9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Επική περιπέτεια – O Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου. Εκμεταλλευόμενος την φυσική ομορφιά της Ισλανδίας και χρησιμοποιώντας πληθώρα ειδικών εφέ, δημιουργεί μια αριστουργηματική ταινία.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον, Νικ Νόλτε, Ντάγκλας Μπουθ.

*Open, Δευτέρα 16/10, στις 21:00

«Μια Αμερικανική Ληστεία» (2018) σκηνοθεσία  Μπαρτ Λέιτον 

Δραματική περιπέτεια – Κανείς δε θέλει να είναι κοινότυπος.

Η ασυνήθιστη και συναρπαστική αληθινή ιστορία τεσσάρων φίλων οι οποίοι, ενώ ζούσαν απολύτως φυσιολογικές ζωές, επιχείρησαν να φέρουν εις πέρας μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν.

Καθώς λοιπόν η παράτολμη κλοπή ξεκινούσε να παίρνει σάρκα και οστά, κάθε ένας από τους τέσσερις φίλους άρχισε να αναρωτιέται αν οι προσπάθειές τους να ενσταλάξουν ενθουσιασμό και νόημα στη ζωή τους, ήταν απλώς μια πλανεμένη προσπάθεια για την επίτευξη του Αμερικανικού Ονείρου.

Παίζουν: Έβαν Πίτερς, Μπάρι Κέογκαν, Ούντο Κίερ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/10, στις 22:00

«Καταδίωξη στο Σαν Φρανσίσκο» (1997) σκηνοθεσία Τόμας Κάρτερ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Με φόντο το σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, ένας αστυνομικός, ο Ρόπερ, ειδικευμένος στις διαπραγματεύσεις με ληστές που κρατούν ομήρους, μετά από μια ληστεία σε τράπεζα, θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ έναν επικίνδυνο, ιταλικής καταγωγής, ληστή διαμαντιών.

Ο ληστής, τελικά συλλαμβάνεται, αλλά πρώτο του μέλημα είναι να εκδικηθεί τον Σκοτ και τη φιλενάδα του. Ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει είναι να απαγάγει την φίλη τού διαπραγματευτή.

Καταιγισμός δράσης, έντασης, θεαματικών καταδιώξεων, χιούμορ και ειδικών εφέ, σε μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες με σταρ τον Έντι Μέρφι

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Αρτ Έβανς, Τζέιμς Κάρπεντερ, Μάικλ Ράπαπορτ, Ντόναλ Λόουγκ, Κιμ Μιγιόρι, Τζένι Τσουα, Ντικ Μπράιτ, Κάρμεν Εγιογκο, Μάικλ Γουινκοτ, Τσάρλεστον Πιρς

*Skai, Δευτέρα 16/10, στις 22:20

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται η έπαυλη Winchester, το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, χτισμένη το 1884.

Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Η ιδιοκτήτριά της έπαυλης ήταν η Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα και κληρονόμος του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ, διάσημου κατασκευαστή όπλων της εποχής και εμπνευστή της ομώνυμης, αυτόματης καραμπίνας.

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το έχτισε για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι, αλλά το δημιούργησε ως καταφύγιο ή τόπο περιορισμού των φαντασμάτων όσων έπεσαν θύματα του θανάσιμου όπλου.

Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ, Εμ Γουάιζμαν, Αλανα Φαγκαν.

*Open, Δευτέρα 16/10, στις 00:00

«Ο Τουρίστας» (2016) σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Δράσης – Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, με στόχο να ξεπεράσει μία ερωτική απογοήτευση, ο Φρανκ (Τζόνι Ντεπ) βρίσκεται ξαφνικά να φλερτάρει με την Ελίζ (Αντζελίνα Τζολί), μία εντυπωσιακή γυναίκα που εσκεμμένα μπαίνει στο δρόμο του.

Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, το ειδύλλιο του Φρανκ και της Ελίζ παίρνει σύντομα διαφορετική τροπή, καθώς και οι δυο βρίσκονται άθελά τους αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Αντζελίνα Τζολί, Πολ Μπέτανι, Τίμοθι Ντάλτον, Στίβεν Μπεργκοφ, Ρούφους Σιούελ

*Mega, Δευτέρα 16/10, στις 00:10

«Οι δώδεκα πίθηκοι» (1995) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Μυστηρίου – Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, η οποία είναι ατελής αλλά λειτουργεί ικανοποιητικά, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.

Η αποστολή ανατίθεται σε έναν κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται ότι, αν τα καταφέρει, θα του απονεμηθεί χάρη. Ο άνδρας αυτός ταξιδεύει απρόθυμα σε διάφορες χρονικές στιγμές γιατί η μηχανή του χρόνου δεν έχει τελειοποιηθεί, αλλά τελικά καταφέρνει να βρεθεί στο 1996 και αρχίζει να ιχνηλατεί τους διασπορείς του ιού.

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Μαντλίν Στόου, Μπραντ Πιτ, Τζόζεφ Μελίτο, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζον Σέντα.

*Alpha, Δευτέρα 16/10, στις 00:15

«Έρωτας στη Σιβηρία» (2018) σκηνοθεσία Μάθιου Ρος

Αισθηματική περιπέτεια – Ο Λούκας, ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, ταξιδεύει μέχρι τη Ρωσία για να πουλήσει δώδεκα σπάνια μπλε διαμάντια, αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία, που είχε κλείσει, αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει τον Ρώσο συνεργάτη του, που έχει εξαφανιστεί. Εκεί, γνωρίζει την Κάτια, μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ, την οποία και ερωτεύεται παράφορα. Το ερωτευμένο ζευγάρι θα βρεθεί σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθει αντιμέτωπο με ακραίες καταστάσεις.…

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόλι Ρίνγκγουολντ, Άνα Ουλάρου, Άλεξ Παουνόβιτς, Πάσα Ντ. Λιχνίκοφ, Άσλει Τζωρτζ, Βερόνικα Φέρες, Ντάρεν Ρος, Ραφαέλ Πεταρντι, Μίκαϊλ Μποντγκανοβ

*Star, Δευτέρα 16/10, στις 00:30

«Λα Μπάμπα» (1987) σκηνοθεσία Λουίς Βαλντέζ

Δραματική – Ο ‘Ανδρας, ο Μύθος και η Μουσική που έκανε την Αμερική να σκύψει στα πόδια του. Το αστέρι που έλαμψε στο στερέωμα της ροκ εν ρολ στη δεκαετία του 1950.Πρόκειται για την ιστορία του 17χρονου Ρίτσι Βάλενς, του μεξικανοαμερικανού αγρότη, του οποίου το πάθος για την μουσική τον μετέτρεψε στον εμπνευσμένο δημιουργό των πιο απίθανων μουσικών επιτυχιών.
Η παθολογική αγάπη του για την κοπέλα του Ντόνα, ο αδιάκοπες αντιπαραθέσεις με τον ετεροθαλή αδελφό του Μπομπ, όπως επίσης και οι τρομακτικές προαισθήσεις του για τον ίδιο του τον θάνατο, παρουσιάζονται αριστοτεχνικά, μέχρι την στιγμή που το λαμπρό άστρο του Βάλενς έδυσε μ’ ένα… τραγικό τέλος: ο δημοφιλής τραγουδιστής έπεσε θύμα ενός φρικτού αεροπορικού δυστυχήματος.

Παίζουν Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Εσάι Μοράλες, Ροζάνα Ντε Σότο, Ελίζαμπεθ Πίνα, Ντάνιελ φον Ζέρνεκ, Τζο Παντολιάνο.

*Mega, Δευτέρα 16/10, στις 02:20

«Ο Μπάτμαν Επιστρέφει» (1992) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Αστυνομική Δράσης Φαντασίας – Ένα μοναχικό και παραμορφωμένο πλάσμα με υψηλό δείκτη ευφυίας, ο Πιγκουίνος, συμμαχεί με τον δολοπλόκο επιχειρηματία Μαξ Σρεκ και ένα σατανικό σχέδιο μόλις πρόκειται να μπει σε εφαρμογή: οι δυο τους σκοπεύουν να πείσουν τους κατοίκους της Γκόθαμ Σίτι να εκλέξουν τον Πιγκουίνο ως δήμαρχο και κατόπιν να μετατρέψουν την πόλη σε «ναό του εγκλήματος».

Όταν τα σχέδιά τους γίνονται αντιληπτά από τη Σελίνα Κάιλ, τη συνεσταλμένη γραμματέα του Σρεκ, ο τελευταίος την πετά, στην κυριολεξία, από το παράθυρο.

Όμως η Σελίνα γλιτώνει από θαύμα και οργισμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Τώρα πια είναι η αδίστακτη Κατ Γούμαν, που συμμαχεί με τον Πιγκουίνο και τον Σρεκ, για να εκπληρώσει τα δικά της εκδικητικά σχέδια.

Δεν θα διστάσει να συμβάλει στην εδραίωση ενός καθεστώτος πανικού στην Γκόθαμ Σίτι. Βέβαια και οι τρεις τους γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Μπάτμαν, που μόλις αντιληφθεί τον κίνδυνο, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του…

Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Ντάνι ΝτεΒίτο, Μισέλ Φάιφερ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάικλ Γκόου, Μάικλ Μέρφι, Κρίστι Κόναγουέι, Βίνσεντ Σκιαβέλι, Ζαν Χουκς, Στηβ Γουίτιγκ

*Star, Δευτέρα 16/10, στις 02:30