Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του πρώτου πεσόντα αξιωματικού της Αεροπορίας – [φωτογραφίες]

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Πρώτου Πεσόντα Αξιωματικού της Αεροπορίας, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, οι τιμητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καστοριάς και η Τ.Κ. Βασιλειάδας, για τον πρώτο Έλληνα Αξιωματικό της Αεροπορίας, Υποσμηναγό Ευάγγελο Γιάνναρη, που έπεσε ηρωικά στις 30 Οκτωβρίου του 1940 στα υψώματα του «Προφήτη Ηλία» Βασιλειάδας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικου. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία «Ευάγγελος Γιάνναρης».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας, Σμηναγός ε.α., Βασίλειος Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του έκανε αναφορά στα γεγονότα της 30ης Οκτωβρίου 1940. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Αθήνας, Αντιπτέραρχος ε.α., Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Το Προσκλητήριο Πεσόντων ανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βασιλειάδας, Γιώργος Μήτσιου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησού και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 6 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, μικρό αερόπλοιο και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα και κείμενο που λέει "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, το Δυτικό Τείχος και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και το Δυτικό ΤείχοςΜπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο που λέει "S W ΔΗΜΟΣ"Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, το Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, το Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, αεροσκάφος και κείμενο