5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον.

*Open, Δευτέρα 30/10, στις 21:00

«Μια Αγάπη Ανέφικτη» (2018) σκηνοθεσία Κατρίν Κορσινί

Βιογραφική Δραματική Ρομαντική – Τέλη δεκαετίας 1950. Η Ρασέλ, μια απλή υπάλληλος γραφείου, συναντάει τον Φιλίπ, έναν λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας.

Από τον σύντομο, αλλά παθιασμένο τους έρωτα γεννιέται η Σαντάλ.

Με τον Φιλίπ να αρνείται τον γάμο λόγω διαφοράς κοινωνικής τάξης, η Ρασέλ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της.

Αρχίζει τότε ο μεγάλος αγώνας μιας ερωτευμένης, όσο και περήφανης μάνας, για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.

Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ, Κοραλί Ρασιέρ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/10, στις 22:00

«Οι Κυνηγοί» (2010) σκηνοθεσία Νίμροντ Αντάλ

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα επίλεκτων μαχητών τοποθετούνται σε έναν εξωγήινο πλανήτη ως θηράματα. Όλα τα μέλη της ομάδας είναι δολοφόνοι, μισθοφόροι, κατάδικοι, ή μέλη της μαφίας, εκτός από έναν που είναι γιατρός. Οι ανθρώπινοι αυτοί «κυνηγοί» θα πρέπει να επιβιώσουν στον γεμάτο κινδύνους πλανήτη, ενώ μια νέα γενιά εξωγήινων Κυνηγών βρίσκεται στα ίχνη τους με στόχο να τους εξολοθρεύσει.

Παίζουν: Ειντριεν Μρόντι, Άλις Μπράγκα, Μαχερσάλα Αλί, Λώρενς Φισμπουρν, Τόφερ Γκρέις, Όλεγκ Ταταροφ, Ντάνι Τρέχο, Γουόλτον Γκόγκινς, Λούις Οζάβα Τσανγκτσιν, Κάρεϊ Τζόουνς

*Skai, Δευτέρα 30/10, στις 22:20

«Αποστολή στη Χιλή» (2017) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης Κωμωδία – Ο Ταρκ Χένρι (Αντόνιο Μπαντέρας) είναι ένας κάπως γερασμένος σταρ της ροκ, παντρεμένος με σούπερ-μόντελ (Όλγα Κιριλένκο) και πάρα πάρα πολύ πλούσιος.

Αποφασίζει να πάει με τη γυναίκα του διακοπές στη γενέτειρά του, τη Χιλή, εκεί όμως η σύζυγος του απάγεται μυστηριωδώς από μια ομάδα περίεργων πειρατών δίχως καράβι.

Με ελάχιστη βοήθεια από τις τοπικές αρχές, ο Ταρκ αναγκάζεται να ξεκινήσει μόνος του τη μεγάλη αποστολή της διάσωσης της γυναίκας του.

Με εμπειρίες που ταιριάζουν περισσότερο στο να παίζει το μπάσο και να συμμετέχει σε ατίθασα πάρτι, βρίσκεται εξαναγκασμένος να περνάει μέσα από θανατηφόρες ζούγκλες και να τα βάζει με αδίστακτους παρανόμους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Όλγα Κιριλένκο, Μαρκ Βάλεϊ, Μπεν Κούρα, Άισλιγκ Λόφτους, Ντέιβιντ Μίτσελ.

*Skai, Δευτέρα 30/10, στις 00:30

«Django ο Τιμωρός» (2012) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Δραματική Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο Νότο, δύο χρόνια πριν τον Αμερικάνικο Εμφύλιο πόλεμο. Ο Django (Τζέιμι Φοξ) ζει σαν σκλάβος χωρισμένος από τη γυναίκα του Μπρουμχίλντα (Κέρι Ουάσιγκτον).  Όταν ο πρώην οδοντίατρος και νυν κυνηγός επικηρυγμένων Δόκτωρ Κιγκ Σουλτζ (Κρίστοφ Βαλτς) τον απελευθερώνει, του υπόσχεται να βρουν την γυναίκα του αρκεί να συνεργαστεί μαζί του για να συλλάβουν τους αδερφούς Μπριτλ, ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων.

Ο ιδιοκτήτης της Μπρουμχίλντα είναι ο Κάλβιν Κάντι (Λεονάρντο ντι Κάπριο), ένας γοητευτικός αλλά βάναυσος ιδιοκτήτης φυτείας. Τον πλησιάζουν με το πρόσχημα ότι θέλουν να αγοράσουν τη Μπρουμχίλντα καθώς εκείνη μιλά τη γερμανική γλώσσα.

Όμως ο σκλάβος-υπηρέτης του Κάντι, Στίβεν (Σάμιουελ Τζάκσον)δεν πείθεται από την ιστορία τους και προειδοποιεί τον Κάντι ότι ο Τζαγκο και η Μπρουμχίλντα γνωρίζονται.

Από εκεί και μετά ξεκινά το αιμοτοκύλισμα και ο αγώνας για το ποιος θα μείνει τελικά ζωντανός…

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Mega, Δευτέρα 30/10, στις 01:30