6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο μετά την επέμβαση των Αμερικανών στο Περσικό Κόλπο το 1991, την επονομαζόμενη επιχείρηση «καταιγίδα της ερήμου», τέσσερις στρατιώτες ξεκινούν ένα κυνήγι θησαυρού μέσα στην έρημο του Κουβέιτ. Στην πορεία, όμως, θα βρεθούν μπροστά σε ανθρώπους που χρειάζονται απεγνωσμένα τη βοήθειά τους.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι

*Open, Δευτέρα 06/11, στις 21:00

«Ο Δρόμος για το Λα Παζ» (2015) σκηνοθεσία Φρανσίσκο Βαρόνε

Δραματική – Οι καλύτερες ταινίες δρόμου είναι αυτές στις οποίες, εκτός από τους ήρωες, οι θεατές κάνουν παράλληλα ένα δικό τους ταξίδι.

O Δρόμος για το Λα Παζ αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου Μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη ταξιτζή» να τον οδηγήσει με το παλιό του peugeot, από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Λα Παζ, απ’ όπου φιλοδοξεί να ταξιδέψει ως την Μέκκα.

Το φιλμ διανύει χιλιάδες μίλια στην οθόνη, και περίπου άλλα τόσα γράφει το συναισθηματικό κοντέρ μας βλέποντας αυτή την τρυφερή, βαθιά ανθρώπινη ιστορία.

Από συγκινητικό μέχρι ξεκαρδιστικό, με στοιχεία μιας ανθρώπινης γλυκόπικρης δραμεντί, αυτό το road trip θίγει τη διαφορετικότητα στη νοτιοαμερικάνικη ήπειρο, σε θέματα κουλτούρας, θρησκείας και γενιάς.

Παίζουν: Ελίζα Καριγκαο, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ερνέστο Σουάρεζ, Μαρία Κανάλε, Μάρτα Λούμπος, Αλίσια Πάλμες, Χουάν Αλάρι, Φράνκα Γκάλο

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 06/11, στις 22:00

«War» (2007) σκηνοθεσία Φίλιπ Άντγουελ

Δράσης Τρόμου – Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ (Τζετ Λι), διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του.

Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ (Τζεισον Στέθαμ), πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ.

Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι.

*Skai, Δευτέρα 06/11, στις 22:20

«Ιlluminati: Οι Πεφωτισμένοι» (2009) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο καθηγητής συμβόλων Λάγκτον (Τομ Χανκς) επιστρέφει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Βατικανό για να ανακαλύψει τι σχέση έχει η μυστική αδελφότητα των Illuminati με την απαγωγή των 4 εκλεκτών, και υποψηφίων καρδινάλιων για τη θέση του Πάπα.

Και ενώ το Κονκλάβιο συνεδριάζει για να εκλέξει Πάπα κάθε ώρα που περνά, οι τέσσερις καρδινάλιοι βρίσκονται ένας – ένας νεκροί ενώ ένα φιαλίδιο με πανίσχυρο υλικό, μπορεί να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να ισοπεδώσει το Βατικανό και ότι βρίσκονται γύρω από αυτό.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Αγιελέτ Ζουρέρ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Πιερφραντσεσκο Φαβίνο.

*Mega, Δευτέρα 06/11 00:10

«Ταξίδι στα Αστέρια» (2022) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Το 1987 μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα «Ταξίδι στα Αστέρια».

Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού».

Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά, φέρνοντας άλλοτε κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα…

Παίζουν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νίκος Αρβανίτης, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γεροντιδάκης, και ο Κώστας Αποστολάκης.

*Alpha, Δευτέρα 06/11, στις 00:15

«Ο Ζωολογικός μας Κήπος» (2011) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Δραματική Κομεντί – O Μπέτζαμιν είναι ένας χήρος πατέρας δύο παιδιών. Με τον ίδιο και την οικογένειά του να προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν τον χαμό της γυναίκας του και μητέρας των παιδιών του, ο Μπέτζαμιν αποφασίζει να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι για να κάνει με την οικογένειά του μια νέα αρχή.

Όταν όμως βρει την ιδανική νέα κατοικία θα μάθει ότι για να την αποκτήσει θα πρέπει να αγοράσει και να συντηρεί και… τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται πίσω της.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κόλιν Φορντ, Τόμας Χάιντεν Τσερτς, Ελ Φάνινγκ.

*Skai, Δευτέρα 06/11, στις 00:20