12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Όλες οι ταινίες που απόψε είναι διαθέσιμες στο σπίτι μας!

«Red 2» (2013) σε σκηνοθεσία Ντιν Πάρισοτ

Δράσης –  Οι πρώην πράκτορες της CIA Φρανκ Μόουζες (Μπρους Γουίλις) και Μάρβιν Μπογκς (Τζον Μάλκοβιτς) βρίσκονται άθελά τους μπλεγμένοι σε μια βρόμικη δουλειά του παρελθόντος. Ένα χαρτί που διαρρέει στο Ίντερνετ θα συνδέσει λανθασμένα τα ονόματά τους με ένα κρυμμένο ψυχροπολεμικό πυρηνικό όπλο και το αχτύπητο ντουέτο θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο σαφάρι για την ανεύρεση των πραγματικών υπευθύνων, παρασύροντας και τη Σάρα, την άβγαλτη ερωμένη του Φρανκ, στο κατασκοπικό τους ντελίριο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς, Μέρι Λουΐζ Πάρκερ, Άντονι Χόπκινς, Έλεν Μίρεν, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπιούν Χουν Λι, Μπράιαν Κοξ, Νιλ Μακντόνα.

*Skai, Κυριακή 01/10, στις 21:00

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Star, Κυριακή 01/10, στις 21:00

«Μοντέλο για Φόνο» (1995) σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η ταινία Μοντέλο για Φόνο (Copycat) είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ, ψυχολογικού μυστηρίου που ακολουθεί την ψυχολόγο εγκληματολογίας Έλεν Χάντσον (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ) και την ντετέκτιβ Μέρι Τζέιν Μόναχαν (Χόλι Χάντερ), οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν για να φτάσουν στα ίχνη ενός κατα συρροή δολοφόνου.

Η Έλεν Χάνστον ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι της, πάσχοντας από αγοραφοβία, μετά την επίθεση που είχε δεχτεί από ένα μανιακό δολοφόνο σε μία διάλεξή της.

Τώρα ένα κατά συρροή δολοφόνος που αντιγράφει τις μεθόδους από μια σειρά άγριων εγκλημάτων, ακολουθεί το Μοντέλο για Φόνο και τρομοκρατεί τους κατοίκους του Λος Άντζελες.

Η Έλεν βρίσκει ενδιαφέρον στην υπόθεση και δέχεται να βοηθήσει την αστυνομία, αλλά γρήγορα διαπιστώνει ότι ο δολοφόνος έχει μπει πολλές φορές μέσα στο σπίτι της και παίζει με το μυαλό της.

Καθώς ο δολοφόνος την καταδιώκει, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους φόβους της, ενώ προσπαθεί να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Χόλι Χάντερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γουίλιαμ Μακναμάρα, Γουίλ Πάτον, Τζον Ρόθμαν, Χάρι.

*Open, Κυριακή 01/10, στις 22:00

«Η κατάσταση των πραγμάτων» (2009) σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Ο Καλ ΜακΚάφρι, δυναμικός δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, ερευνά το θάνατο μιας κοπέλας, βοηθού του ανερχόμενου πολιτικού και παλιού του φίλου Στίβεν Κόλινς. Αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη νεαρή ρεπόρτερ Ντέλα Φράι, με την οποία θα ανακαλύψουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις, Ρόμπιν Ράιτ, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 01/10, στις 22:00

«Άλυτη» (2019) σκηνοθεσία Μίνως Νικολακάκης

Τρόμου – Ο Μίνως Νικολακάκης εμπνέεται από τους λαΐκούς μύθους και παρουσιάζει ένα θρίλερ του φανταστικού, στην κόψη του παραμυθιού.

Ένας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρμα της σαν φλοιό δέντρου.

Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να την σώσει.

Παίζουν: Προµηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, Αλέκα Τουµαζάτου, Τζον ντε Χόλαντ, Μαρία Εγγλεζάκη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 01/10, στις 22:30

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο.

*Star, Κυριακή 01/10, στις 23:00

«Ο Τελευταίος Επιζών 2» (2015) σκηνοθεσία Ροελ Ρενιέ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Γουίλ Τάνερ, τον οποίο υποδύεται ο Ράντι Όρτον, θα ξαναβρεθεί σαν πιόνι στο παιχνίδι θανάτου που στήνεται ετησίως με παίχτες,  κατάδικους.

Ακόμη μια φορά θα πρέπει να βασιστεί στις ικανότητές του και την οξυδέρκειά του για να επιβιώσει από την θανατηφόρα μάχη που θα ακολουθήσει.

Μία μάχη που προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση για ένα διψασμένο για αίμα κοινό…

Παίζουν: Ράντυ Όρτον, Έρικ Ρόμπερτς, Γουές Στάντι, Στίβεν Κιεζάντα, Μονίκ Καντελάρια, Ντίλαν Κένιν, Μίχαελ Σιτς, Άλεξ Νάιτ, Μονίκ Καντελάρια

*Skai, Κυριακή 01/10, στις 23:20

«Pretty woman» (1990) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Αισθηματική κομεντί – Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει.

Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί.

Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ

*Alpha, Κυριακή 01/10, στις 00:15

«Σε Κατάσταση Πολιορκίας» (1992) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δράσης – Το θωρηκτό USS Missouri (BB-63) φτάνει στο Περλ Χάρμπορ, όπου ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοινώνει ότι το πλοίο θα παροπλιστεί στην Καλιφόρνια. Ο Κέισι Ράιμπακ, ένας αρχιλοχίας που εργάζεται ως σεφ στο πλοίο, ετοιμάζει γεύματα για τον εορτασμό των γενεθλίων του διοικητή Πλοιάρχου Άνταμς παρά τις εντολές των ανωτέρων ότι αναμένουν catering.

Ένα ελικόπτερο προσγειώνεται στο κατάστρωμα του πλοίου με μια μουσική μπάντα και μια ομάδα κέτερινγκ, που στην πραγματικότητα είναι μια ομάδα μισθοφόρων με επικεφαλή τον πρώην πράκτορα της CIA, Γουίλιαμ Στράνιξ, που υποδύεται ο Τόμι Λι Τζόουνς καθώς και με την Playmate, Τζόρνταν Τέιτ.

Ο Στράνιξ και η ομάδα του βάζουν το πλοίο Σε Κατάσταση Πολιορκίας, και απειλούν με την εκτόξευση των πυρηνικών κεφαλών του, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δεν έχουν υπολογίσει όμως ότι ο μάγειρας του πλοίου, ο Ράιμπακ, είναι πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης, ο οποίος δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα το πλοίο στα χέρια τους.

Ειδικά στον Στράνιξ, που γνωρίζονται από κοινές αποστολές που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν….

Παίζουν: Τόμι Λη Τζόουνς, Στήβεν Σίγκαλ, Γκάρι Μπασέϊ, Έρικα Ελιανακ, Ντάμιαν Τσάπα, Τρόι Έβανς

*Open, Κυριακή 01/10, στις 00:45

«Yesterday» (2019) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Κωμωδία – Ο Τζακ Μάλικ (Χιμές Πατέλ) είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι (Λίλι Τζέιμς, Mamma Mia! Here We Go Again).

Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…!Ο Τζακ αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζερ του Ντέμπρα (η βραβευμένη με Emmy Κέιτ ΚακΚίνον), η φήμη του εκτοξεύεται.

Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Παίζουν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Εντ Σίραν, Κέιτ ΜακΚίνον, Άνα ντε Άρμας, Τζόελ Φράι, Έλις Τσάπελ

*Ant1, Κυριακή 01/10, στις 01:00

 

Αστυνομική Δράσης  – Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός στον χώρο του υποκόσμου και ως Μέμφις, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα που ήταν μπλεγμένος ως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει αυτή τη φορά τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας. Αν δεν προλάβει να κλέψει 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα μέσα σε μια νύχτα για τη σπείρα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που τον κρατά όμηρο, κινδυνεύει να μη δει τον αδελφό του ζωντανό ποτέ ξανά…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντελρόι Λίντο, Τζιοβάνι Ρίμπισι, Σκοτ Κάαν, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Skai, Κυριακή 01/10, στις 01:00

«Φιλενάδες» (2011) σε σκηνοθεσία Πολ Φιγκ

Ρομαντική κομεντί – Η ζωή της Άνι, επαγγελματική και προσωπική, πάει από το κακό στο χειρότερο. Όταν μαθαίνει όμως ότι η καλύτερη της φίλη παντρεύεται, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να είναι η καλύτερη κουμπάρα του κόσμου!

Τελικά, αυτό αποδεικνύεται αρκετά περίπλοκο καθώς θα πρέπει να συνεργαστεί με τις άλλες, αλλοπρόσαλες φιλενάδες της νύφης, οι οποίες διεκδικούν επίσης τον τίτλο της καλύτερης παρανύμφου, κάνοντας τη ζωή της Άνι ακόμα πιο δύσκολη.

Παίζουν: Κρίστεν Γουίγκ, Μάγια Ρούντολφ, Ρόουζ Μπερν, Μελίσα ΜακΚάρθι, Γουέντι ΜακΛέντον-Κόβεϊ, Έλι Κέμπερ, Κρις Ο’ Ντόουντ, Τζιλ Κλέιμπουργκ

*Star, Κυριακή 01/10, στις 01:15