Νέες αυξήσεις στο Netflix

Ο παγκόσμιος γίγαντας παρακολούθησης ταινιών, Netflix, ανακοίνωσε ότι αυξάνει την premium συνδρομή του στις ΗΠΑ, κατά 3 δολάρια τον μήνα, ήτοι 22,9 δολάρια.

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης με σκοπό την παρακολούθηση ταινιών και από άλλους χρήστες εκτός του συνδρομητή, φαίνεται να οδήγησε το Netflix σε αυτήν την απόφαση για αύξηση στις συνδρομές του.

Τα νέα πακέτα έχουν ως εξής:

Το πλάνο Basic ανεβαίνει από τα 10 στα 12 δολάρια το μήνα

Το Premium πλάνο ανεβαίνει από τα 20 στα 22,9 δολάρια το μήνα.

Το Netflix, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN business, ανακοίνωσε επίσης αυξήσεις τιμών για συγκεκριμένες συνδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Η πλατφόρμα έχει επίσημα λανσάρει το πρόγραμμα «πληρωμένης κοινής χρήσης» σε κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και ως αποτέλεσμα μετά την συγκεκριμένη δράση λιγότεροι πελάτες από ό,τι περίμεναν ακύρωσαν τις συνδρομές τους.

Φαίνεται ότι πολλοί πελάτες που δανείστηκαν προηγουμένως κωδικούς πρόσβασης από άλλους έγιναν τελικά συνδρομητές, καταβάλλοντας κανονικά τη συνδρομή, σύμφωνα με το Netflix.

Σε επιστολή προς τους μετόχους, το Netflix χαρακτήρισε τους τελευταίους έξι μήνες ως μια μεγάλη πρόκληση, δεδομένων των απεργιών των συγγραφέων και των ηθοποιών φέτος το καλοκαίρι.

Το Netflix αύξησε τις τιμές τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2022, αλλά οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του αύξησαν όλοι τις τιμές τους από τότε.

Το πακέτο με τις διαφημίσεις και το Standard πλάνο παραμένουν στις υπάρχουσες τιμές, δηλαδή στα 7 και 15,49 δολάρια το μήνα.

Η Disney+ τον Αύγουστο αύξησε τις τιμές κατά 3 δολάρια το μήνα – για δεύτερη φορά φέτος.

Η εταιρεία αύξησε επίσης τις τιμές στο Hulu.

Και η Max, που ανήκει στη μητρική εταιρεία του CNN, Warner Bros. Discovery, αύξησε τις τιμές τον Ιανουάριο του 2023 κατά 1 δολάριο το μήνα.

Τα νέα πακέτα έχουν ως εξής:

Το πλάνο Basic ανεβαίνει από τα 10 στα 12 δολάρια το μήνα

Το Premium πλάνο ανεβαίνει από τα 20 στα 23 δολάρια το μήνα.