7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Κλέφτρα Των Βιβλίων» (2013) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ

Ιστορικό δράμα -Η Λίζελ μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν λίγο προτού ξεκινήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς όμως μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, ενώ αποκτά εμμονική σχέση με τη λογοτεχνία.

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουότσον, Σόφι Νελίς, Μπεν Σνέτζερ, Νίκο Λίρς

*Open, Τετάρτη 25/10 στις 21:00

«The Transporter Refueled» (2015) σκηνοθεσία Καμίλ Ντελαμάρ

Περιπέτεια – Όχι ονόματα, όχι ερωτήσεις και όχι διαπραγματεύσεις στην τιμή: ο Transporter είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε βρωμοδουλειά. Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με αυτόν της Αννας, αρχηγού μιας ομάδας θηλυκών δολοφόνων, η οποία αποφασίζει ότι ο Φρανκ είναι ο κατάλληλος για να καθαρίσει μία ομάδα Ρώσων έμπορων λευκής σαρκός. Για να είναι σίγουρη πως θα συνεργαστεί, κρατάει όμηρο τον πατέρα του. Τώρα, η εκδίκηση είναι μονόδρομος.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Έντ Σκράιν, Γκαμπριέλα Ράιτ, Ραντιβόζ Μπούκβιτς.

*Star, Τετάρτη 25/10 στις 23:00

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (2017) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δραματική Ρομαντική – 17ος αιώνας, Ολλανδία.

Ακολουθεί την ιστορία ενός Ολλανδού ζωγράφου, του Γιαν Βαν Λους, στον οποίο ανατίθεται να ζωγραφίσει το πορτρέτο της συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου (Κρίστοφερ Γουόλς) , της Σοφία Σαντβουρτ (Αλίσια Βικάντερ). Ο Γιαν ερωτεύεται γρήγορα τη Σοφία και ξεκινούν μια ερωτική σχέση.

Το σκηνικό της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα της μανίας της τουλίπας, μιας οικονομικής φούσκας που δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία στην ολλανδική αγορά τουλίπας στις αρχές της δεκαετίας του 1600.

Αυτό παρέχει το σκηνικό για ένα παθιασμένο ειδύλλιο μεταξύ του Γιαν και της Σοφίας, αλλά χρησιμεύει και ως αλληγορία για τη σχέση τους. Καθώς η αγορά τουλίπας καταρρέει, η σχέση και το κοινό μέλλον τους στην Αμερική απειλείται από τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις της εποχής τους.

Η ταινία Πυρετός της Τουλίπας εξετάζει τους κινδύνους της απαγορευμένης αγάπης και τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων της κοινωνίας. Ο Γιαν και η Σοφία διακινδυνεύουν τη φήμη τους, τα προς το ζην και την ασφάλεια των οικογενειών τους προκειμένου να είναι μαζί. Στο τέλος, πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην αγάπη τους και την κοινωνική τους θέση.

Η ταινία Tulip Fever παρακολουθεί επίσης την ιστορία της Μαρίας, ενός φτωχού ορφανού κοριτσιού που προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Σοφίας. Η Μαρία γίνεται γρήγορα φίλη με τον Τζαν και τη Σοφία και τους βοηθά να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους.

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χόλαντερ, Μάθιου Μόρισον, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

*Open, Τετάρτη 25/10 στις 23:45

«Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» (2019) σκηνοθεσία Άντονι & Τζόι Ρούσο

Δράσης Περιπέτεια – Μετά τα καταστροφικά γεγονότα που ακολούθησαν όταν ο Θάνος ενεργοποίησε το γάντι του, το σύμπαν είναι ερειπωμένο. Με τη βοήθεια των υπολοίπων συμμάχων τους, όσοι από τους Εκδικητές δεν αφανίστηκαν, συγκεντρώνονται για άλλη μια φορά, για να αντιστρέψουν τις ενέργειες του Θάνος και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σύμπαν.

Παίζουν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Πολ Ραντ, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Φαβρό, Σεμπάστιαν Σταν, Τζος Μπρόλιν, Τζέρεμι Ρένερ, Κρις Χέμσγουορθ, Εβάντζελιν Λίλι, Μπρι Λάρσον

*Alpha, Τετάρτη 25/10 στις 00:15

«Η Μέρα της Βαστίλης» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουότκινς

Περιπέτεια – Ο Μάικλ Μέισον(Ρίτσαρντ Μέιντεν) είναι μετρ σε μικροκλοπές και ξαφρίζει τους πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα, παρά μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Μια μέρα όμως θα κάνει το μεγάλο λάθος!
Κλέβει μια τσάντα, που δεν έπρεπε, μια τσάντα που έχει μέσα ένα αρκουδάκι και μπαίνει αυτόματα στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Το παιχνίδι περιέχει μια βόμβα, η οποία λίγο αργότερα εκρήγνυται σκοτώνοντας 4 ανθρώπους.

Από τις κάμερες ασφαλείας αποκαλύπτεται στη γαλλική αστυνομία το πρόσωπο του Μέισον, ο οποίος θεωρείται πλέον τρομοκράτης. Την αληθινή ιστορία πίσω από τη βόμβα θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ένας πράκτορας της CIA ο Σον Μπράιαρ (Ίντρις Έλμπα), η οποία φαίνεται να φτάνει μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά στρώματα.

Για να απεμπλακεί από όλο αυτό το απίστευτο μπέρδεμα, ο πρώην πράκτορας της CIA και ο νεαρός μικροεγκληματίας ηγούνται μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο κέντρο του Παρισιού, μετά από ένα μπαράζ βομβιστικών ενεργειών. Η ταινία μάλιστα ξεκινά με βομβαρδισμό του Παρισιού την ημέρα της εθνικής γιορτής της Γαλλίας!

Παίζουν: Ιντρις Ελμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι, Σαρλότ Λε Μπον, Χοσέ Γκαρσία, Τιερί Γκοντάρ.

*Skai, Τετάρτη 25/10 στις 00:20

«Εγώ, ο Kατάσκοπος» (2002) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο ειδικός πράκτορας Αλεξ Σκοτ (Όουεν Γουίλσον) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Κέλι Ρόμπινσον (Έντι Μέρφι), δεν τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλο, αλλά είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν σε μία επικίνδυνη αποστολή.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Αμερικής τους αναθέτει μία ιδιαίτερη αποστολή: να φέρουν πίσω το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Στελθ, που έχει κλαπεί από έναν εμπόρων όπλων, προτού φτάσει στα χέρια των διεθνών τρομοκρατών.

Καθήκον του Κέλι είναι να εισχωρήσει στο καταφύγιο του εμπόρου, φανατικού λάτρη της πυγμαχίας προσφέροντας κάλυψη στον συνάδελφό του.

Μόνο που ο Κέλι δεν έχει ιδέα από κανόνες κατασκοπείας.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Όουεν Γουίλσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάλκολμ Μακντάουελ, Γκάρι Κόουλ

*Mega, Τετάρτη 25/10 στις 01:10

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ, Μαρκ Άντονι, Μίκι Ρουρκ, Ρομπέρτο Σόσα

*Open, Τετάρτη 25/10 στις 02:00