6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κατηγορώ» (2019) σε σκηνοθεσία Ρόμαν Πολάνσκι

Δραματική – Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε.

Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντάν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ.

*Open, Δευτέρα 25/09, στις 21:00

«Επαναστάτης στη Σίκαλη» (2017) σκηνοθεσία Ντάνι Στρονγκ

Δραματική Ρομαντική – Τοποθετημένο χρονικά στο πολύχρωμο κάδρο της Νέας Υόρκης των μέσων του 20ου αιώνα, το «Επαναστάτης στη Σίκαλη» ακολουθεί τον νεαρό Σάλιντζερ (Νίκολας Χουλτ), ενόσω αυτός προσπαθεί να βρει τη «φωνή» του, φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Ούνα Ο’Νιλ (Ζόι Ντόιτς) και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές είναι οι εμπειρίες που θα διαμορφώσουν τη δημιουργία του αριστουργήματός του, «Ο Φύλακας στη Σίκαλη», θα τον κάνουν διάσημο –αλλά και διαβόητο- εν μία νυκτί και, τελικά, θα οδηγήσουν στην απόσυρση του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι, Σάρα Πόλσον, Ζόι Ντόιτς

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 25/09, στις 22:00

«Επικίνδυνη Aποστολή 2» (2000) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) επιστρέφει ως πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) και αναλαμβάνει μία νέα και άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Να εντοπίσει και να παραδώσει προς καταστροφή τον φονικό ιό «Χίμαιρα» που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.
Στην προσπάθεια του να βρει τους τρομοκράτες, ο Χαντ θα στρατολογήσει τη Νία Νόρντορφ (Θάντι Νιούτον), μια ικανή και όμορφη κλέφτρα ως μυστική πράκτορα.

Υπό τις οδηγίες του “αφεντικού” του και με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν, ο υπερπράκτορας θα πρέπει να πάρει πίσω ή να καταστρέψει τον ιό πριν αυτός προκαλέσει τον όλεθρο.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*Skai, Δευτέρα 25/09, στις 22:20

«Monte Carlo» (2011) σκηνοθεσία Τόμας Μπεζούτσα

Ρομαντική κομεντί – Μια νεαρή γυναίκα, η νευρική θετή αδελφή της και η καλύτερη της φίλη χρησιμοποιούν τις οικονομίες τους για ένα παλιό τους όνειρο: διακοπές στο Παρίσι. Τίποτα όμως δεν πάει καλά, κι αποφασίζουν να νοικιάσουν δωμάτιο σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, μήπως αλλάξει η τύχη τους. Μια από αυτές όμως περνιέται για πλούσια βρετανίδα κληρονόμος, και χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται σε περιπέτειες με φόντο το Μόντε Κάρλο.

Παίζουν: Σελένα Γκόμεζ, Κέιτι Κάσιντι, Λέιτον Μέστερ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κόρι Μοντέιθ

*Open, Δευτέρα 25/09, στις 23:45

«Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Περιπέτεια – Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, ένας σκληρός καπετάνιος του Βρετανικού Ναυτικού ωθεί το πλήρωμά του στα όριά του όταν το πλοίο του ξαφνικά γίνεται στόχος επίθεσης. Θα ξεκινήσει, έτσι, μια δύσκολη αποστολή καταδίωξης του απειλητικού εχθρού σε επικίνδυνα νερά γύρω από τη Νότια Αμερική.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Πολ Μπέτανι, Μπίλυ Μπόιντ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι, Κρις Λάρκιν, Τζακ Ράνταλ, Μαξ Πίρκις

*Alpha, Δευτέρα 25/09, στις 01:30

«Ζήτημα Τιμής» (1992) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δράμα – Ο Ανθυποπλοίαρχος Ντάνιελ Κάφι (Τομ Κρουζ), γιος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα και Δικαστή του Ναυτικού, είναι ένας άπειρος δικηγόρος του Ναυτικού, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί δύο πεζοναύτες, τον Οπλίτη Λάουντεν Ντάουνι και τον Υποδεκανέα Χάρολντ Ντόσον. Οι δύο πεζοναύτες κατηγορούνται για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Οπλίτη Γουίλιαμ Σαντιάγκο, στη μονάδα τους, στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Μετά τη σύλληψη των Ντόσον και Ντάουνι, η δικηγόρος και ερευνήτρια του Ναυτικού Πλωτάρχης Τζόαν Γκάλογουεϊ(Ντέμι Μουρ) υποπτεύεται ότι οι δύο πεζοναύτες εκτελούσαν την εντολή “κόκκινος κώδικας”: ένας ευφημισμός για μια βίαιη τιμωρία με σκοπό την πειθαρχία..

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζακ Νίκολσον, Ντέμι Μουρ, Κέβιν Πόλακ, Κέβιν Μπέικον, Κίφερ Σάδερλαντ, Τζέι Τ. Γουόλς.

*Mega, Δευτέρα 25/09, στις 01:10