13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες της “μεγάλης οθόνης” έρχονται στο σαλόνι σου!

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Ant1, Κυριακή 12/11, στις 21:00

«Αστερίξ και Οβελίξ Εναντίον Καίσαρα» (1999) σκηνοθεσία Κλοντ Ζιντί 

Κομεντί Οικογενειακή Περιπέτεια – Το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ είναι το τελευταίο «ελεύθερο» μέρος στον κόσμο, δηλαδή το μοναδικό μέρος όπου δεν βρίσκεται κάτω από τον ρωμαϊκό ζυγό!

Η αδυναμία του φοροεισπράκτορα Κλαύδιους Αδιάφθορους να συλλέξει τον φόρο υποτελείας από τους κατοίκους του χωριού, αναγκάζει τον ίδιο τον Καίσαρα να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να μάθει την αιτία που οι η περίφημη ρωμαϊκή πολεμική μηχανή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους ανυπότακτους γαλάτες. Το μυστικό είναι πως ο Πανοραμίξ, ο δρυίδης του χωριού παρασκευάζει ένα μαγικό φίλτρο, που δίνει υπερφυσικές δυνάμεις στους συγχωριανούς του.

Ανάμεσά τους είναι και ο Οβελίξ, ο πιο δυνατός απ’ όλους καθώς, όταν ήταν μικρός, είχε πέσει μέσα στην χύτρα με το φίλτρο.

Με τη βοήθεια του Τούλιους Καταστρόφικους, ενός τετραπέρατου δολοπλόκου, οι Ρωμαίοι θα αποπειραθούν να συλλάβουν τον Οβελίξ και τον δρυίδη καθώς χωρίς αυτούς, το χωριό θα μείνει ανυπεράσπιστο. Όμως ο Αστερίξ και οι φίλοι του έχουν καταστρώσει τα δικά τους σχέδια

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομπέρτο Μπενίνι, Λετίσια Κάστα.

*Skai, Κυριακή 12/11, στις 21:00

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

ΔράσηςΗ δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Open, Κυριακή 12/11, στις 22:00

«Ντελικατέσεν» (1991) σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Ζενέ, Μαρκ Κάρο

Αστυνομική Κομεντί – Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από την πυρηνική καταστροφή. Στη μέση ενός άδειου οικοπέδου βρίσκεται ένα παλιό κτίριο που κατοικείται από μερικούς μάλλον παράξενους ανθρώπους, των οποίων το κύριο μέλημα είναι η τροφή.

Ολόκληρη η οικογένεια Ταπιόκα, ο κύριος και η κυρία Ιντερλιγκέιτορ, ένα ζευγάρι τρομερών σνομπ, οι αδελφοί Κουμπ, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κατασκευάζουν μικρά στρογγυλά κουτιά που μουγκρίζουν όταν τα γυρνάς ανάποδα, ο κύριος Ποτέν, που έχει ταμπουρωθεί με τα βατράχια και τα σαλιγκάρια του, και η δεσποινίς Πλουζ, μια κυρία με αβέβαιη αρετή, όλοι είναι πελάτες του κρεοπωλείου στον κάτω όροφο, κάτω από την πινακίδα Ντελικατέσεν που τρίζει τραγικά στον άνεμο.

Κάτω από αυτό, στους υπονόμους, ζουν οι Τρωγλοδίτες.
Αυτοί είναι οι επαναστάτες: χορτοφάγοι.

Παίζουν: Μαρκ Κάρο, Ντομινίκ Πινιόν, Μαρί Λορ Ντουνιάκ, Πασκάλ Μπένεζεχ, Ζαν Κλοντ Ντρέιφους, Καρίν Βιάρ

*ΕΡΤ3, Κυριακή 12/11, στις 22:30

«Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» (2021) σκηνοθεσία Ζακλίν Λέντζου

Δραματική – Μετά από μεγάλο διάστημα συναισθηματικής αποξένωσης, η Άρτεμις επιστρέφει στην Αθήνα λόγω σοβαρής ασθένειας του πατέρα της.
Η αποκάλυψη ενός μεγάλου μυστικού του, συντελεί στο να τον γνωρίσει καλύτερα και να τον καταλάβει με τρόπο που επί χρόνια αδυνατούσε.
Για πρώτη φορά, η Αρτεμις αγαπάει πραγματικά τον πατέρα της.

Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Νικήτας Τσακίρογλου

*ΕΡΤ2, Κυριακή 12/11, στις 22:30

«Το Νησί της Αποπλάνησης» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δραματική Μυστηρίου – Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο Μπέικερ Ντιλ, επαγγελματίας ψαράς που ζει στο μικρό νησί Πλίμουθ, στα ανοιχτά του Μαϊάμι και βγάζει τα προς το ζην με δυσκολία, συμπληρώνοντας το εισόδημα με τουριστικές ξεναγήσεις.
Διακαής πόθος του να ψαρέψει έναν τεράστιο τόνο, που ο ίδιος αποκαλεί “Δικαιοσύνη”.

Η σχέση του με μια ζωντοχήρα (Ντάιαν Λέιν), η φιλία του με τον μόνιμο βοηθό του Ντιουκ (Ντζιμόν Χονσού) και οι επισκέψεις στο μικρό τοπικό μπαρ συνιστούν τη ρουτινιάρικη πλην γαλήνια (serenity) – όπως και το όνομα της βάρκας- καθημερινότητά του, που όμως θα διαταραχθεί αιφνίδια με την εμφάνιση της πρώην συζύγου του, Κάρεν (Άν Χάθαγουεϊ).

Η Κάρεν, εγκλωβισμένη τώρα σε έναν ατυχή γάμο με έναν βίαιο και μέθυσο επιχειρηματία (Τζέισον Κλαρκ) που καταφθάνει στο νησί σε λίγε μέρες για ψάρεμα, του υπόσχεται 10 εκατομμύρια δολάρια αν τον πάρει πελάτη, τον μεθύσει και τον πετάξει στ’ ανοιχτά νερά, γεύμα στους καρχαρίες.
Ας το κάνει τουλάχιστον για το καλό του έφηβου γιου τους (Ραφαέλ Σαγιέν), που υφίσταται μόνιμα λεκτική και σωματική κακοποίηση από τον πατριό του.

Η εμφάνιση της Κάρεν παρασύρει τον Μπέικερ στην ζωή που ήθελε να ξεχάσει, καθώς πασχίζει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος και μια νέα πραγματικότητα, που μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέρεμι Στρονγκ, Ντζιμόν Χονσού.

*Star, Κυριακή 12/11, στις 23:00

«Ο Πεζοναύτης» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μπονίτο

Δράσης – Ένας πεζοναύτης επιστρέφει στο σπίτι του από τον πόλεμο στο Ιράκ. Εκεί όμως θα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη συμμορία.

Τώρα που τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ο Τζον πρέπει να περάσει μέσα από φλεγόμενα βενζινάδικα, ξέφρενες καταδιώξεις με αυτοκίνητα και σαδιστικά βασανιστήρια για να σώσει τη γυναίκα του.

Παίζουν: Τζον Σένα, Κέλι Κάρλσον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ρέι Πάρκερ, Αμπιγκέιλ Μπιάνκα, Ντριού Πάουελ, Ρέμι Μπροντγουέι, Στηβ Χάρμαν, Ζερόμ Εχλερς, Τζαμάλ Νταφ

*Skai, Κυριακή 12/11, στις 23:15

«Ας το Πάρουμε Απ΄την Αρχή» (2018) σε σκηνοθεσία Αλίσα Ράλο Μπένετ

Δραματική Φαντασίας – Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ (Κρίστοφερ Λόιντ), που ακόμα τον στοιχειώνει η απώλεια της Βάιολετ, του απρόβλεπτου κοριτσιού που αγαπούσε πριν από δεκαετίες, έχει μια δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να ξαναζήσει, να ξαναφανταστεί, και ενδεχομένως να αλλάξει το παρελθόν του.

Παίζουν: Κρίστοφερ Λόιντ, Τέο Ραπλ Όλσον, Μπράιαν Ντιλέιτ, Αμέλια Ντάντλεϋ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 12/11, στις 00:15

«Leon» (1994) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η Ματίλντα είναι ένα νεαρό κορίτσι που αναγκάζεται να μεγαλώσει απότομα, όταν η οικογένειά της δολοφονείται με στυγερό τρόπο από διεφθαρμένους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Έτσι, βρίσκει καταφύγιο στο γειτονικό διαμέρισμα όπου ζει ο μυστηριώδης Λεόν, ένας  μοναχικός επαγγελματίας εκτελεστής. Η Ματίλντα εισβάλλει στη ζωή του και του ζητά να τιμωρήσει αυτούς που σκότωσαν την οικογένειά της.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Γκάρι Όλντμαν, Νάταλι Πόρτμαν, Ντάνι Αϊέλιο, Ελίζαμπερ Ρέτζεν, Μίχαελ Μπανταλούκα.

*Skai, Κυριακή 12/11, στις 01:00

«Η Ώρα των Εκτελεστών» (1995) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Ρόμπερτ Ραθ (Σιλβέστερ Σταλόνε,) θεωρείται ο καλύτερος δολοφόνος επί πληρωμή. Όμως, τώρα πια το μόνο που επιθυμεί είναι να εγκαταλείψει οριστικά το «επάγγελμά» του. Παρόλα αυτά, όταν αναλαμβάνει ένα τελευταίο συμβόλαιο, η κατάσταση περιπλέκεται αφού ο Ραθ αισθάνεται μια έντονη έλξη για τον στόχο του, τη γοητευτική Ιλέκτρα, (Τζούλιαν Μουρ).

Παράλληλα, ο Μιγκέλ Μπέιν (Αντόνιο Μπαντέρας) ένας νεαρός κι αρκετά ενθουσιώδης «συνάδελφός» του Ραθ, που φιλοδοξεί να πάρει την πρωτιά από τον τελευταίο, σκοπεύει να δολοφονήσει αυτός την Ιλέκτρα για να καρπωθεί την αμοιβή και κατόπιν να σκοτώσει και τον Ραθ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο επαγγελματίες δολοφόνους θα είναι σκληρή.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζούλιαν Μουρ, Κέλι Ρόουαν

*Star, Κυριακή 12/11, στις 01:15

«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Θορ καλείται να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν εχθρό, που τον καλύπτει ένα αρχαίο πέπλο μυστηρίου, παλαιότερο και από τους αιώνες.

Όταν αρχίσει να κάνει αισθητή την απειλητική παρουσία της μια φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ, που έχει σκοπό να σπείρει παντού το χάος, ο Θορ καλείται να μπει στο πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα προσωπικό μονοπάτι του. Άλλωστε, ούτε ο θεός Όντιν, ούτε ο Άσγκαρντ θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Σε αυτό το μονοπάτι, όμως, θα επανασυνδεθεί με την Τζέιν Φόστερ, αλλά και με μια απρόβλεπτη διάσταση των γεγονότων, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς.

*Alpha, Κυριακή 12/11, στις 01:30

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Κυριακή 12/11, στις 01:45

«Faster» (2010) σκηνοθεσία Τζορτζ Τίλμαν Τζούνιορ

Δράσης Περιπέτεια – Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή, ο Ντράιβερ έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να κυνηγήσει όλους εκείνους που ευθύνονται για την άγρια δολοφονία του αδελφού του. Ελεύθερος πια, βάζει μπρος το τρομακτικό του σχέδιο για εκδίκηση, να εντοπίσει και να σκοτώσει όλους όσοι είναι στη λίστα του. Δεν θα δράσει ανενόχλητος, όμως, καθώς τον βάζουν στο μάτι δύο αδίστακτοι τύποι που θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάγκι Γκρέις, Τομ Μπέρενζερ.

*Mega, Κυριακή 12/11, στις 02:30