Κομμένη στα δυο η Γάζα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Περικυκλωμένη από παντού είναι η πόλη της Γάζας από τις ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει τον ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Χαμάς.

Για 30η ημέρα σφυροκοπάται η Γάζα με τον αριθμό των νεκρών, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών και νεογνών, να ανεβαίνουν τρομακτικά.

Κομμένη στα δυο η Γάζα 

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, τόνισε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει πλήρως την πόλη της Γάζας και χώρισαν τον παράκτιο θύλακα στα δύο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: 

«Σήμερα, τα στρατεύματα των IDF περικύκλωσαν την πόλη της Γάζας. Έφτασαν στην ακτή και στη νότια πλευρά της πόλης της Γάζας και περικύκλωσαν την πόλη της Γάζας. Ουσιαστικά σήμερα υπάρχει μια βόρεια Γάζα και μια νότια Γάζα. Φτάσαμε στην παραλία και ενισχύουν αυτή τη γραμμή. Συνεχίζουμε να επιτρέπουμε έναν διάδρομο προκειμένου οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια».

Ο Χαγκάρι πρόσθεσε ότι ο στρατός πραγματοποιεί εκτεταμένες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας αυτή την ώρα.

«Υπάρχουν τώρα εκτεταμένα πλήγματα σε υποδομές τρομοκρατίας, κάτω και πάνω από αυτές», σημείωσε.

Επιπλέον, έχουν διακοπεί το διαδίκτυο και οι τηλεφωνικές γραμμές στη Λωρίδα της Γάζας.

Από πλευράς του ο Αρχηγός του Επιτελείου του ισραηλινού στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι λέει ότι ο στρατός είναι «έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει στην επίθεση στο βορρά», καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αμύνεται από καθημερινές επιθέσεις πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ.

«Θέσαμε ως στόχο να βελτιώσουμε την κατάσταση ασφάλειας στα σύνορα, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Χαλέβι κατά τη διάρκεια αξιολόγησης στην 210η Μεραρχία στο βόρειο Ισραήλ σήμερα.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Υπό το φως της επιδείνωσης της κατάστασης στη Γάζα και της επίθεσης στο νοσοκομείο Al-Shifa και των επανειλημμένων επιθέσεων στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, τα ΗΑΕ και η Κίνα ζήτησαν να συγκληθούν κλειστές διαβουλεύσεις αύριο 6 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ.», ανέφερε εκπρόσωπος της αποστολής των ΗΑΕ στον ΟΗΕ σε tweets.

Οι διαιρέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας έχουν εμποδίσει το σώμα να κάνει κάτι περισσότερο από το να πραγματοποιεί συνεδριάσεις για να συζητήσει για τον πόλεμο.

Αρκετά ψηφίσματα που ζητούν “ανθρωπιστικές παύσεις” δεν έχουν λάβει τις απαραίτητες ψήφους για να περάσουν.