7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (2012) σκηνοθεσία Λοράν Τιράν 

Κωμωδία – Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ ένα τρελό κυνηγητό για ν αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ.

*Open, Τρίτη 21/11στις 21:00

«Η Μεγάλη Αναμονή» (2015) σκηνοθεσία Πιέρο Μεσίνα

Δραματική – Η Άννα δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της κοπέλας του γιου της, φροντίζοντας να κρύψει επιμελώς μια κρίσιμη λεπτομέρεια η οποία απειλεί να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Πάνω σε αυτό το παράδοξο εύρημα, το δεξί χέρι του Πάολο Σορεντίνο, Πιέρο Μεσίνα, στηρίζει το δικό του ελπιδοφόρο σκηνοθετικό ντεμπούτο, υφαίνοντας έναν σύνθετο ψυχοσυναισθηματικό ιστό που δίνει στη Ζιλιέτ Μπινός την ευκαιρία για μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Τζιόρτζιο Κολανγκέλι, Λου Ντε Λαζ, Ντομένικο Ντιέλε.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 21/11στις 22:00

«Αγεφύρωτες Σχέσεις» (2003) σκηνοθεσία Λάσε Χάλμστρομ

Κοινωνική δραματική – Ο Έιναρ είναι ένας μεσήλικας πρώην αγρότης που έχει από καιρό γυρίσει την πλάτη του στις αναμνήσεις. Σοκαρισμένος ακόμα από το θάνατο του γιου του πριν από μια δεκαετία, έχει αφήσει τη φάρμα του να καταστραφεί μαζί με το γάμο του.

Έχει αποφασίσει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του πληγωμένος και σε απόλυτη μοναξιά, ώσπου μια μέρα εμφανίζεται το πρόσωπο που θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο του γιου του: η νύφη του, η Τζιν. Η Τζιν έρχεται άφραγκη και κυνηγημένη, συνοδευόμενη από την κόρη της, την Γκρίφ, για την οποία ορκίζεται ότι είναι η εγγονή του.

Ξαφνικά η ήσυχη ζωή του Έιναρ διαταράσσεται και ο θυμός, η οργή και οι κατηγορίες έρχονται στην επιφάνεια. Σιγά σιγά, όμως, η περιέργεια της 11χρονης Γκριφ για τη ζωή στη Δύση, αλλά και η επιθυμία της για οικογένεια και μια πατρική φιγούρα, θα μαλακώσουν την πέτρινη καρδιά του Έιναρ και θα ανοίξουν το δρόμο για έναν απροσδόκητο δεσμό, περιπέτεια, και αληθινή επανασύνδεση.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζος Λούκας, Μόργκαν Φρίμαν.

*Skai, Τρίτη 21/11στις 22:20

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ

*Alpha, Τρίτη 21/11στις 00:15

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια –Ο Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντιουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν.

*Open, Τρίτη 21/11στις 00:30

«Το Ωραίο Φύλο» (2004) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ερ

Δραματική – Δεκαετία του 1660. Ο Έντουαρτ «Νεντ» Κίναστον (Μπίλι Κρανταπ) είναι η διασημότερη πρωταγωνίστρια της εποχής του. Οι γυναίκες απαγορεύεται να εμφανίζονται στη σκηνή κι έτσι ο Νεντ μεγαλουργεί, χρησιμοποιώντας την ομορφιά του και την ικανότητά του να δημιουργεί γυναικείους ρόλους.

Όμως, ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙ επειδή έχει βαρεθεί να βλέπει τους ίδιους ηθοποιούς, αποφασίζει να επιτρέψει στις γυναίκες να ανέβουν στο σανίδι, πράγμα το οποίο φέρνει ενθουσιασμό στο κοινό.

Στον Νεντ αυτή εξέλιξη προκαλεί θλίψη γιατί τον μετατρέπει από διάσημο αστέρα και από την πιο “επιθυμητή” ηθοποιό, σε ένα κυριολεκτικό τίποτα.

Τη δόξα του κλέβει η Μαρία (Κλερ Ντέινς), μια ανερχόμενη ηθοποιός που είναι ερωτευμένη μαζί του.

Παίζουν: Μπίλι Κράνταπ, Κλερ Ντέινς, Ρούπερτ Έβερετ, Ζοι Τάπερ, Μπεν Τσάπλιν, Άλις Ιβ.

*Skai, Τρίτη 21/11στις 00:30

«Οκτώ Χιλιοστά» (1999) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Μυστηρίου  – Ο Τομ Γουέλς είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας. Η ευκαιρία του για κάτι μεγαλύτερο έρχεται, όταν μια πλούσια χήρα του αναθέτει να ερευνήσει την προέλευση ενός φιλμ 8 χιλιοστών που ανήκε στον άνδρα της. Το φιλμ φαίνεται να περιέχει μια ερασιτεχνική ταινία όπου μια αθώα κοπέλα βασανίζεται και δολοφονείται. Αν το φιλμ είναι ψεύτικο, πού βρίσκεται τώρα το κορίτσι; Και αν όχι, ποιος γύρισε το φιλμάκι και ποιος την σκότωσε;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ, Κρις Μπάουερ, Εϊμι Μόροτν

*Mega, Τρίτη 21/11στις 01:30