Ο εορτασμός της 111ης επετείου της Απελευθέρωσης του Άργους Ορεστικού – [photos – video]

Την ιστορική ημέρα της Απελευθερώσεως του, τίμησε η πόλη του Άργους Ορεστικού, σήμερα Σάββατο 11η Νοεμβρίου 2023, μέρα κατά την οποία 111 χρόνια πριν, το 1912, εισήλθε ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος το πρωί της ίδια ημέρας είχε εισέλθει στην πόλη της Καστοριάς, ανήμερα του Αγίου Μηνά.

Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, ενώ ακολούθησε Δοξολογία για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης.

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των δημοσίων αρχών, οργανισμών και ιδρυμάτων μετέβησαν στο νέο Μνημείο, στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, όπου αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία όλων των βαθμίδων και όλων των τοπικών αρχών του Άργους Ορεστικού.

Τέλος παρά τις ασταθείς καιρικές συνθήκες, μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και η Εύξεινος Λέσχη της πόλης, παρέλασαν γεμάτοι με υπερηφάνεια, καταχειροκροτούμενοι από πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την Απελευθέρωση του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Την παρέλαση συνόδευσε εξαιρετικά, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Δείτε πατώντας εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Δείτε το βίντεο της παρέλασης:

ditikostipos