Η κακοκαιρία Elias πλήττει πολλές περιοχές της χώρας – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Elias πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ μηνύματα από το 112 έχουν σταλεί σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Κορινθία αλλά και στην Αττική. Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες.

Σφοδρή καταιγίδα με πολλούς κεραυνούς στο κέντρο της Αθήνας από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Φόβοι για έντονα φαινόμενα διαρκείας που θα φέρουν στα όρια τους τις υποδομές της πρωτεύουσας. Η πρώτη καταιγίδα ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα και διήρκεσε μια ώρα. Το δεύτερο σφοδρότερο κύμα καταιγίδων ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού το οποίο επικαιροποιηθήκε, η κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σήμερα Τετάρτη, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Το βράδυ της Τρίτης ήρθε μήνυμα από το 112 και για την Αττική, όπου προειδοποιεί να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Μαγνησίας, βόρειας Εύβοιας, Αχαΐα, Λουτράκι, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους.