Μάθε που ψηφίζεις την Κυριακή

Λίγα 24ωρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Πού ψηφίζω με ένα κλικ.

Ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ενώ σε περίπτωση που η πρώτη παράταξη δεν συγκεντρώνει 43%, η δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως οι νέες δημοτικές αρχές θα αναλάβουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα είναι πενταετής και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Πού ψηφίζω

Για να δείτε πού ψηφίζετε πρέπει να μπείτε στη σχετική σελίδα του ΥΠΕΣ [ΕΔΩ] και να συμπληρώσετε τα προσωπικά τους στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, ημερομηνία γέννησης).

Να σημειωθεί ότι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί κατάλογοι των ετεροδημοτών. Έτσι, οι ετεροδημότες που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, μπορούν να το κάνουν μόνο στον δήμο που είναι εγγεγραμμένοι και όχι στον τόπο κατοικίας τους.