Οι τρόποι για να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία!

Ο ειδικός στη βιολογική ηλικία Steve Horvath αποκαλύπτει τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους κατόρθωσε ο ίδιος να μειώσει τη δική του.

Ο Steve Horvath ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σάλιο για να προσδιορίσεις μέσω DNA πόσο γρήγορα γερνάει το σώμα ενός ατόμου – τουλάχιστον κατά προσέγγιση

«Εκείνη την εποχή ήταν μια πολύ καινοτόμα διαπίστωση το ότι μπορείς να… φτύσεις σε ένα ποτήρι και να μετρήσεις την ηλικία σου», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο βιοστατιστικός στο Insider.

Στο ίδιο μέσο, ο Steve Horvath αποκάλυψε τα 4 πράγματα που έκανε και μέσα σε 9 μήνες μείωσε την βιολογική του ηλικία κατά 4 χρόνια!

  • Πρώτον, μείωσε το ψωμί και τα ζυμαρικά και αύξησε την κατανάλωση κατεψυγμένων λαχανικών.
  • Δεύτερον ρύθμισε τα επίπεδα της χοληστερόλης του με κατευθύνσεις γιατρού.

Ο Horvath έπαιρνε ήδη μια χαμηλής δόσης στατίνης, αλλά αύξησε – με συμβουλή του γιατρού του – τη δόση

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι στατίνες μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην υγιή γήρανση, σε άτομα που κινδυνεύουν να έχουν καρδιακά προβλήματα. Μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής ενός ατόμου, ενώ βοηθούν στην απομάκρυνση της κακής χοληστερόλης από το αίμα σας.

  • Τρίτον, άρχισε να παίρνει τουλάχιστον 5 διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D.
  • Τέταρτον, ξεκίνησε να κάνει καθημερινά ένα γρήγορο, ανηφορικό περίπατο για περίπου 20 λεπτά κάθε βράδυ μετά το δείπνο.

Περίπου εννέα μήνες μετά από αυτό το μικρό (και πολύ αντιεπιστημονικό) πείραμα, ο Horvath έλεγξε ξανά τη βιολογική του ηλικία. Με έκπληξη ανακάλυψε ότι η βιολογική του ηλικία είχε μειωθεί κατά 4 χρόνια – ευθυγραμμιζόμενος σχεδόν απόλυτα με την πραγματική ηλικία του!