12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια ταινία είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι.

«Υπολοχαγός Νατάσσα» (1970) σε σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Δράμα – Νταχάου 1965. Η Νατάσσα Αρσένη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) επισκέπτεται το χώρο συγκέντρωσης που την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στη συνέχεια ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν.

Θυμάται τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου που γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα, τον Ορέστη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Τότε που ανάμεσα στους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν και ο συμφοιτητής της στο ωδείο, Μαξ Ρόιτερ (Κώστας Καρράς), ο οποίος έγινε υπολοχαγός των SS, παρ’ όλο που η μητέρα του ήταν Ελληνίδα.

Θυμάται τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να βρεθεί με τον Ορέστη, τον γάμο της που κόντεψε να διακοπεί από τον Μαξ, αλλά και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ίδιο τον Μαξ. Θυμήθηκε, όμως, και το χαμό του Ορέστη, που εκτελέστηκε από Έλληνες αντάρτες που τον πέρασαν για Γερμανό, αλλά και το παιδί που είχε αποκτήσει μαζί του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Καρράς, Σπύρος Καλογήρου, Ελένη Ζαφειρίου.

*Skai, Σάββατο 28/10, στις 21:00

«Όχι » (1969) σκηνοθεσία Δημήτρης Δαδήρας

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Η κόρη (Βέρα Κρούσκα) του Ιταλού πρέσβη (Γιώργος Μοσχίδης) στην Αθήνα είναι ερωτευμένη με έναν αξιωματικό του ελληνικού στρατού, τον Δημήτρη Νικολάου (Κώστας Πρέκας). Η ελληνοϊταλική σύρραξη θα τους χωρίσει και η νίκη των Γερμανών θα φέρει έναν αξιωματικό των Ες-Ες (Χρήστος Πολίτης) στο σπίτι του αγαπημένου της.

Εκείνη θα αρνηθεί να υποκύψει στο επίμονο φλερτ του Γερμανού.

Ο αγαπημένος της θα επιστρέψει στην Ελλάδα ως σαμποτέρ. Ο πατέρας της θα αυτοκτονήσει με τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, αρνούμενος τη συνεργασία με τους Γερμανούς, και ο Νικολάου θα συλληφθεί από τους κατακτητές. Οι δύο άντρες θα εκτελεστούν μαζί.

Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Βέρα Κρούσκα, Στέφανος Στρατηγός, Χρήστος Πολίτης, Μαλαίνα Ανουσάκη, Γρηγόρης Βαφιάς, Θανάσης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Μοσχίδης, Χάρης Παναγιώτου, Δημήτρης Κλέρης.

*Mega, Σάββατο 28/10, στις 21:00

«Φερδινάνδος» (2017) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα

Κινούμενα σχέδια – Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Φωνές: Φοίβος Ριμένας, Αντρια Ράπτη, Μάριος Αθανασίου, Αφροδίτη Αντονάκη.

*Star, Σάββατο 28/10, στις 21:00

«Ο Βασιλιάς Σκορπιός» (2002) σκηνοθεσία Τσακ Ράσσελ

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Χρονικά η ταινία αυτή διαδραματίζεται 5000 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών Η Μούμια του 1999 και Η Μούμια Επιστρέφει και εξιστορεί την προέλευση του Ματθαίου και την άνοδο του στην εξουσία ως ο Ο Σκορπιός Βασιλιάς.

5.000 χρόνια πριν στην πόλη Γόμορρα, ένας διαβολικός ηγέτης είναι αποφασισμένος να αφανίσει όλες τις νομαδικές φυλές της ερήμου. Οι φυλές που έχουν απομείνει πρέπει να ξεπεράσουν το μεταξύ τους μίσος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους προ του διαφαινομένου κινδύνου. Γνωρίζοντας ότι ο εχθρός τους καθοδηγείται από τα οράματα ενός μάντη, προσλαμβάνουν ένα έμπειρο δολοφόνο, τον Ματθαίο, με σκοπό την εξολόθρευση του μάντη.

Ο Ματθαίος είναι ένας πολεμιστής της ερήμου. Έτσι ο ίδιος θα ξεσηκωθεί εναντίον αυτού του βασιλιά του στρατού αυτού. Αιχμαλωτίζει την μάγισσα του εχθρού του και αυτός την παίρνει μαζί του στην έρημο και προετοιμάζει τον εαυτό του για την τελική αναμέτρηση για να απελευθερώσει την χώρα του από αυτόν τον στρατό.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Στίβεν Μπραντ, Κέλι Χου, Μπέρναρντ Χιλ, Γκραντ Χίσλοβ, Πίτερ Φατσινέλι, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν.

*Ant1, Σάββατο 28/10, στις 22:00

«Προδοσία» (1964) σκηνοθεσία Κώστας Μανουσάκης

Ελληνική ταινία Δραματική – Ο υπολοχαγός Καρλ φον Στάιν υπηρετεί στην Ελλάδα, ως αξιωματικός διαφώτισης των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, και ζει στο επιταγμένο σπίτι του καθηγητή Βίκτωρα Καστριώτη. Εκεί γνωρίζει τη Λίζα, μια νέα κοπέλα που εμφανίζεται ως ανιψιά του καθηγητή, ενώ στην πραγματικότητα είναι εβραϊκής καταγωγής. Οι δυο νέοι ερωτεύονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Κάρλ μαθαίνει την αλήθεια.

Παίζουν: Πέτρος Φυσσούν, Μάνος Κατράκης, Δημήτρης Μυράτ, Έλλη Φωτίου, Ζωρζ Σαρρή, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ντόρα Βολανάκη, Γιώργος Μπάρτης, Δημήτρης Ψαράκης, Βαγγέλης Καζάν, Παναγιώτης Τράικος, Ιωάννα Καρρέρ, Γιώργος Οικονόμου, Σπύρος Μαλούσης, Γ. Δασκαλόπουλος, Χριστόφορος Νάκας

*ΕΡΤ2, Σάββατο 28/10, στις 22:00

«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία  – Σ’ ένα μικρό χωριό, λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, καταφτάνει η νέα δασκάλα, η Μυρτώ Θεοδώρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη), για να αντικαταστήσει τον γερασμένο πια δάσκαλο.

Γεμάτη αγάπη για την δουλειά της και για τα μικρά παιδιά, προσπαθεί να εφαρμόσει ένα καινούριο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καταπιεστικά μέτρα.

Ομως, οι γονείς δεν εγκρίνουν τις νέες αυτές μεθόδους της.

Οι χωριανοί όμως δεν βλέπουν με καλό μάτι τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους της δασκάλας, και η γενική κατακραυγή κορυφώνεται, όταν η Μυρτώ συνδέεται ερωτικά με τον Στέφανο (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), τον γιο του προέδρου της κοινότητας (Παντελής Ζερβός). Την ημέρα του γάμου τους, αρχίζει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, και ο Στέφανος φεύγει για το μέτωπο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώνεται.

Η Μυρτώ παραμένει πιστή στο έργο της, έχοντας στο πλευρό της την ηθική υποστήριξη ενός παλιού της φίλου και συναδέλφου, του Άγγελου (Άγγελος Αντωνόπουλος). Μετά την απελευθέρωση, ο Άγγελος εκφράζει τα αισθήματά του στη Μυρτώ, εκείνη δέχεται να τον παντρευτεί, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν επιστρέφει ο Στέφανος, που όλοι νόμιζαν ότι είχε πεθάνει.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σπύρος Καλογήρου.

*Alpha, Σάββατο 28/10, στις 22:30

«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: η επιστροφή του βασιλιά» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Περιπέτεια – Όσο πιο κοντά φτάνει στη Μόρντορ ο Φρόντο, τόσο νιώθει το βάρος του Δαχτυλιδιού να τον σκοτώνει, αλλά συνεχίζει στα δύσβατα επικίνδυνα μονοπάτια μέχρι να φτάσει στο Βουνό του Χαμού, με τον Σαμ δίπλα του αλλά και το μοχθηρό Γκόλουμ, που υποτίθεται τους δείχνει τον δρόμο.

Σε μια παγίδα που τους στήνει το Γκόλουμ, ο Φρόντο φαίνεται να πέφτει νεκρός από τη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ και ο Σαμ αποφασίζει να συνεχίσει μόνος του τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Ο Άραγκορν διεκδικεί τον θρόνο της Γκόντορ και ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στη Μίνας Τίριθ, αναζητώντας συμμάχους για την τελική μάχη, εκεί που θα κριθεί αν το διαβολικό μάτι θα τους νικήσει και το σκοτάδι θα πέσει για πάντα στη μέση γη.

Όσοι έχουν απομείνει από τη συντροφιά βρίσκονται πάντα στο πλάι του και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου…

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Σον Άστιν, Βίγκο Μόρτενσεν, Ίαν ΜακΚέλεν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Μπέρναρντ Χιλ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Ορλάντο Μπλουμ, Μιράντα Ότο, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Λιβ Τάιλερ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Σάββατο 28/10, στις 23:15

«Σφραγισμένα Χείλη» (2008) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι 

Δραματική Ρομαντική – Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο 15χρονος Μίκαελ Μπεργκ (Ντέιβιντ Κρος) ερωτεύεται τη Χάνα (Κέιτ Γουίνσλετ), μια γυναίκα με τα διπλά του χρόνια.
Tα βράδια που περνάνε μαζί, της διαβάζει συχνά κάποια από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το ειδύλλιο τους διακόπτεται, όταν η Χάνα φεύγει χωρίς ν’ αφήσει ίχνος πίσω της.

Τα χρόνια περνούν και ο Μάικλ φοιτητής της νομικής πλέον, την ξανασυναντά ως κατηγορούμενη για εγκλήματα κατά των Εβραίων, στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Στη διάρκεια της δίκης, ο Μάικλ συνειδητοποιεί ότι η Χάνα κρατά ένα προσωπικό μυστικό που πιστεύει ότι είναι χειρότερο από το ναζιστικό παρελθόν της – ένα μυστικό που, αν αποκαλυφθεί, θα μπορούσε να τη βοηθήσει στη δίκη.

Παίζουν:  Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Κρος, Μπρούνο Γκαντς, Τζάνετ Χαίν, Σούζαν Λοθαρ, Αλίσα Βιλμς.

*Skai, Σάββατο 28/10, στις 23:45

«Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (1998) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική, πολεμική – Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ματ Ντέιμον, Μπάρι Πέπερ, Τομ Σίζεμορ, Τζέρεμι Ντέιβις, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Βιν Ντίζελ, Έντουαρντ Μπέρνς, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Alpha, Σάββατο 28/10, στις 00:15

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Σάββατο 28/10, στις 01:00

«Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές» (2012) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Αστυνομική Δράσης -Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα.

Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Μπαλμόρ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο.

*Skai, Σάββατο 28/10, στις 02:15

«Εντιμότατοι Διαρρήκτες» (2009) σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Αστυνομική Περιπέτεια – Ο Κιθ Ρίπλεϊ είναι ένας βετεράνος, έμπειρος κλέφτης, που ζει σύμφωνα με τον «ιερό» κώδικα των κλεφτών: «κάνε σωστά τη δουλειά, προστάτευσε πάντα τον συνεργάτη σου, μη δειλιάσεις και προς Θεού, ποτέ μα ποτέ μη συνεργαστείς με την αστυνομία». Το νέο σχέδιο του Κιθ είναι να βάλει στο χέρι τα δύο τελευταία αυθεντικά, πολύτιμα διακοσμητικά, ρώσικα αυγά Faberge, τα οποία φυλάσσονται με ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να εξοφλήσει το χρέος του στη ρώσικη μαφία, που δεν ξεχνά ποτέ.

Για την πολύπλοκη αυτή ληστεία συνεργάζεται με τον «συνάδελφο» Τζακ, έναν νεαρό, φιλόδοξο κλέφτη αλλά και με την πανέμορφη και παράλληλα πανέξυπνη, Άλεξ. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που κάποιος, ή κάποια, σπάει τον κώδικα.  Μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια, λέει η παροιμία, τελικά όμως ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν κλέφτη..

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ράντα Μίτσελ, Ρέιντ Σερμπεντζίγια, Ρόμπερτ Φόρστερ.

*Star, Σάββατο 28/10, στις 02:15