5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κατηγορώ» (2019) σε σκηνοθεσία Ρόμαν Πολάνσκι

Δραματική – Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε.

Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντάν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ.

*Open, Τρίτη 17/10 στις 21:00

«Στο Λαβύρινθο» (2019) σκηνοθεσία  Ντονάτο Καρίζι

Δραματική Μυστηρίου – Ένα χειμωνιάτικό πρωινό, καθώς η Σαμάνθα πηγαίνει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής. Δεκαπέντε χρόνια μετά ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με καμιά ανάμνηση του παρελθόντος. Δίπλα της κάθεται ο Δόκτωρ Γκριν, ένας ψυχίατρος που ισχυρίζεται ότι θα την βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της και να συλληφθεί το τέρας.

Όμως την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο αλλά μέσα στο μυαλό της.

Παίζουν: Τονι Σερβίλιο, Ντάστιν Χόφμαν, Βαλεντίνα Μπελέ, Βινίτσιο Μαρτσιόνι

*ΕΡΤ2, Τρίτη 17/10 στις 22:00

«Αλυσιδωτή Αντίδραση» (1996) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Ο Έντι, ένας φοιτητής του πανεπιστημίου του Σικάγο, εργάζεται ως τεχνικός για μια ερευνητική ομάδα που ανακάλυψε μια εκπληκτική νέα τεχνική, η οποία θα εξαλείψει ολοκληρωτικά τις ανάγκες του κόσμου για στέρεα καύσιμα. Όταν ένας από τους επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας δολοφονείται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ο Έντι και μία φυσικός, μέλος και αυτή της ομάδας, θα βρεθούν κατηγορούμενοι για το φόνο του.

Κι ενώ τουλάχιστον οι μισές ομοσπονδιακές μυστικές υπηρεσίες τους καταδιώκουν από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, εκείνοι πρέπει να ανακαλύψουν ποιος βρίσκεται πίσω από όλη αυτή τη συνωμοσία.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόργκαν Φρίμαν, Ρέιτσελ Βάις, Φρεντ Γουάρντ.

*Skai, Τρίτη 17/10 στις 22:20

«Άπιστη» (2002) σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Δράμα – Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*Open, Τρίτη 17/10 στις 23:45

«Ένα Σκληρό Φιλί Για Καληνύχτα» (1996) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική Δραματική Δράσης  – Η Τζίνα Ντέιβις είναι η Σαμάνθα Κέιν, μια δασκάλα που υποφέρει από αμνησία.

Όταν κάποια στιγμή μυστηριώδεις άνθρωποι και καταστάσεις από το παρελθόν της αρχίζουν να στοιχειώνουν την ειδυλλιακή ζωή της, η νεαρή γυναίκα ξεκινά απεγνωσμένα να μάθει ποιά είναι η πραγματική της ταυτότητα.

Με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού, ανακαλύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία που την εμπλέκουν σε μία συνομωσία.
Παράλληλα ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα είναι μια μυστική πράκτορας, η Τσάρλι Μπάλτιμορ.

Τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης και ένας διαβόητος έμπορος όπλων είναι ο επόμενος στόχος της. Τώρα πια βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος, που απήγαγε την 8χρονη κόρη της.

Ψάχνοντας να βρει το παιδί της ομως, τα μητρικά ένστικτα της Τσάρλι θα έρθουν σε σύγκρουση με τον ψυχρό εκτελεστή, που κρύβεται μέσα της

Παίζουν: Μπράιαν Κοξ, Τζίνα Ντέιβις, Σάμιουελ Τζάκσον, Ντέιβιντ Μορς.

*Star, Τρίτη 17/10 στις 00:30