6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Πέμπτη 26/10, στις 21:00

«The Black Bachelor» (2018) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Κωμωδία – Οι τέσσερις κολλητοί φίλοι (Τσιμιτσέλης, Βισκαδουράκης, Μελέτης, Βουρλιώτης) επιστρέφουν και ταξιδεύουν μέχρι τη Μάνη για το γάμο του Μάνου (Λευτέρης Ελευθερίου), ενός φίλου τους από τα παλιά. Όμως, για ακόμα μια φορά όλα θα πάνε στραβά και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη και πολύ παράξενη Μανιάτικη οικογένεια.  

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μελέτης Ηλίας, Βίβιαν Κοντομάρη, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Δρακόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Κατερίνα Στικούδη, Παντελής Καναράκης, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Κάτια Ταραμπάνκο, Βασίλης Γιακουμάρος.

*Mega, Πέμπτη 26/10, στις 23:10

«Detective Knight: Rogue» (2022) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Ο βετεράνος αστυνομικός Τζέιμς Νάιτ ξέρει καλά πώς να ελίσσεται στους σκοτεινούς δρόμους του Λος Άντζελες, στα ίχνη των πιο επικίνδυνων κακοποιών. Καθώς η πόλη ετοιμάζεται για τη νύχτα του Χαλογουίν, ο Νάιτ και ο συνεργάτης του έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία μασκοφόρων ληστών. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, οι ληστές τραυματίζουν θανάσιμα τον συνεργάτη του και διαφεύγουν με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ο Νάιτ ξεκινά να τους καταδιώκει, όμως το σκοτεινό παρελθόν του αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια και να απειλεί την ομαλή έκβαση της υπόθεσης.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Λόχλιν Μονρό, Κόρεϊ Λαρτζ, Μπο Μίρτσοφ, Μάικλ Έκλουντ

*Skai, Πέμπτη 26/10, στις 00:20

«Η Κλέφτρα Των Βιβλίων» (2013) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ

Ιστορικό δράμα -Η Λίζελ μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν λίγο προτού ξεκινήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς όμως μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, ενώ αποκτά εμμονική σχέση με τη λογοτεχνία.

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουότσον, Σόφι Νελίς, Μπεν Σνέτζερ, Νίκο Λίρς

*Open, Πέμπτη 26/10, στις 00:45

«Fury» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιέρ

Δραματική Δράσης Πολεμική – Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια.

*Mega, Πέμπτη 26/10, στις 01:30

«Το Παιχνίδι της Μίμησης» (2014) σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Βιογραφική Δραματική – Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και είχε αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma. Το πορτραίτο ενός σπουδαίου και παράλληλα περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Τσαρλς Ντανς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Άλεν Λιτς, Μάθιου Μπιρντ.

*Alpha, Πέμπτη 26/10, στις 01:45