζεις στα social γιατί έχω τη δύναμη να σε κλείσω φυλακή. Το έχω κάνει ήδη σε κάποιον άλλο”

Είμαι ένας επαγγελματίας που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στις Λαικές αγορές του Δήμου μας και πιστεύω ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα στα πλαίσια της νομιμότητας να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και χωρίς φόβο. Η δημοκρατία μας βασίζεται στην αρχή της ελευθερίας του λόγου και της κριτικής.

Καλώ τον δήμαρχο και την παράταξή του να αναθεωρήσουν τη στάση τους προς τους συμπολίτες μας και να δείξουν σεβασμό στις δημοκρατικές μας αρχές και αξίες.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και διαλόγου, που προάγει την αρμονία και τη συνεργασία σε ένα πολιτισμένο Δήμο όπως η Καστοριά

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου για την υποστήριξή και ελπίζω να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για το καλό όλων μας.”