7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους» (2013) σκηνοθεσία Κρις Γουέιτς

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία αφηγείται τη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού που προστατεύουν τη φύση, και του κακού που θέλουν να την καταστρέψουν.

Η Εμ Κέι, στο ζενίθ της εφηβείας, επισκέπτεται τον πατέρα της στην εξοχή για να προσπαθήσει ν’ αναθερμάνει τη σχέση τους – μόνο που εκείνος, γκαφατζής τρελοεπιστήμονας, μοιάζει να ενδιαφέρεται λιγότερο για την πραγματική ζωή και περισσότερο για τα μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν και βασιλεύουν στο διπλανό δάσος.

Η δύσπιστη Εμ Κέι θα δει τις αμφιβολίες της να εξανεμίζονται όταν, από ένα γύρισμα της τύχης, θα μετατραπεί κι εκείνη σε κοντούλη «φυλλάνθρωπο», με αποστολή να διασώσει και να φυτέψει το μαγικό βολβό της Βασίλισσας Τάρα, που θα εξασφαλίσει ότι η ζωή του Δάσους θα συνεχιστεί και δε θα καταστραφεί από το σκοτάδι και τη σήψη των φρικτών Μπόγκαν.

Σύμμαχοί της σ’ αυτήν την περιπέτεια, μια στρατιά από ανθρωπάκια που ταξιδεύουν με μαγικά κολιμπρί και ιδιαίτερα ο νέος, ατίθασος και ωραίος Νοντ.

Με τις φωνές των: Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Στεφόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβαικας, Σιούλης Σταυρος , Ηλίας Ζερβός , Πέτρος Σπυρόπουλος , Χρήστος Θάνος , Βασίλης Μήλιος.

*Open, Παρασκευή 24/11, στις 21:00

«Ζωούπολη» (2016) σκηνοθεσία Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ

Κινούμενα Σχέδια – Η Ζωούπολη είναι μια απίστευτη πόλη που φιλοξενεί απολαυστικούς χαρακτήρες και τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε δει, συγκεντρωμένα σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων.

Σε αυτή τη μοντέρνα πόλη, κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο.

Όμως ακόμα και σε αυτό τον απίστευτό κόσμο υπάρχουν προκαταλήψεις.

Η αισιόδοξη αστυνόμος Τζούντι Χοπς, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όλοι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο καθένας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μικρόσωμη Τζούντι, μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.

Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία και αναλαμβάνει να λύσει μια υπόθεση, παραβλέποντας το γεγονός ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με μια φλύαρη και παμπόνηρη αλεπού, που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ!

Με τις φωνές των Ι. Μιχαλά, Φ. Ριμένας, Γ. Στεφόπουλος, Μ. Αδάμου, Δ. Σάρλος, Ι. Στάικου, Β. Ρόκκος, Α. Γκίκας, Ντ. Σούτης, Κ. Κουτουλάκη, Π. Σπυρόπουλος, Ε. Δελακούρα, Α. Κανδύλης. 

*Alpha, Παρασκευή 24/11, στις 21:15

«Captain Fantastic» (2016) σκηνοθεσία Ματ Ρος

Δραματική – Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών, το «Captain Fantastic», με τον καταπληκτικό Βίγκο Μόρτενσεν, χρησιμοποιεί την ιστορία μιας εκκεντρικής οικογένειας για να μιλήσει για το πώς είναι να έχεις ιδανικά σε έναν κόσμο που χάνει όλο πιο γρήγορα τα δικά του και τι αφήνεις πίσω για να μεγαλώσεις.

Βαθιά μέσα στο δάσος, ένας πατέρας μεγαλώνει τα 6 παιδιά του με ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θέλοντας να τους δώσει την πιο αγνή παιδική ηλικία μακριά από την κοινωνία. Όταν αναγκαστούν να μπουν μαζί στον κόσμο, όλες του οι απόψεις για το τι πρέπει να είναι ένας γονιός θα αλλάξουν.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Φρανκ Λανγκέλα, Τζορτζ Μακέι, Στιβ Ζαν, Μίσι Πάιλ, Αν Ντάουντ, Νίκολας Χάμιλτον, Έριν Μοριάρτι

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/11, στις 22:00

«Ο Καλύτερος Φίλος μου» (2017) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Οικογενειακή – Ένας σκύλος αναζητά το νόημα της ύπαρξής του μέσα από πολλές (μετεμψυχωμένες) ζωές και διάφορους ιδιοκτήτες.

Ποιο το νόημα της ζωής ενός σκύλου; Μα, φυσικά, να υπηρετεί τους ανθρώπους, όπως διατείνεται ο ηθοποιός-συγγραφέας Μπρους Κάμερον, του οποίου το μυθιστόρημα «A dog’s purpose» έμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο στη λίστα των μπεστ σέλερ των «New York Times». Αφού όλοι πρέπει να σκέφτονται όπως εμείς, ένας σκύλος που μιλάει (στον εαυτό του) και μετεμψυχώνεται μέχρι να ξαναβρεί το πρώτο αφεντικό του είναι μια καλή αρχή για ένα –υποτίθεται– διασκεδαστικό, συγκινητικό και διδακτικό­, μα στην πραγματικότητα αφόρητα απλοϊκό σε ιδέες ταξίδι τόσο στην (ειδυλλιακή) Αμερική του δευτέρου­ μισού του προηγούμενου αιώνα.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ

*Open, Παρασκευή 24/11, στις 00:00

«Εξολοθρευτής: Γένεσις» (2015) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επανέρχεται στο ρόλο του εξολοθρευτή Τ-800.
Βρισκόμαστε στο 2032 και ο πόλεμος των ανθρώπων εναντίον των μηχανών μαίνεται ακόμα.

Ο ηγέτης της ανθρώπινης αντίστασης, Τζον Κόνορ (Τζέισον Κλαρκ), μετά την επικείμενη νίκη τους, στέλνει τον λοχία Κάιλ Ρις (Τζαϊ Κορτνέϊ) πίσω στο 1984 για να προστατεύσει την νεαρή μητέρα του, τη Σάρα Κόνορ (Εμίλια Κλαρκ).
Τα δεδομένα όμως τον ξαφνιάζουν: η Σαρα Κόνορ είναι ορφανή από παιδί. Ένας Εξολοθρευτής σκότωσε την οικογένειά της και η ίδια έχει ανατραφεί από έναν άλλο Εξολοθρευτή προγραμματισμένο για να την προστατεύει και να την εκπαιδεύσει για το μέλλον της.

Στην επίθεση του Λος Άντζελες, οι φόβοι του για το άγνωστο μέλλον αρχίζουν να αναδύονται όταν οι κατάσκοποί του στην TECOM αποκαλύπτουν μια νέα ίντριγκα από τη SkyNet, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για να του επιτεθούν και από τα δύο μέτωπα.

Αυτή τη φορά όμως αναπάντεχα γεγονότα έχουν αλλάξει το παρελθόν και απειλούν το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Εμίλια Κλαρκ, Τζέισον Κλαρκ, Τζάι Κόρτνεϊ, Ματ Σμιθ.

*Alpha, Παρασκευή 24/11, στις 01:00

«Η Απαγωγή» (1996) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Θρίλερ – Ο Τομ Μιούλεν, πρώην πιλότος αεροπλάνων, είναι τώρα πια πάμπλουτος και απολαμβάνει μια άνετη ζωή μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ και τον εννιάχρονο γιο τους, Σον.

Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν ο Σον πέφτει θύμα απαγωγής και οι κακοποιοί ζητούν 2 εκατομμύρια δολάρια. Το FBI προσεγγίζει τον Μιούλεν για βοήθεια και ο πράκτορας Χόκινς τον συμβουλεύει να μαζέψει το ποσό και να κάνει ό,τι του πουν.

Η παράδοση πραγματοποιείται όμως η σύλληψη των απαγωγέων στέφεται με αποτυχία.

Τώρα ο Μιούλεν αλλάζει τακτική: βγαίνει στην τηλεόραση και προσφέρει 2 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή γι’ αυτόν που θα τον βοηθήσει ουσιαστικά να βρει τους απαγωγείς.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ρενέ Ρούσο, Μπρόλεϊ Νόλτε, Ντελρόι Λίντο, Λίλι Τέιλορ, Γκάρι Σινίζ

*Star, Παρασκευή 24/11, στις 01:30

«Η Ομίχλη» (2005) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουέινραϊτ

Μυστηρίου Τρόμου  – Παγιδευμένοι από μια περίεργη ομίχλη, οι κάτοικοι του Αντόνιο Μπέι γίνονται θύματα θανατηφόρας εκδίκησης. Εκατό χρόνια πριν, στη βραχώδη ακτή της πόλης, ένα πλοίο με λεπρούς ναυάγησε και βούλιαξε αύτανδρο, από ένα κακόβουλο σχέδιο των ιδρυτών της πόλης. Τώρα τα φαντάσματα των ανθρώπων αυτών βγαίνουν από τον υγρό τάφο, ζητώντας αιματηρή εκδίκηση. Ψάχνουν τους απογόνους των ιδρυτών της πόλης, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος για όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους.

Παίζουν: Τομ Γουέλινγκ, Μάγκι Γκρέις, Σέλμα Μπλερ, Κένεθ Γουέλς, Άντριαν Χιουγκ, Μέρι Μπλακ, Κρίστιαν Μπόσερ, Ντάγκλας Άρθουρς

*Mega, Παρασκευή 24/11, στις 02:20