6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κόκκινη αυγή» (2012) σκηνοθεσία Νταν Μπράντλεϊ

Περιπέτεια – Οι ανυποψίαστοι πολίτες της περιοχής Σπόκεϊν στη Ουάσιγκτον, ξυπνούν ένα πρωί αντικρίζοντας αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πέφτουν από τον ουρανό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Η.Π.Α. Σύντομα ολόκληρη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού. Μια ομάδα όμως θαρραλέων εφήβων αποφασίζει να αγωνιστεί ξεκινώντας έναν σκληρό πόλεμο εναντίον των επιδρομέων με σκοπό να πάρουν πίσω την πόλη τους – και την ελευθερία τους… Ριμέικ της κλασικής ταινίας δράσης του 1984, που είχε σκηνοθέτη τον Τζον Μίλιους και πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι

Παίζουν:Κρις Χέμσγουορθ, Αντριάν Παλίκι, Τζος Χάτσερσον, Τζος Πεκ, Ίζαμπελ Λούκας.

*Open, Τετάρτη 04/10 στις 21:00

«Ο Βράχος» (1996) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, περιπέτεια – Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ.

Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα.

Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρρις, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μάικλ Μπίεν.

*Skai, Τετάρτη 04/10 στις 22:20

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Τετάρτη 04/10 στις 23:00

«Underwater» (2020) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Έουμπανκ

Επιστημονικής φαντασίας – Μια ομάδα ερευνητών των ωκεανών εργάζονται για μια εταιρεία, που έχει αναλάβει να κάνει κάποιες γεωτρήσεις στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών, στην Τάφρο των Μαριανών.

Μια σειρά από ισχυρές δονήσεις θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον σταθμό, ο οποίος τελικά καταρρέει. Όσοι επιβιώσουν, θα δώσουν μια δύσκολη μάχη για τη σωτηρία τους και θα προσπαθήσουν να μεταβούν σε έναν άλλο σταθμό, κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς το οξυγόνο τους εξαντλείται, το νερό έχει αποκλείσει σχεδόν κάθε δίοδο και ένα τρομακτικό ον κολυμπάει γύρω τους.

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Βενσάν Κασέλ, Μαμουντού Αθί, Τζέσικα Χένγουικ, Τι-Τζέι Μίλερ

*Star, Τετάρτη 04/10 στις 00:30

«Μοντέλο για Φόνο» (1995) σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η ταινία Μοντέλο για Φόνο (Copycat) είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ, ψυχολογικού μυστηρίου που ακολουθεί την ψυχολόγο εγκληματολογίας Έλεν Χάντσον (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ) και την ντετέκτιβ Μέρι Τζέιν Μόναχαν (Χόλι Χάντερ), οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν για να φτάσουν στα ίχνη ενός κατα συρροή δολοφόνου.

Η Έλεν Χάνστον ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι της, πάσχοντας από αγοραφοβία, μετά την επίθεση που είχε δεχτεί από ένα μανιακό δολοφόνο σε μία διάλεξή της.

Τώρα ένα κατά συρροή δολοφόνος που αντιγράφει τις μεθόδους από μια σειρά άγριων εγκλημάτων, ακολουθεί το Μοντέλο για Φόνο και τρομοκρατεί τους κατοίκους του Λος Άντζελες.

Η Έλεν βρίσκει ενδιαφέρον στην υπόθεση και δέχεται να βοηθήσει την αστυνομία, αλλά γρήγορα διαπιστώνει ότι ο δολοφόνος έχει μπει πολλές φορές μέσα στο σπίτι της και παίζει με το μυαλό της.

Καθώς ο δολοφόνος την καταδιώκει, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους φόβους της, ενώ προσπαθεί να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Χόλι Χάντερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γουίλιαμ Μακναμάρα, Γουίλ Πάτον, Τζον Ρόθμαν, Χάρι.

*Open, Τετάρτη 04/10 στις 01:15

«Syriana» (2005) σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν

Δραματική Τρόμου – Eταιρίες παραγωγής πετρελαίου, πραγματικοί πολυεθνικοί κολοσσοί, επιχειρούν να επικρατήσουν στο νευραλγικό χώρο της Μέσης Ανατολής.

Αμερικανική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες της χώρας διαμορφώνουν ισορροπίες κατάλληλες προκειμένου να εξασφαλίσουν την κύρια πρόσβαση στη περιοχή. Οι μυστικές υπηρεσίες συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση στέλνοντας στρατευμένους, αναλώσιμους πράκτορες για να φέρουν σε πέρας διάφορες αποστολές στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των Η.Π.Α.

Από την άλλη μεριά ένας οραματιστής πρίγκιπας του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της πατρίδας του, απαλλαγμένος, όσο μπορεί, από ξένες επιρροές και προσταγές.

Οι πολιτικές εξελίξεις όμως στη περιοχή καθίστανται περίπλοκες.

Την ίδια στιγμή οι όποιες εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου επηρεάζουν τις ζωές των εργατών, που από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν δραματικά…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Κρίστοφερ Πάλμερ, Τζέφρι Ράιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ.

*Star, Τετάρτη 04/10 στις 02:30