14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά του Σαββάτου.

«Θου-Βου Φαλακρός Πράκτωρ, Επιχείρηση: Γης Μαδιάμ» (1969) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο πράκτωρ Θου-Βου (Θανάσης Βέγγος) ανακηρύχθηκε πράκτωρ 000 αλλά πέρασε και από ειδική εξέταση την οποία περνά επιτυχώς και καταφέρνει και παίρνει το πολυπόθητο δίπλωμα πράκτορα του.

Αλλά λόγω της κρίσεως του επαγγελματός του, αναγκάζεται μαζι με τον υποπράκτορα ΜΑΠ 31(που γνώρισε στην προηγούμενη ταινία) ανοίγει κινητό γραφείο πρακτόρων. Πρώτοι πελάτες του γραφείου είναι ο σκηνοθέτης Τζίμης Παλούκας, με τον σεναριογράφο του και τον παραγωγό του, μέλη της εταιρίας «Αχ Βαχ».

Βλέποντας την ανικανότητα τους στην κατασκοπία, τους αναθέτουν τρείς αποστολές με σκοπό να τους βιντεοσκοπήσουν ώς πρωταγωνιστές της νέας τους κωμικής ταινίας.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Σάσα Καζέλη, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Κία Μπόζου Ζανίνο.

*Open, Σάββατο 14/10στις 21:00

«Κορίτσια για Φίλημα» (1965) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία – Η Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου), διευθύντρια ελληνικού τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με την ανιψιά της Τζένη (Ζωή Λάσκαρη).

Ο αδελφός της Ρένας έχει ανάγκη από κάποια κεφάλαια για μια δουλειά, και έτσι, η Ρένα τρέχει στη Ρόδο για να συναντήσει τον επιχειρηματία Πέτρο Ράμογλου, που μπορεί να συνδράμει οικονομικά.

Ο υιός Ράμογλου (Ανδρέας Ντούζος), ο Ανδρέας, και ο φίλος του Κώστας (Βουτσάς) ενδιαφέρονται να μπουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξετρελαίνονται με την Τζένη και αποφασίζουν να την κατακτήσουν, αλλάζοντας ρόλους.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Ανδρέας Ντούζος, Χλόη Λιάσκου.

*Skai, Σάββατο 14/10στις 21:00

«Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων» (2009) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

AnimationΟι πάγοι λιώνουν, ο Σκρατ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο λατρεμένο του βελανίδι και την… αγάπη, αφού ένα γοητευτικό θηλυκό, η Σκράτι θα του ψήσει το ψάρι στα χείλη, ο Μάνι και η Έλι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο Ντιέγκο ανησυχεί ότι .. εξημερώθηκε κι έχει χάσει την κυνηγετική του διάθεση και ο Σιντ θέλει να φτιάξει την δική του οικογένεια κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου…

Η μητέρα Τυρανόσαυρος όμως τον βρίσκει, τον αρπάζει μαζί με τα μικρά της και τους μεταφέρει σε μια μεγάλη υπόγεια ζούγκλα, όπου ζουν όλοι οι δεινόσαυροι. Οι φίλοι του δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τους ακολουθήσουν και να τον σώσουν, για μία ακόμη φορά.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 14/10στις 21:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Alpha, Σάββατο 14/10στις 21:15

«Το Ταξίδι της Χάνα» (2013) σκηνοθεσία Γιούλια φον Χάιντς

Κομεντί Ρομαντική – Η Χάνα πηγαίνει στο Ισραήλ για να δώσει μια ώθηση στην καριέρα της, δουλεύοντας με άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Ισραηλινός κοινωνικός λειτουργός, Ιτάι, πειράζει διαρκώς τη Χάνα με αστεία και κυνικά σχόλια για τη γερμανική ιστορία.

Σταδιακά, η Χάνα αρχίζει να ενδιαφέρεται για την ιστορία της οικογένειάς της, αλλά και για τον Ιτάι.

Παίζουν: Ντόρν Αμίτ, Νανιέλ Σισμσόνι, Λία Κένιγκ, Μαξ Μάουφ, Σουζάν Φον Μπόρσοντι, Καρολίνα Σιουκ

*ΕΡΤ3, Σάββατο 14/10στις 22:30

«Μαχητές των Δρόμων 6» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης, περιπέτεια – Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, για αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Λουκ Έβανς, Πολ Γουόκερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ.

*Star, Σάββατο 14/10στις 22:50

«Το Τεμπελόσκυλο» (1963) σε σκηνοθεσία Στέφανος Φωτιάδης 

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Πολύδωρος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας επαγγελματίας τεμπέλης, ο οποίος ξαφνικά αρχίζει να εργάζεται ως εισπράκτορας χρεών, για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργάζεται και ο αδερφός του (Νίκος Βασταρδής). Η Μπούμπη (Μαίρη Χρονοπούλου), κόρη του αφεντικού, εντυπωσιάζεται από τον εργατικό νέο και τον ερωτεύεται. Ο Πολύδωρος θα ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει ο προϊστάμενός του, τελικά θα πάρει τη θέση του και θα αρραβωνιαστεί τη Μπούμπη.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Δέσπω Διαμαντίδου , Αλέκος Λειβαδίτης , Βασίλης Αυλωνίτης , Νίκη Λινάρδου , Ανέστης Βλάχος , Νίκος Φέρμας , Νίκος Βασταρδής , Λαυρέντης Διανέλλος , Λάζος Τερζάς , Νίκος Τσούκας , Κία Μπόζου , Ταϋγέτη

*Mega, Σάββατο 14/10στις 23:10

«Match Point» (2005) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Δραματική, μυστηρίου, ρομαντική – Ο Ιρλανδός Κρίς Γουίλτον (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς),προερχόμενος από χαμηλό κοινωνικό στάτους με παραδοσιακό υπόβαθρο, εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα οικονομικά του παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως υψηλής βαθμίδας επαγγελματίας τενίστας.

Εξασφαλίζει τα προς το ζην, ως δάσκαλος του τένις σε ένα πολυτελές τένις κλαμπ στο Λονδίνο, αν και ξέρει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή γι ‘αυτόν κάπου στην πορεία.

Έχει αναπτύξει φιλία με έναν από τους μαθητές του, τον πλούσιο Τομ Χιούετ (Μάθιου Γκουντ) και αρχίζει να βγαίνει με την αδελφή του Tομ, την Κλόε Χιούετ (Έμιλι Μόρτιμερ) ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που ένοιωσε αμέσως έλξη για τον Κρις.

Σύντομα η Κλόε επισημοποιεί τη σχέση τους και αποφασίζει να τον βοηθήσει, μέσω του επιχειρηματία πατέρα της Άλεκ (Μπράιαν Κοξ), δίνοντας του μια ανώτερη θέση στην εταιρία. Αρχίζοντας την ζωή του με τους Χιούετς, ο Κρις απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

Παρόλα αυτά όμως, η σκέψη του δεν μπορεί να φύγει από την επίδοξη Αμερικανίδα ηθοποιό Νόλα Ράις (Σκάρλετ Γιοχάνσον) την οποία γνώρισε στην έπαυλη των Χιούετ και είναι η ανεπίσημη αρραβωνιαστικιά του Τομ. Η Νόλα είναι ζωηρή και γνωρίζει καλά την επιρροή που έχει στους άντρες, συμπεριλαμβανομένου και του Κρις.

Θα ακολουθήσει μία παράνομη σχέση που θα τον βυθίσει ολοένα και περισσότερο σε αδιέξοδο και, όταν αποφασίσει να αναλάβει δράση για να ξεφύγει, θα δει ότι οι φιλοδοξίες του έχουν τρομακτικές συνέπειες.

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπράιαν Κοξ, Μάθιου Γκόουντ, Αλεξάντερ Αρμστρογκ, Πολ Κέι, Πενέλοπε Γουίλτον, Μαρκ Γκατις, Φίλιπ Μανσφιλντ

*Skai, Σάββατο 14/10στις 23:20

«Χωρίς Ταυτότητα» (2002) σκηνοθεσία Nταγκ Λάιμαν

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Κάπου στη θάλασσα της Μεσογείου, μία βροχερή μέρα ένα ιταλικό ψαροκάικο περισυλλέγει έναν ναυαγό (Ματ Ντέιμον) από τη θάλασσα. Το πλήρωμα διαπιστώνει ότι στο κορμί του είναι καρφωμένες δύο σφαίρες και ότι με την ανάκτηση των αισθήσεων του δεν θυμάται τίποτε για την ταυτότητά του.

Πρόκειται για έναν καλογυμνασμένο άνδρα, με τελεία αντανακλαστικά και μία μικροσκοπική συσκευή λέιζερ στο γοφό του. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο της ταυτότητάς του, που διαθέτει ο άνθρωπος αυτός. Πρόκειται για τον αριθμό ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Με αυτό το εφόδιο οδηγείται στη Ζυρίχη και σε μια τραπεζική θυρίδα που περιέχει πολλά διαβατήρια, αρκετά χρήματα, ένα αυτόματο όπλο, ένα όνομα: Τζέισον Μπορν, καθώς και μια διεύθυνση στο Παρίσι, όπου θα είναι και ο επόμενος του σταθμός. Προσπαθώντας να διαφύγει από άγνωστους διώκτες, θα συναντήσει τη Μαρί (Φράνκα Ποτεντε), μια μυστηριώδη και όμορφη κοπέλα που θα τον ακολουθήσει.

Μαζί θα πάνε στο Παρίσι, όπου ο Μπορν ψάχνει στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας και της ζωής του. Στην πορεία θα ανακαλύψει μία συνωμοσία, δύο δολοφονίες και κάποιον που προσπαθεί να τον σκοτώσει, και όλα αποτελούν σχέδιο της CIA.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Κρις Κούπερ, Κλάιβ Όουεν, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Αντεουάλε Ακινουόγιε-Αγκμπάζε.

*Alpha, Σάββατο 14/10στις 23:45

«Κοίτα Ποιος Μιλάει» (1989) σκηνοθεσία Έιμυ Χέκερλινγκ

Κωμωδία Ρομαντική – Η Μόλι (Κρίστι Άλεϊ) είναι μια λογίστρια που έχει σχέση με έναν από τους πελάτες της, τον Αλμπερτ, που τυχαίνει να είναι και παντρεμένος.Όταν μένει έγκυος νιώθει πως εκείνος θα είναι πάντα δίπλα της και στο μωρό, όμως μόλις γεννάει, χωρίζουνε.

H Μόλι αναγκάζεται πλέον ψάχνει τον καταλληλότερο πατέρα για το μωρό της. Το μωρό (ο Μίκι) είναι αποφασισμένο να εκφράσει τη γνώμη του για το ζήτημα σε όλους τους άγνωστους ενήλικες του περιβάλλοντός του και θα το κάνει με τις πράξεις του και με τη φωνή του Μπρους Γουίλις.

Ένας συμπαθητικός ταξιτζής (Τζόν Τραβόλτα) κερδίζει την εύνοιά του. Ξέρει να χορεύει, να πιλοτάρει αεροπλάνο και να κάνει τη μαμά να γελάει.
Να μπορούσε μόνο η μαμά να τον άκουγε! Μέχρι να μάθει να μιλάει κανονικά, ίσως είναι πολύ αργά…

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κίρστι Άλει, Τζορτζ Σίγκαλ, Ολυμπία Δουκάκις, Μπρους Γουίλις.

*Mega, Σάββατο 14/10στις 00:30

«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Σάββατο 14/10στις 01:00

«Η Ώρα των Εκτελεστών» (1995) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Ρόμπερτ Ραθ (Σιλβέστερ Σταλόνε,) θεωρείται ο καλύτερος δολοφόνος επί πληρωμή. Όμως, τώρα πια το μόνο που επιθυμεί είναι να εγκαταλείψει οριστικά το «επάγγελμά» του. Παρόλα αυτά, όταν αναλαμβάνει ένα τελευταίο συμβόλαιο, η κατάσταση περιπλέκεται αφού ο Ραθ αισθάνεται μια έντονη έλξη για τον στόχο του, τη γοητευτική Ιλέκτρα, (Τζούλιαν Μουρ).

Παράλληλα, ο Μιγκέλ Μπέιν (Αντόνιο Μπαντέρας) ένας νεαρός κι αρκετά ενθουσιώδης «συνάδελφός» του Ραθ, που φιλοδοξεί να πάρει την πρωτιά από τον τελευταίο, σκοπεύει να δολοφονήσει αυτός την Ιλέκτρα για να καρπωθεί την αμοιβή και κατόπιν να σκοτώσει και τον Ραθ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο επαγγελματίες δολοφόνους θα είναι σκληρή.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζούλιαν Μουρ, Κέλι Ρόουαν.

*Star, Σάββατο 14/10στις 01:30

«Miss Απειθαρχία» (2020) σκηνοθεσία Φιλίπα Λόουθορπ

Δραματική Κομεντί – Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς του 1970, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με παρουσιαστή, τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Εκείνη την περίοδο, ο διαγωνισμός ήταν το show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση του πλανήτη με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Υποστηρίζοντας ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το νεοσύστατο κίνημα της Ελευθερίας των Γυναικών πέτυχε την, εν μία νυκτί, αναγνώριση, εισβάλλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση του διαγωνισμού. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αποτέλεσμά της νικήτριας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία που οδηγείται από την σκηνή και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να στρέφεται εναντίον της.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Κίλι Χοζ, Φίλις Λόγκαν, Λέσλι Μάνβιλ, Ρις Ίφανς , Γκρεγκ Κινίαρ.

*Skai, Σάββατο 14/10στις 02:00

«Οι Γαμπροί της Ευτυχίας » (1962) σκηνοθεσία Σωκράτης Καψάσκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η ταινία επικεντρώνεται στα αδέλφια Ταρνιάτη (Βασίλης Αυλωνίτης & Γεωργία Βασιλειάδου), με τον Βαγγέλη να προσπαθεί να παντρέψει την Ευτυχία, η οποία αρνείται να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής και να γίνει ποθητή, ώστε κι αυτός να μπορέσει να παντρευτεί, καθόσον είναι αρραβωνιασμένος οχτώ χρόνια με την Λίνα (Πόπη Λάζου).

Ο τελευταίος γαμπρός που ο Βαγγέλης δείχνει στην Ευτυχία είναι ο Κλεομένης (Νίκος Ρίζος), ο οποίος μετά από το ταξίδι τους στην Ύδρα ερωτεύεται την ανιψιά της οικογένειας τη Γιούλα (Έλσα Ρίζου).

Ωστόσο, την Ευτυχία, θέλει να την παντρευτεί κι ο Κούλης (Γιώργος Τσιτσόπουλος), ο οποίος νομίζει ότι κληρονομεί 120.000 λίρες.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Έλσα Ρίζου, Πόπη Λάζου.

*Alpha, Σάββατο 14/10στις 02:30