6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Πινόκιο» (2019) σε σκηνοθεσία Ματέο Γκαρόν

Φαντασίας – Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του.

Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες.

Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει.

Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Φεντερίκο Ιελάπι, Ρόκο Παπαλέο, Μάσιμο Κετσερίνι, Μαρίν Βακτ.

*Open, Τετάρτη 15/11 στις 21:00

«Ο Θάνατος του Στάλιν» (2017) σκηνοθεσία Αρμάντο Ιανούτσι

Κωμωδία – Τη νύχτα της 2ας Μαρτίου του 1953, ένας άνδρας πεθαίνει. Ένα τρομαχτικό εγκεφαλικό επεισόδιο ταράζει ολόκληρο το σώμα του. Γεμίζει σάλια και λερώνει τον εαυτό του. Πρόκειται να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο κι αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου, η δουλειά του θα γίνει δική σου.

Αυτός ο άνδρας δεν είναι άλλος από τον Ιωσήφ Στάλιν – δικτάτορας, τύραννος και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. «Ο Θάνατος του Στάλιν» είναι μία σάτιρα για τις ημέρες πριν από τις κηδείες του Εθνοπατέρα.

Μέρες που ρίχνουν ένα σαρδόνιο φως σε όλη την τρέλα και την απάνθρωπη κατάσταση του ολοκληρωτισμού. Μέρες που δείχνουν όλους όσοι τον περιστοίχιζαν να μάχονται για να κληρονομήσουν την υπέρτατη εξουσία του.

Παίζουν: Στιβ Μπουσέμι, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Πάντι Κόνσινταϊν, Ρούπερτ Φρεντ, Τζέισον Άιζακς, Μάικλ Πέιλιν, Tζέφρι Τάμπορ, Άντρια Ράιζμπορο

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 15/11 στις 22:00

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*Alpha, Τετάρτη 15/11 στις 00:15

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων» (2001) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Δράσης Περιπέτεια – Έτος 2029. Ο αστροναύτης Λίο Ντέιβιντσον ξεκινά με το σκάφος του από έναν διαστημικό σταθμό για μια αναγνωριστική αποστολή ρουτίνας.

Μετά όμως από μια απότομη μανούβρα μέσα σε μια χωροχρονική δίνη, καταλήγει σ’ έναν πλανήτη όπου ομιλούντες πίθηκοι κυριαρχούν εις βάρος της ανθρώπινης φυλής.

Ο Λίο θα ηγηθεί μιας ομάδας ανθρώπων-επαναστατών στον αγώνα τους ν’ αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ισότητα με τους πιθήκους, βρίσκοντας και απρόσμενους σύμμαχους.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τιμ Ροθ, Πολ Τζιαμάτι, Κρις Κριστόφερσον.

*Skai, Τετάρτη 15/11 στις 00:40

«Miss με το Ζόρι 2: Κυκλοφορεί και Οπλοφορεί» (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν 

Η Γκρέισι Χαρτ -η μασκότ του FBI ως καλλονή πράκτορας που έσωσε τον θεσμό των καλλιστείων από τρομοκρατική επίθεση- καλείται τώρα να σώσει την καλύτερή της φίλη, νικήτρια των καλλιστείων, και τον παρουσιαστή της διοργάνωσης, που έπεσαν θύματα απαγωγής.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ρεγγίνα Κινγκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Ενρίκε Μαρτσιάνο.

*Open, Τετάρτη 15/11 στις 00:45

«Τυφλή Στροφή» (1997) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Περιπέτεια Δραματική – Ο τζογαδόρος Μπόμπι Κούπερ (Σων Πεν) αποφασίζει να πάει στο Λας Βέγκας για να ξεπληρώσει κάποια χρέη του στη ρώσικη μαφία. Στη διάρκεια όμως της διαδρομής το αυτοκίνητό του χαλάει και αναγκάζεται να σταματήσει στη Σουπέριορ μια μικρή και πολύ παράξενη πόλη της Αριζόνα.

Ο Μπόμπι βρίσκεται εκεί παγιδευμένος χωρίς να υπάρχει τρόπος να φτιάξει το αυτοκίνητό του. Όταν ο Μπόμπι συναντά την όμορφη και αισθησιακή Γκρέις ΜακΚένα (Τζένιφερ Λόπεζ) και τον πανίσχυρο σύζυγό της Τζέικ (Νικ Νόλτε), δε φαντάζεται πως βρίσκεται μπλεγμένος στην πιο επικίνδυνη και καθοριστική για τη ζωή του κατάσταση.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο καθώς ο Μπόμπι είναι εγκλωβισμένος σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι λαγνείας, τρέλας και χρημάτων.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τζον Βόιτ, Νικ Νόλτε, Χοακίν Φίνιξ και Κλερ Ντέινς

*Mega, Τετάρτη 15/11 στις 01:20