Πώς η Coca-Cola θα σε σώσει στο αυτοκίνητο – Το άγνωστο κόλπο

Ως ένα «εργαλείο» που μπορεί να βρει κανείς σχεδόν παντού ένα αναψυκτικό μπορεί να δώσει τη λύση στο αυτοκίνητο κάνοντας αντίστοιχη δουλειά με εξειδικευμένα προϊόντα που μπορεί να μην έχετε μαζί σας όταν τα χρειάζεστε.

Αν έχετε βρεθεί ποτέ στην άκρη του δρόμου με σκασμένο ελαστικό τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να δυσκολευτείτε πάρα πολύ ή ακόμη και να μην καταφέρετε να λύσετε τα μπουλόνια του τροχού που θέλετε να αντικαταστήσετε με την ρεζέρβα του αυτοκινήτου σας.

Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι οι ελλειπείς γνώσεις γύρω από την αλλαγή του ελαστικού ή η φυσική σας κατάσταση και εντοπίζεται στη σκουριά -σε συνδυασμό με ρύπους- που ενδέχεται να έχουν πιάσει το σπείρωμα του μπουλονιού, ένα φαινόμενο που ήταν πιο συχνό στα παλιότερα αυτοκίνητα και το γνωρίζουν πολύ καλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία οδηγοί.

Ένας τρόπος για να καταφέρετε να λύσετε τα μπουλόνια πιο εύκολα είναι να ρίξετε αναψυκτικό τύπου cola. Ο ιδιότητες του γνωστού αναψυκτικού στην απομάκρυνση της σκουριάς είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες στους μηχανικούς και είναι ένα υγρό που μπορεί να βοηθήσει στο ευκολότερο λύσιμο των μπουλονιών των τροχών αλλά και στο να λύσετε ευκολότερα και άλλες βίδες και παξιμάδια στο αυτοκίνητο -και όχι μόνο.

Ο λόγος που τα αναψυκτικά τύπου cola είναι τόσο χρήσιμα και στο αυτοκίνητο εντοπίζεται στο φωσφορικό οξύ που περιέχουν, ένα πρόσθετο τροφίμων που είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προστίθεται ως ενισχυτικό γεύσης αλλά και ως συντηρητικό που βοηθά το προϊόν να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

Ο καλύτερος ίσως τρόπος για να χρησιμοποιήσετε «κοκακόλα» είναι να μουσκέψετε καλά μια πετσέτα με το αναψυκτικό και μετά να την εφαρμόσετε πάνω στα μπουλόνια και να την αφήσετε εκεί για μερικά λεπτά ώστε το φωσφορικό οξύ να έχει τον απαραίτητο χρόνο «εργασίας».

Χρησιμοποιείστε λοιπόν αυτό το αναψυκτικό στην περίπτωση που τα μπουλόνια των τροχών ή κάποιο παξιμάδι που θέλετε να λύσετε έχει κολλήσει και δεν έχετε στη διάθεση σας κάποιο καθαριστικό τύπου «WD-40».

carandmotor