Βίντεο από τα δύο άγρια οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Τρεις τραυματίες και 15 συλλήψεις

Το πρώτο επεισόδιο με θύμα έναν 35χρονο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής – Η δεύτερη συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη

Δύο επεισόδια βίας με οπαδικά κίνητρα, τρεις τραυματίες και δεκατρείς συλλήψεις είναι ο απολογισμός όσων συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Χρονικά το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με έναν 35χρονο να τραυματίζεται από άγνωστους δράστες που τον χτύπησαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, με «τσεκουρία, δρεπάνια και τέιζερ».

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη συγκρούστηκαν στην περιοχή της Βούλγαρη με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να τραυματιστούν και 15 να συλληφθούν.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη το μεσημέρι της Κυριακής

Δεκαπέντε συλλήψεις

Για την οπαδική σύγκρουση στη Θεσσαλονίκη αρχικά ανακοινώθηκαν η σύλληψη 13 ατόμων ηλικίας από 16 έως 37 ετών ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 30 και 18 ετών, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη εκ των εμπλεκομένων, ενός 21χρονου, ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ ξύλινα επιμήκη αντικείμενα (στυλιάρια), πυροσβεστήρας, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο.

Την υπόθεση ανέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση και την σύλληψη υπολοίπων εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με το grtimes.gr οι οπαδοί του Δικεφάλου επέβαιναν σε μηχανάκια και έφεραν μαζί τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έρχονταν από το κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, ενώ οι οπαδοί του Άρη έβγαιναν από τα γραφεία συνδέσμου της ομάδας.

H επίθεση στον 35χρονο

Τη στιγμή της επίθεσης με οπαδικά κίνητρα, τη μια από τις δύο που σημειώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο έναν 35χρονο έξω από νυχτερινό κέντρο κατέγραψε σε βίντεο αυτόπτης μάρτυρας.

Στο βίντεο φαίνονται άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να φωνάζουν, ταυτόχρονα ακούγονται ήχοι από σπασίματα ενώ κάποια στιγμή ανάβει και μια φωτοβολίδα.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 35χρονου, Θοδωρή Καραγιάννη, που μίλησε στο protothema, οι δράστες της άγριας επίθεσης χρησιμοποίησαν μέχρι και τσεκούρια.

Κατά τον δικηγόρο του 35χρονου ο άνδρας βρίσκονταν στο μαγαζί και έπινε ποτό με την παρέα του όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από το κατάστημα και άγνωστοι του φώναξαν να πλησιάσει στο μέρος τους.

«Τότε μία ομάδα 30 ατόμων του επιτέθηκε άγρια, ενώ περίπου 10-12 από τους συμμετέχοντες στην επίθεση κρατούσαν σίδερατέιζερδρεπάνια, μέχρι και τσεκούρια. Ξεκίνησαν να τον χτυπούν και έβριζαν την ομάδα που υποστήριζε. Έβαλε μπροστά τα χέρια και τα πόδια για να προστατευτεί, ουσιαστικά «κουλουριάστηκε» και δέχθηκε πολλά χτυπήματα. Αυτοί που δεν χτυπούσαν κρατούσαν πυρσούς και φωτοβολίδες», αναφέρει ο κ. Καραγιάννης.

Το θύμα φαίνεται ότι γλίτωσε τα χειρότερα επειδή κόσμος που αντιλήφθηκε την επίθεση που δέχονταν, αφενός ξεκίνησε να φωνάζει προς τους δράστες και αφετέρου ειδοποίησε την αστυνομία. Ωστόσο, το περιστατικό δεν έληξε εκεί, καθώς όταν ο άντρας μπήκε στο μαγαζί για να ζητήσει βοήθεια από τους φίλους του, τα άτομα επέστρεψαν και του όρμησαν ξανά. «Τον εγκλώβισαν στην είσοδο του μαγαζιού και του επιτέθηκαν ξανά, ενώ απομακρύνθηκαν όταν μπήκε κόσμος ανάμεσά τους», αναφέρει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το θύμα.

Ο 35χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο. Από τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε φέρει πολλά τραύματα στα χέρια και τα πόδια, τα οποία χρησιμοποίησε ως «ασπίδα» για να προστατευτεί.