10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η αγαπημένη ώρα της ημέρας έφτασε! Ετοίμασε τα ποπ κορν και πάτα το play.

«Η εποχή των παγετώνων 4: Ο χορός των ηπείρων» (2012) σε σκηνοθεσία Στιβ Μαρτίνο και Μάικ Θερμάγιερ

 Κινούμενα Σχέδια – Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τέτοιου μεγέθους, λες και η Μητέρα Φύση αποφάσισε να ανακαινίσει ή να αφανίσει, ολόκληρο τον πλανήτη.

Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα.

Ο Μάνι υπόσχεται στην Έλι ότι θα γυρίσει πίσω, αλλά δεν γνωρίζει πώς θα το καταφέρει.

Χρησιμοποιώντας το παγόβουνό τους ως προχειροφτιαγμένο καράβι, το τρίο ξεκινά μια επική θαλάσσια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει σε ηρωικές πράξεις, πέρα από κάθε προηγούμενο. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι της επιστροφής, έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο.

Όσο για τον Σκρατ, αυτή τη φορά, κυνηγάει το βελανίδι του σε μέρη που κανένας προϊστορικός σκίουρος δεν έχει βρεθεί ποτέ…

Με τις φωνές των: Ρέι Ρομάνο, Κουίν Λάτιφα, Ντένις Λέρι, Τζον Λεγκουιζάμο, Σον Ουίλιαμ Σκοτ, Τζος Πεκ, Σάιμον Πεγκ, Κέκε Πάλμερ, Κρις Ουέτζ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Τζένιφερ Λόπεζ

*Star, Σάββατο 18/11 στις 20:50

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*Skai, Σάββατο 18/11 στις 21:00

«Ο Καλύτερος Φίλος μου» (2017) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Οικογενειακή – Ένας σκύλος αναζητά το νόημα της ύπαρξής του μέσα από πολλές (μετεμψυχωμένες) ζωές και διάφορους ιδιοκτήτες.

Ποιο το νόημα της ζωής ενός σκύλου; Μα, φυσικά, να υπηρετεί τους ανθρώπους, όπως διατείνεται ο ηθοποιός-συγγραφέας Μπρους Κάμερον, του οποίου το μυθιστόρημα «A dog’s purpose» έμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο στη λίστα των μπεστ σέλερ των «New York Times». Αφού όλοι πρέπει να σκέφτονται όπως εμείς, ένας σκύλος που μιλάει (στον εαυτό του) και μετεμψυχώνεται μέχρι να ξαναβρεί το πρώτο αφεντικό του είναι μια καλή αρχή για ένα –υποτίθεται– διασκεδαστικό, συγκινητικό και διδακτικό­, μα στην πραγματικότητα αφόρητα απλοϊκό σε ιδέες ταξίδι τόσο στην (ειδυλλιακή) Αμερική του δευτέρου­ μισού του προηγούμενου αιώνα.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ Μπριτ Ρόμπερτσον Τζος Γκαντ Λόγκαν Μίλερ

*Open, Σάββατο 18/11 στις 21:00

«Ο Θόδωρος και το Δίκανο» (1962) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Κωμωδία – Ο Θόδωρος, ένας πατέρας παλαιών αρχών, όχι μόνο δεν επιτρέπει στην κόρη του Χριστίνα να πηγαίνει σε πάρτι και να έχει προσωπική ζωή, αλλά θέλει να επιλέξει αυτός τον άντρα που θα παντρευτεί.

Ο Θόδωρος βρίσκει ότι ο Μιχάλης, ο ανιψιός του αφεντικού της εταιρίας που είναι αρχιλογιστής και φαίνεται σεμνός και μετρημένος νέος, είναι ο κατάλληλος άντρας για την κόρη του. Εκείνος όμως αποδεικνύεται πολύ πιο «μοντέρνος» από τη Χριστίνα και όταν ο πατέρας της το συνειδητοποιεί είναι πια πολύ αργά για να κάνει αυτό που πάντα απειλούσε: να αρπάξει το δίκανο, ένα παλιό οικογενειακό κειμήλιο.

Η κόρη του έχει αγαπήσει τον Μάκη, έναν νεαρό που συναντούσε με την κάλυψη του Μιχάλη, και ο Θόδωρος δίνει την ευχή του για να τον παντρευτεί, ενώ ο Μιχάλης γοητεύεται από τη Ρούλα, τη φίλη της Χριστίνας.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Κώστας Βουτσάς, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίτσα Τσαγανέα.

*Ant1, Σάββατο 18/11 στις 21:00

«Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική ταινία αισθηματική κωμωδία – Η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με τον Ντίνο (Γιώργος Τσιτσόπουλος), γιο ενός εφοπλιστή.

Στο δρόμο όμως προς τα Γιάννενα συναντάει και ερωτεύεται ένα φτωχόπαιδο τον Λευτέρη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), που πηγαίνει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρέψει την αδελφή του Αννέτα (Φλωρέττα Ζάννα).

Η αρχική συμπάθεια μετατρέπεται σε έρωτα όταν το φτωχόπαιδο καταλαβαίνει ότι το αγόρι είναι κορίτσι και ο ‘Πίπης’…Ρένα.

Από μια παρεξήγηση, η Ρένα επιστρέφει στο σπίτι της νομίζοντας ότι ο Λευτέρης το μόνο που θέλει από εκείνην είναι τα χρήματα της αμοιβής που προσέφερε ο πατέρας της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαϊτης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή.

*Alpha, Σάββατο 18/11 στις 22:30

«Στέλλα» (1955) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Είναι μια ψηλή, εκρηκτική ξανθιά, που ζει και ερωτεύεται ελεύθερα. Ο πρώτος της έρωτας είναι γόνος μιας μεγάλης και πλούσιας οικογένειας. Γρήγορα όμως τον βαριέται.

Αργότερα, γνωρίζεται με τον Μίλτο, έναν νεαρό αθλητή, δυνατό και αποφασιστικό, που την τραβάει σαν μαγνήτης! Ο έρωτάς τους είναι μια μάχη μεταξύ του θερμόαιμου αρσενικού και του γεμάτου πάθη θηλυκού. ‘Οταν ο Μίλτος δίνει στην Στέλλα τελεσίγραφο: ή παντρεύονται ή χωρίζουν, η Στέλλα αρχικά δέχεται, αλλά το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Δεν θέλει γάμο, ούτε οικογένεια, ούτε κανέναν άνδρα να την ορίζει.

Τη μέρα του γάμου, ενώ ο Μίλτος την περιμένει στην εκκλησία, η Στέλλα βγαίνει στο δρόμο, όπου και γνωρίζει έναν νεαρό. Μένει μαζί του όλη την νύχτα και την αυγή επιστρέφει στο σπίτι της. Στον έρημο δρόμο, ο Μίλτος, αποφασισμένος να υπερασπισθεί την τιμή του, την περιμένει μ’ ένα μαχαίρι στα χέρια.

Πλησιάζουν ο ένας τον άλλο με αργά βήματα. Η λάμα αστράφτει και η Στέλλα πρέπει να διαλέξει την φυγή ή τον θάνατο…

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Γιώργος Φούντας, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χριστίνα Καλογερίκου, Κώστας Κακαβάς, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καβαδία.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 18/11 στις 23:20

«Οδηγός Αισιοδοξίας» (2012) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Πατ Σολατάνο, είναι ένας πρώην δάσκαλος, που έχει χάσει τα πάντα: τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του. Έχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναγκάζεται να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του, αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή καθώς και την πρώην σύζυγό  του. Το μόνο που θέλουν οι γονείς του Πατ είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του και το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να της το ανταποδώσει. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζένιφερ Λόρενς, Τζούλια Στάιλς, Κρις Τάκερ, Τζάκι Γουίβερ, Ανουπάμ Κερ.

*Skai, Σάββατο 18/11 στις 23:30

«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική Μυστηρίου – Την πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί.

Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει.

Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τάιλερ Πέρι

*Open, Σάββατο 18/11, στις 00:30

«Οι Μισητοί Οκτώ» (2015) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Γουέστερν – Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ.Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου, πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών» και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη, που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ.

*Alpha, Σάββατο 18/11 στις 00:45

«Ο Τελευταίος των Μοϊκανών» (1992) σκηνοθεσία  Μάικλ Μαν

Δραματική – Πολιτεία Νέας Υόρκης, 1757. Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι έχουν μεταφέρει τον μεταξύ τους πόλεμο στις αμερικανικές αποικίες τους, αναγκάζοντας τους ιθαγενείς Ινδιάνους να εμπλακούν παρά τη θέλησή τους. Αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές, ο Ναθάνιελ Χόκεϊ, υιοθετημένος γιος του Μοϊκανού Τσίνγκατσκουγκ και η Κόρα, κόρη ενός βρετανού αξιωματούχου, συναντιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ερωτεύονται παράφορα.

Καθώς, όμως, ο ανεξάρτητος και ισχυρός χαρακτήρας του Χόκεϊ δεν συμβιβάζεται εύκολα με τα συμφέροντα των εμπόλεμων πλευρών, ο έρωτάς τους κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα της σκληρότητας του πολέμου μέσα στα πυκνά δάση της αμερικανικής ηπείρου και τα αιματοβαμμένα πεδία της μάχης

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Μαντλίν Στόου, Τζόντι Μέι, Ράσελ Μινς, Γουές Στούντι, Έρικ Σβάιγκ, Στίβεν Ουάντινγκτον.

*Mega, Σάββατο 18/11 στις 02:30