11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Κυριακή ήρθε! Βάλτε μια καλή ταινία παραγγείλτε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Κυριακή στο απόλυτο movie night.

«Pearl Harbor» (2001) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δραματική Δράσης Πολεμική – Ειρηνικός ωκεανός, 1941. Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία.

Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κούμπα.

*Skai, Κυριακή 29/10, στις 21:00

«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016) σκηνοθεσία Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Δράσης – Η διαμάχη που αναπτύσσεται μεταξύ του Captain America και του Tony Stark έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή διάσπαση των Εκδικητών. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τον Captain America να έρθει σε σύγκρουση με τους Εκδικητές, προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους των άλλοτε ενωμένων σαν γροθιά υπερηρώων;

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα με τον Ultron, o Στιβ Ρότζερς (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους. Η απόπειρα κλοπής, όμως, ενός βιολογικού όπλου στο Λάγος της Νιγηρίας θα προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, αλλά και την αυτόματη επέμβαση των Εκδικητών με παράπλευρες απώλειες και ολέθρια αποτελέσματα. Η ανάγκη πλέον για τη σύσταση μιας επίλεκτης ομάδας με κυβερνητικό χαρακτήρα, η οποία θα ελέγχει τους υπερήρωες, είναι επιτακτική. Όμως, αυτός ο «από πάνω» έλεγχος θα σταθεί ταυτόχρονα και αιτία διχασμού ανάμεσά τους, αφού η υποχρέωση να λογοδοτούν για τη δράση τους, δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους.

Η πόλωση ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man δεν αργεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, οδηγώντας σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Η κατάσταση όμως γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική, όταν στον ορίζοντα κάνει την απειλητική του εμφάνιση ο απόλυτος εχθρός.

Παίζουν: Κρις Εβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Ελίζαμπεθ Ολσεν, Πολ Ραντ, Μαρίσα Τομέι, Αντονι Μακί, Τζέρεμι Ρένερ, Πολ Μπέτανι, Σεμπάστιαν Σταν, Τομ Χόλαντ, Μάρτιν Φρίμαν, Εμιλι Βαν Καμπ, Ντάνιελ Μπρουλ, Τσάντγουικ Μπόσμαν

*Alpha, Κυριακή 29/10, στις 21:00

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (2012) σκηνοθεσία Λοράν Τιράν 

Κωμωδία – Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ ένα τρελό κυνηγητό για ν αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ.

*Open, Κυριακή 29/10, στις 21:45

«Να Ζει Κανείς ή να Μη Ζει» (1966) σκηνοθεσία Ερνστ Λιούμπιτς

Κωμωδία – Σε ένα θέατρο της Βαρσοβίας, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Ναζί εισβάλλουν και καταστρέψουν την πόλη, ένας νεαρός πιλότος σηκώνεται και φεύγει από την πλατεία κάθε βράδυ που ο διάσημος Πολωνός ηθοποιός Τζον Τούρα ως Αμλετ είναι έτοιμος να διαπρέψει στον πιο διάσημο μονόλογο της ιστορίας του θεάτρου: «Να ζει κανείς ή να μη ζει;».

Παίζουν: Κάρολ Λομπάρντ, Τζακ Μπένι, Ρόμπερτ Στακ, Φέλιξ Μπρεσαρντ, Στάνλεϊ Ριντζες, Σιγκ Ρούμαν, Τσάρλς Χαλτον, Τομ Ντουγκαν

*ΕΡΤ3, Κυριακή 29/10, στις 22:30

«.dog» (2021) σκηνοθεσία Γιάννα Αμερικάνου

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η ταινία .dog αφορά το όνειρο που έχει πλάσει στο μυαλό του ο έφηβος Δημήτρης για τον πατέρα του και την ανάγκη να επανασυνδεθεί μαζί του.

Ο πατέρας του Δημήτρη εκτίει δεκαετή ποινή φυλάκισης, με αποτέλεσμα να μην έχει δει τον γιο του από τότε που ήτανε παιδί.

Ο Δημήτρης από την άλλη, ζώντας με αυτή την απουσία πλάθει στο μυαλό του, μια ονειρική σχέση και κάνει σχέδια για το πως θα ζήσει με τον πατέρα του όταν εκείνος αποφυλακιστεί και επιτέλους θα νιώσει και αυτός την οικογενειακή ευτυχία.

Όταν έρχεται η στιγμή της πολυπόθητης αποφυλάκισης, η χαρά του Δημήτρη θα κρατήσει πολύ λίγο.

Η ανάγκη του να ανήκει σε μια οικογένεια και να δεθεί με τον πατέρα του θα τον οδηγήσει να παραβεί και τα όρια του αλλά και τους νόμους.

Ο ίδιος παραμένει στα όρια μεταξύ καλού και κακού και βιώνει στιγμές σπλαχνικότητας σε αντίθεση με τον πατέρα του, που είναι ωμά βίαιος σε όλα.

Η πολυπόθητη οικογενειακή θαλπωρή δεν έρχεται ποτέ και, η απόλυτη έλλειψη της μητρικής φιγούρας κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Παίζουν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Κίτσος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αντωνία Χαραλάμπους, Άννα Γιαγκιόζη

*ΕΡΤ2, Κυριακή 29/10, στις 22:30

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*Star, Κυριακή 29/10, στις 23:30

«Οικόπεδο 12» (2013) σκηνοθεσία Κυριάκος Τοφαρίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Βρετανικοί ερευνητικοί δορυφόροι, τυχαία ανακαλύπτουν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή των Παλιών Μεταλλείων της Κύπρου.

Η έκταση ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε έναν Κύπριο συνταξιούχο, τον Κωσταντά Ριζίτη, που την είχε αγοράσει από τον συνάδελφό του Τουρκοκύπριο Αχμέτ Μπέιογλου και τώρα ζει εκεί με τη γυναίκα του.

Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης οδηγεί σε χρεοκοπία τους δύο γιους του ζεύγους, αναγκάζοντάς τους να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στο πατρικό σπίτι.

Με την άφιξη Βρετανών πρακτόρων και του Τουρκοκύπριου κληρονόμου, αλλά και με την κυβέρνηση να επιμένει να αγοράσει το σπίτι, η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κώστας Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Μαρίνος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Κυπριανού, Νίτου Τσάντρα, Οσμάν Άλκας.

*Skai, Κυριακή 29/10, στις 00:20

«Κουνγκ Φου… Ζιο» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Τσόου

Κωμική περιπέτεια – Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά, με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου!

Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία Κουνγκ Φου. Μόνο μια πλευρά θα νικήσει και ένας μόνο ήρωας θα αναδειχθεί ο απόλυτος Κουνγκ Φου αρχηγός.

Παίζουν: Στίβεν Τσόου, Κουόκ Κουέν Τσαν, Ξιαογκάνγκ Φένγκ.

*Mega, Κυριακή 29/10, στις 01:20

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» (2019) σκηνοθεσία Τζουσέππε Καποτόντι

Δραματική – Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του.

Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο.

Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση.

Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στιλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

Παίζουν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόζαλιντ Χάλστεντ, Αλεσάντρο Φαμπρίζι

*Open, Κυριακή 29/10, στις 02:00

«Σφραγισμένα Χείλη» (2008) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι 

Δραματική Ρομαντική – Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο 15χρονος Μίκαελ Μπεργκ (Ντέιβιντ Κρος) ερωτεύεται τη Χάνα (Κέιτ Γουίνσλετ), μια γυναίκα με τα διπλά του χρόνια.
Tα βράδια που περνάνε μαζί, της διαβάζει συχνά κάποια από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το ειδύλλιο τους διακόπτεται, όταν η Χάνα φεύγει χωρίς ν’ αφήσει ίχνος πίσω της.

Τα χρόνια περνούν και ο Μάικλ φοιτητής της νομικής πλέον, την ξανασυναντά ως κατηγορούμενη για εγκλήματα κατά των Εβραίων, στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Στη διάρκεια της δίκης, ο Μάικλ συνειδητοποιεί ότι η Χάνα κρατά ένα προσωπικό μυστικό που πιστεύει ότι είναι χειρότερο από το ναζιστικό παρελθόν της – ένα μυστικό που, αν αποκαλυφθεί, θα μπορούσε να τη βοηθήσει στη δίκη.

Παίζουν:  Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Κρος, Μπρούνο Γκαντς, Τζάνετ Χαίν, Σούζαν Λοθαρ, Αλίσα Βιλμς.

*Skai, Κυριακή 29/10, στις 02:15

«Μαριονέτες» (2015) σκηνοθεσία Παντελής Καλατζής

Ελληνική Ταινία Μυστηρίου – O Φίλιππος είναι δημοσιογράφος που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια. Η άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του Στέργιου, ανατρέπει τη ζωή του ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος γίνεται ο επόμενος στόχος. Ψάχνοντας απαντήσεις, επιστρέφει στην Αθήνα, όπου κατά περίεργο τρόπο πολλοί τον βοηθούν στην αναζήτησή του. Είναι όμως τα στοιχεία που συλλέγει πραγματικά ή μια καλοστημένη παγίδα;

Παίζουν: Αλέξης Γεωργούλης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Κιμούλης, Άκης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρανιώτης, Κλέλια Ρένεση, Τάσος Νούσιας, Ναταλία Δραγούμη.

*Star, Κυριακή 29/10, στις 02:15