6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Τετάρτη 11/10 στις 21:00

«Η Άλλη Όψη της Ελπίδας» (2017) σκηνοθεσία Ακι Καουρισμάκι

Δραματική Κωμωδία – Ο Κάλεντ, σύριος μετανάστης, καταφθάνει κρυμμένος σε ένα πλοίο στη Φινλανδία. Έχει χάσει την οικογένεια του στον πόλεμο και ψάχνει την αδερφή του σε όλη την Ευρώπη.

Ζητάει άσυλο αλλά η αίτησή του απορρίπτεται. Δραπετεύει από το κέντρο «φιλοξενίας», αντιμετωπίζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, και ζει δεξιά κι αριστερά. Ο Βίκστρομ, φινλανδός πωλητής ανδρικών πουκάμισων, εγκαταλείπει τη γυναίκα, το σπίτι και την εταιρεία του.

Κερδίζει ένα σεβαστό ποσό στο πόκερ και αγοράζει ένα εστιατόριο. Πραγματοποιεί το όνειρό του κι είναι ευτυχισμένος. Ο Βίκστρομ δίνει δουλειά στον Κάλεντ κι έτσι, δύο άντρες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για διαφορετικούς λόγους, αλλάζουν μαζί τις ζωές τους.

Παίζουν: Σερβάν Χαγί, Σακάρι Κουοσμάνεν, Γιάνε Χιτιαΐνεν, Ιλκα Κοϊβούλα, Νούπου Κοΐβου, Σίμον Χουσεΐν Αλ-Μπαζούν

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 11/10 στις 22:00

«Το Φιλί της… Ζωής» (2007) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Τι δουλειά έχει ο Πασχάλης στη Σίφνο, ενώ η Ανθούλα τον περιμένει για το γάμο τους στη Μήλο;

Ο Πασχάλης (Λαέρτης Μαλκότσης) είναι ένας 30χρονος γεωπόνος έτοιμος να παντρευτεί την αγαπημένη του Ανθούλα, όταν κατά λάθος επιβιβάζεται στο πλοίο για τη Σίφνο. Στο πλοίο γνωρίζει τη Ζωή (Κατερίνα Παπουτσάκη) μια όμορφη και μυστηριώδη φωτογράφο που επισκέπτεται το νησί για τους δικούς της αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι ατυχίες του Πασχάλη συνεχίζονται καθώς μια απεργία τον καθηλώνει στη Σίφνο με κίνδυνο να καταστραφεί ο επικείμενος γάμος του. Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο όταν ο Πασχάλης και η Ζωή γνωρίζουν ένα ζευγάρι, τη Σοφία και τον Ανέστη (Ζέτα Δούκα & Θέμος Αναστασιάδης) που φαίνεται πρόθυμο να τον βοηθήσει. Μερικές ακόμα ατυχίες, ένας απρόσμενος έρωτας και ένα μυστήριο που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά θα περιπλέξουν τα πράγματα.

Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ζέτα Δούκα, Θέμος Αναστασιάδης, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παρθένα Χοροζίδου

*Mega, Τετάρτη 11/10 στις 00:10

«Lucy in the Sky» (2019) σκηνοθεσία Νόα Χόλεϊ

Δραματική – Η Λούσι Κόλα είναι μια ισχυρή και πετυχημένη γυναίκα, της οποίας η ορμή ως αστροναύτης την οδηγεί στο διάστημα, όπου συγκινείται βαθιά από την υπερβατική εμπειρία να βλέπει τη ζωή της από μακριά.

Πίσω στο σπίτι, καθώς ο κόσμος της ξαφνικά νιώθει πολύ μικρός, η σύνδεσή της με την πραγματικότητα σιγά σιγά χάνεται.

Το σενάριο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Λίσα Νόβακ, πρώην αστροναύτη της NASA, που έχασε τη θέση της όταν αποπειράθηκε να απαγάγει τη νέα σύντροφο του πρώην εραστή της.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαμ, Νταν Στίβενς, Ζάζι Μπιτς, Περλ Αμάντα Ντίξον, Άρλο Μερτζ.

*Alpha, Τετάρτη 11/10 στις 00:15

«Η Κατάσκοπος» (2019) σκηνοθεσία Γιουβάλ Άντλερ

Δράσης Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ, μια κατάσκοπος της Μοσάντ έχει σταλεί στην Τεχεράνη για μια σημαντική αποστολή σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Έχοντας την ικανότητα να υιοθετεί πολλαπλές ταυτότητας καταλήγει τελικά μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης, στην ταυτότητα μιας δασκάλας Αγγλικών στο Ιράν.

Στην Τεχεράνη θα εργαστεί ως δασκάλα έχει όμως απώτερο στόχο να γνωρίσει τον επιχειρηματία Φαρχαντ, τον οποίο πρέπει να κατασκοπεύσει.

Η Ρέιτσελ, ενώ παρευρέθηκε στην κηδεία του πατέρα της στο Λονδίνο, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Το μοναδικό στοιχείο για την τύχη της βρίσκεται στην τελευταία κλήση της προς τον Τόμας, πρώην μέντορά της.

Ταξιδεύοντας για το Ισραήλ, ο Τόμας, ανακαλύπτει ότι η Ρέιτσελ βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο θα επηρεάσει τόσο την επιχείρηση αλλά και την ίδια της τη ζωή.

Παίζουν: Νταϊάν Κρούγκερ, Μάρτιν Φρίμαν, Κας Ανβάρ, Οχάντ Νόλερ, Λάνα Έτιγκερ, Γιοαβ Λεβί, Τζούλιαν Σνάιντερ, Βέρνερ Νταεεμ, Μπάστιαν Βόλκμερ

*Open, Τετάρτη 11/10 στις 01:30

«Πρόσκληση σε Γάμο» (2018) σε σκηνοθεσία Βίκτορ Λέβιν

Κομεντί Ρομαντική – Ο Φρανκ (Κυάνου Ριβς) και η Λίντσεϊ (Γουινόνα Ράιντερ) γνωρίζονται καθοδόν για έναν γάμο στην εξοχή και μοιράζονται την αμοιβαία τους αντιπάθεια. Έχουν όμως μερικά κοινά: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό που εκτός από απεχθής ετεροθαλής αδερφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ.

Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα που προορίζεται για δύο!

Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας τον άλλον για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα, και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Γουινόνα Ράιντερ, Ντ. Τζ. Νταλενμπαχ, Τεντ Νταμποστ, Γκρεγκ Λουσεϊ, Σκοτ Άντριους, Σον Σάλιβαν

*Star, Τετάρτη 11/10 στις 02:00