7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή έφτασε και η μέρα δεν μπορεί να κλείσει με καλύτερο τρόπο!

«Η Ζουγκλοπαρέα» (2017) σκηνοθεσία Νταβίντ Αλό

Κινούμενα Σχέδια – Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο – αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, τη Ζουγκλοπαρέα, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν.

Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα. Η Ζουγκλοπαρέα – σπεύδει στη διάσωση!

Με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Χρήστου Πλαΐνη, Τάκη Σακελλαρίου, Αγγελου Λιάγκου, Δημήτρη Παπαδάτου, Βίνα Παπαδοπούλου.

*Open, Παρασκευή 27/10, στις 21:00

«Μνημείων Άνδρες» (2014) σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ

Βιογραφική Δραματική – Ο Φρανκ Στόουκς θα συστήσει λίγο πριν από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μια επίλεκτη ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους μουσείων, ιστορικούς τέχνης και αρχιτέκτονες, που είχε σκοπό να προφυλάξει τα κομψοτεχνήματα του δυτικού πολιτισμού από την καταστροφή και το πλιάτσικο των ναζί. Μετά τη σύντομη εκπαίδευση τους στην Αγγλία, οι φιλότεχνοι στρατιώτες θα αποβιβαστούν στην Νορμανδία και θα διασκορπιστούν στο Δυτικό Μέτωπο, ξεθάβοντας αριστουργήματα από τις απίθανες κρυψώνες.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιου Μπόνβιλ

*Ant1, Παρασκευή 27/10, στις 22:30

«Η Συμμορία του Parkour» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπένμαγιορ

Περιπέτεια, δράσης- Ο Καμ είναι ένας νεαρός διανομέας με ποδήλατο, που βγάζει τα προς το ζην στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Όταν πέφτει με το ποδήλατο του πάνω στην όμορφη Νίκι, ο Καμ θα ερωτευτεί παράφορα τόσο εκείνη όσο και τον κόσμο του παρκούρ. Ωστόσο τα πράγματα σύντομα θα γίνουν επικίνδυνα, καθώς ο Καμ θα πρέπει να αποπληρώσει ένα χρέος του και να υπακούσει στις εντολές του αρχηγού της συμμορίας

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Μαρί Αυγερόπουλος, Άνταμ Ράινερ, Ράφι Γκαβρόν, Λουτσιάνο Ακούνα Τζούνιορ.

*Skai, Παρασκευή 27/10, στις 00:30

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Παρασκευή 27/10, στις 01:00

«88 Λεπτά» (2007) σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Μυστηρίου – 88’ λεπτά, που κυλούν σχεδόν σε φυσικό χρόνο.

Ο Αλ Πατσίνο σε έναν νέο καταιγιστικό ρόλο, ρουφάει τα 88 λεπτά ζωής, που του απομένουν και ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα!

Ένα μυστήριο πρέπει να λυθεί και το ρολόι τρέχει αντίστροφα… Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, που εργάζεται και ως ψυχίατρος για λογαριασμό του FBI, δέχεται μια ανώνυμη τηλεφωνική απειλή, σύμφωνα με την οποία του απομένουν μόλις 88 λεπτά ζωής, όσο ακριβώς ήταν και το χρονικό διάστημα, που χρειάστηκε ο δολοφόνος της αδελφής του για να τη σκοτώσει πριν από αρκετά χρόνια.

Ελαχιστοποιώντας σταδιακά τον αριθμό των πιθανών υπόπτων, προσπαθεί εναγωνίως να έρθει σε επαφή με έναν προβληματικό μαθητή του, μια πρώην σχέση του αλλά και με έναν κατά συρροή δολοφόνο…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Λίλι Σομπιέκι, Αλίσια Γουίτ, Νιλ ΜακΝτόνα, Έιμι Μπρένεμαν, Μπεν Μακένζι, Γουίλιαμ Φορσάιθ, Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ

*Star, Παρασκευή 27/10, στις 01:30

«Φρενίτις» (1972) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

Τρόμου – Η ταινία τρόμου Φρενίτις είναι γυρισμένη στην Αγγλία, στα πάτρια εδάφη του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος πλέκει μία ιστορία γνήσιου φόβου.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Άρθουρ Λα Μπερν με τίτλο: Goodbye Piccadilly, Farewell Leicester Square και πρωταγωνιστούν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι δίνοντας στην ταινία ένα απόλυτο ρεαλισμό.

Το Λονδίνο έχει τρομοκρατηθεί από συνεχόμενα βίαια, εγκλήματα.
Γυναίκες βιάζονται και στραγγαλίζονται με γραβάτα.

Όταν το πτώμα μιας ακόμη γυναίκας βρεθεί να επιπλέει στον Τάμεση, η αστυνομία θα συλλάβει τον πρώην άντρα της, έναν μέθυσο, πρώην πιλότο με ασταθή συμπεριφορά.

Και ενώ όλα τα στοιχεία τον ενοχοποιούν και τον καταδικάζουν ως κατά συρροή δολοφόνο, οι φόνοι συνεχίζονται στις γειτονιές της μεγαλούπολης…

Παίζουν: Τζον Φιντς, Μπάρι Φόστερ, Μπάρμπαρα Λι-Χαντ, Νίνα Μάσι.

*Alpha, Παρασκευή 27/10, στις 01:45

«Θανάσιμη Εμμονή» (2018) σκηνοθεσία Ντάγκ Κάμπελ

Τρόμου – Μετά από μια ερωτική απογοήτευση η φωτογράφος μόδας Τζένιφερ Χίγκινς ταξιδεύει στο Λος Άντζελες όπου ξεκινά να διδάσκει φωτογραφία σε παιδιά Λυκείου. Εκεί ανακαλύπτει έναν μαθητή, τον Ντέιβιντ, και τον μετατρέπει σε μοντέλο. Ταυτόχρονα αποκτά μια αρρωστημένη εμμονή μαζί του, που θα την μετατρέψει σε δολοφόνο…ενώ θα φτάσει στο σημείο να θελήσει να καταστρέψει το όμορφο δημιούργημα της.

Παίζουν: Λίνσεϊ Γκόντφρεϊ, Τζόσουα Χόφμαν, Έλεν Μισέλ, Έλεν Μισέλ Μόνοχαν.

*Mega, Παρασκευή 27/10, στις 02:30