Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι με τα κλειδιά του αυτοκινήτου

Μια συνήθεια που μπορεί να μας κοστίσει

Δεν είναι λίγες οι κινήσεις που κάνουμε πριν και κατά την διάρκεια της οδήγησης, ορισμένες από τις οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο αυτοκίνητό σας ή σε κάποιο εξάρτημά του.

Κινήσεις που γίνονται αυτόματα και στα μάτια μας φαντάζουν αθώες, ωστόσο το σύστημα του οχήματός μας έχει αντίθετη άποψη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα οποία συνήθως τα κρεμάμε στο ίδιο μπρελόκ με πολλά ακόμη κλειδιά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Εάν αναρωτιέστε πώς μπορεί αυτή η συνήθεια να είναι επιβλαβής, οι ειδικοί έρχονται να δώσουν την απάντηση.

Η ύπαρξη πολλών κλειδιών στο μπρελόκ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευαίσθητα εσωτερικά εξαρτήματα του «αφαλού» της ανάφλεξης, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για να κρατά πολύ βάρος, οπότε όταν κρεμάτε ένα βαρύ μπρελόκ στον διακόπτη της ανάφλεξης, κάθε δόνηση και στροφή θα φθείρει διαδοχικά όλα τα ευαίσθητα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας του διακόπτη ανάφλεξης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα εκκίνησης του κινητήρα ή να δημιουργήσουν άλλα σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα κλειδιά και το πλήθος τους στο μπρελόκ, αλλά το συνολικό τους βάρος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απάντηση από ειδικό για το πόσα κλειδιά μπορεί να έχει ένα μπρελόκ αυτοκινήτου, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πέντε ή έξι κλειδιά θα πρέπει να είναι το μέγιστο.

Ωστόσο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε τα κλειδιά του οχήματός σας σε ξεχωριστό μπρελόκ, αποφεύγοντας το ρίσκο μιας κοστοβόρας ζημιάς.