7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Εσύ ποια ταινία θα παρακολουθήσεις απόψε;

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Τρίτη 07/11 στις 21:00

«Πικαδέρο» (2015) σκηνοθεσία Μπεν Σάροκ 

Κομεντί – Καθώς αδυνατούν να βρουν δικό τους σπίτι λόγω ανεργίας, ο Γκόρκα και η Άνε, ένα νέο, άφραγκο ζευγάρι σε μια επαρχιακή πόλη στη χώρα των Βάσκων, δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους.

Καθώς οι δύο νέοι θέλουν ολοένα και περισσότερο να κάνουν έρωτα και αφού δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο, είναι αναγκασμένοι να ψάξουν δημοφιλείς δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται για σεξ, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «πικαδέρος».

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο εύκολα όσο φαίνονται και η σχέση τους περνάει και αυτή τη δική της κρίση, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής από τα πολλαπλά «δεσμά» της οικογένειας, μιας ετοιμόρροπης οικονομίας και ενός αβέβαιου μέλλοντος.

Παίζουν: Χοσέμπα Ουσαμπιάγα, Μπάρμπαρα Γκοενάγκα, Λάντερ Οταόλα, Ιτζιάρ Λατσκάνο.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 07/11 στις 22:00

«Η Συμμαχία» (2003) σκηνοθεσία Στίβεν Νόρινγκτον

Περιπέτεια – 19ος αιώνας. Μια ομάδα από υπερήρωες με ιδιαίτερα χαρίσματα συνεργάζεται με σκοπό να σώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Φάντομ, ένας παρανοϊκός μασκοφόρος, σκοπεύει να μποϊκοτάρει τη συνάντηση κορυφής των ηγετών όλου του κόσμου, στήνοντας μια αλυσιδωτή καταστροφική εγκατάσταση από εκρήξεις που θα βυθίσουν όλη την πόλη. Η απειλή είναι ανατριχιαστική και οι κίνδυνοι τεράστιοι. Η Συμμαχία διαθέτει μόνο εννέα ώρες για να σώσει τον κόσμο.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Μασερουντίν Σα, Πέτα Γουίλσον, Τόνι Κουράν, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Σέιν Γουέστ, Τζέισον Φλέμινγκ, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ

*Skai, Τρίτη 07/11 στις 22:20

«Speed» (1994) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*Alpha, Τρίτη 07/11 στις 00:15

«Δέκα Ύποπτοι για Φόνο» (2017) σκηνοθεσία Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

Μυστηρίου – Ένας μεγιστάνας δολοφονείται στην έπαυλή του στην Αγγλία και καθένας από τους συγγενείς του που ζουν μαζί του έχει το κίνητρο για να το κάνει.

Ο νεαρός ιδιωτικός ερευνητής Τσαρλς Χέιγουορντ (Μαξ Άιρονς), καλείται να εξιχνιάσει ένα βίαιο έγκλημα όπου κανένας από τους ύποπτους δεν είναι υπεράνω κάθε υποψίας, ακόμη και η πρώην αγαπημένη του.
Αυτή είναι και η εγγονή του μεγιστάνα, η Σοφία (Στέφανι Μαρτίνι), που ζήτησε τη βοήθειά του.

Την γνωρίζει από παλιά, είχαν ένα σύντομο φλερτ στο Κάϊρο, αλλά εκείνη διέκοψε τον πολλά υποσχόμενο δεσμό τους γιατί δεν ήθελε να τον μπλέξει με την ανισόρροπη οικογένειά της.
Ο πατέρας της τζογαδόρος, η μητέρα της μια απογοητευμένη, αλκοολική ηθοποιός, ο θείος της, το αγαπημένο παιδί του Λεωνίδη, ανίκανος ως επιχειρηματίας, η γυναίκα του, εξαιρετικά χειριστική, ο αδελφός της, ατίθασο νιάτο της γενιάς του νεοεμφανιζόμενου ρόκ και η μικρή της αδελφή, μια αεικίνητη και πανέξυπνη πιτσιρίκα που κρατάει σημειώσεις μανιωδώς και δείχνει να γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ, Μαξ Αϊρονς, Στέφανι Μαρτίνι, Τζούλιαν Σαντ, Τζίλιαν Αντερσον, Κρίστινα Χέντρικς.

*Skai, Τρίτη 07/11 στις 00:30

«Δράκουλας» (1992) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα 

Τρόμου – 1462. O Βλαντ Ντράκουλα (Γκάρι Όλντμαν) επιστρέφει σπίτι του μετά από μια μεγάλη νίκη ενάντια στους Τούρκους. Η γυναίκα του έχει αυτοκτονήσει, η εκκλησία αρνείται να αποδώσει χριστιανικές τιμές αφού υπήρξε αυτόχειρας κι έτσι ο ίδιος χάνει την πίστη του στον Θεό.

Μαινόμενος κόβει στα δυο τον σταυρό της εκκλησίας με το σπαθί του και πίνει το αίμα που πηγάζει μέσα από τα κομμάτια του. Ο Dracula ορκίζεται να επιστρέψει στη ζωή με τη βοήθεια των σκοτεινών δυνάμεων, για να εκδικηθεί τον άδικο χαμό της γυναίκας του.

1897.Τέσσερις αιώνες αργότερα κι ενώ οι πληγές του είναι ακόμα νωπές, ο μυστηριώδης άρχοντας σε μια απ’ τις περιπλανήσεις του αναγνωρίζει στο πρόσωπο της νεαρής και όμορφης Μίνα Μάρει (Γουινόνα Ράιντερ) τη μετενσάρκωση της αγαπημένης του.

Γοητευμένος και συγκινημένος από την παρουσία της παίρνει την απόφαση να επισκεφτεί και να εγκατασταθεί στο βικτοριανό Λονδίνο με βασικό σκοπό να κερδίσει της παντοτινή της αγάπη.

Βέβαια τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τον ίδιο αφού για να κερδίσει την καρδιά της θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει αρκετούς εχθρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο δαιμόνιος καθηγητής Βαν Χέλσιγκ (Άντονι Χόπκινς) αλλά και ο ερωτικός του αντίζηλος Τζόναθαν Χάρκερ (Κιάνου Ριβς), τον οποίο έχει προσλάβει ως νομικό σύμβουλο.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Γουϊνόνα Ράιντερ, Άντονι Χόπκινς, Κιάνου Ριβς, Ρίτσαρντ Γραντ, Σάντι Φροστ, Μπίλι Κάμπελ, Μόνικα Μπελούτσι, Φιόνα Κέντρικ, Μιχαέλα Μπερκού, Τζέι Ρόμπινσον

*Mega, Τρίτη 07/11 στις 01:30

«Μις με το Ζόρι» (2000) σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Δράσης Κωμωδία – Η Γκρέισι Χαρτ (Σάντρα Μπούλοκ) και ο Έρικ Μάθιους(Μπέντζαμιν Μπρατ) είναι Πράκτορες του FBI.

Η υπηρεσία λαμβάνει ένα απειλητικό μήνυμα εναντίον του 75ου Διαγωνισμού Ομορφιάς Miss Ηνωμένες Πολιτείες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, από έναν διαβόητο τρομοκράτη με το όνομα “Πολίτης”.

Μια έρευνα στον υπολογιστή διαλέγει τη Χαρτ, ως τη γυναίκα πράκτορα του FBI κατάλληλη να παριστάνει τη μυστική πράκτορα ως διαγωνιζόμενη, αν και στην πραγματικότητα η Χαρτ και η θηλυκότητα απέχουν …μακράν.

Εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσεϊ σαν “Γκρέισι Λου Φρίμπους”, η Χαρτ εντυπωσιάζει το κοινό παίζοντας μουσική με ποτήρια και επιδεικνύοντας τεχνικές άμυνας σαν τα ταλέντα της.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Κέιν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Κάντις Μπέργκεν, Γουίλιαμ Σάτνερ, Χήδερ Μπερνς, Ένρι Χαντσον

*Open, Τρίτη 07/11 στις 02:00