14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου!

«Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» (2016) σκηνοθεσία Κρις Ρενό, Γιάροου Τσένεϊ

Animation – Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί πώς περνούν την ημέρα τους τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ενώ εμείς είμαστε εκτός σπιτιού; Μας περιμένουν καρτερικά να επιστρέψουμε ή μήπως έχουν κι αυτά τη ζωή τους και τον κοινωνικό τους κύκλο;

Φέτος το καλοκαίρι, ο Μαξ, ο Δούκας, η Γκίτζετ, η Κλόη και ο Μελ, από τη θαλπωρή των διαμερισμάτων τους, στην καρδιά του Μανχάταν, βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Κι όλα αυτά, εξαιτίας του ανταγωνισμού που γεννήθηκε ανάμεσα στον «κατοικίδιο» Μαξ και τον Δούκα, όταν η Κέιτι, η γλυκιά ιδιοκτήτης του Μαξ ξαφνικά τού φέρνει τον αδέσποτο Δούκα στο σπίτι.

Με τις φωνές των: Λούις Σ.Κ., Έρικ Στόουνστριτ, Άλμπερτ Μπρουκς, Λέικ Μπέλ, Τζένυ Σλέιτ, Μπόμπι Μόινχαμ, Ντάνα Κάρβεϊ, Κέβιν Χαρτ.

*Star, Σάββατο 25/11, στις 20:50

«Η συμμορία των έντεκα» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Περιπέτεια – Για τον γοητευτικό και ταλαντούχο απατεώνα Ντάνι Όσιαν η καλύτερη ληστεία είναι πάντα η… επόμενη ληστεία. Αν και δεν έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα από την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ, έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα πλάνα της επόμενης κομπίνας του.

Σύντομα θα έρθει σε επαφή με τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας – ανάμεσά τους ένας επιτήδειος χαρτοπαίκτης, ένας ελαφροχέρης πορτοφολάς, ένας σπεσιαλίστας στις ανατινάξεις. Στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τρία από τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον αδίστακτο μεγιστάνα Τέρι Μπένεντικτ, ελαφρύνοντας τα χρηματοκιβώτιά του κατά 150 εκατομμύρια. Ο ίδιος έχει επίσης δεσμό με την Τες, τη πρώην σύζυγο του Όσιαν, και αυτό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο για το παράτολμο σχέδιο που εξυφαίνει η συμμορία.

Παίζουν: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντι Γκαρσία.

*Open, Σάββατο 25/11, στις 21:00

«Οι Κυρίες της Αυλής» (1966) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Στην αυλή ενός παλιού σπιτιού, ζει ένας φουκαράς ζωγράφος, ο Πίπης, που είναι μονίμως άφραγκος. Οι συγκάτοικοι της «αυλής» βοηθάνε τον Πίπη όσο μπορούν οικονομικά, αφού εκείνος τους προσφέρει άφθονο κέφι με τα σκαρφίσματά του.

Στο διαμέρισμα του Πίπη έρχεται ο Νίκος, που είναι ερωτευμένος με μια αινιγματική γυναίκα, τη Μελίτα, που περιμένει την επιστροφή του άντρα της από το ανατολικό μπλοκ. Η όμορφη κόρη του λατενατζή κυρ-Νώντα, η Αννούλα, ερωτεύεται τον Νίκο, και μια φιλόδοξη χορεύτρια, η Νίτσα, καταφέρνει να πείσει τον Πίπη να τη βοηθήσει στις εμφανίσεις της σε ένα καμπαρέ.

Μετά από μια σειρά κωμικών επεισοδίων, τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο, όταν ο Νίκος ερωτεύεται τη νεαρή Αννούλα.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα

*Ant1, Σάββατο 25/11, στις 21:00

«Μια καλή χρονιά» (2006) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο νεαρός Μαξ Σκίνερ, περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές κατά την παιδική του ηλικία, μαθαίνοντας να εκτιμά τα καλύτερα πράγματα στη ζωή στο κτήμα του θείου του Χένρι στην Προβηγκία στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Περίπου 25 χρόνια αργότερα, ο Μαξ είναι ένας πολύ επιτυχημένος χρηματιστής, με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Ο Μαξ λαμβάνει μια επιστολή με την οποία πληροφορείται τον θάνατο του θείου του Χένρι και ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του. Ταξιδεύει στην Προβηγκία για να προετοιμάσει μια γρήγορη πώληση.

Μια ατυχία γίνεται εμπόδιο και ο Μαξ χάνει την πτήση για το Λονδίνο, γεγονός που τον αναγκάζει να παραμείνει στην Γαλλία, όπου θα γνωρίσει την όμορφη και δυναμική Φανί Σενάλ.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Άλμπερτ Φίνεϊ, Φρέντυ Χάιμορ, Άμπι Κόρνις.

*Skai, Σάββατο 25/11, στις 21:00

«Broadway» (2022) σκηνοθεσία Χρήστος Μασσαλάς

Ελληνική ταινία –  Ο δυνατός αθηναϊκός ήλιος και τα χρόνια της κρίσης έχουν ξεθωριάσει τα φανταχτερά χρώματα και την γυαλάδα των κουστουμιών που μια ομάδα πορτοφολάδων, με έδρα τον κινηματογράφο Broadway, χρησιμοποιεί για να προσελκύσει θύματα.

Στο καινούργιο υπερθέαμα – παγίδα όμως, η χημεία μεταξύ παλαιότερων και άρτι αφιχθέντων συντελεστών προκαλεί παρενέργειες.

Θα χρειαστεί η παρέμβαση μιας ομάδας drag queens, η μυστηριώδης εμφάνιση του Χρήστου Πολίτη (ο Γιάγκος Δράκος), η λάμψη της Ελένης Φουρέιρα, το μπρίο του Λάκη Γαβαλά και η μουσική του Gabriel Yared, για να επέλθει η ισορροπία σε αυτό το φτιαγμένο από στρας και πολυέστερ σύμπαν.

Παίζουν: Έλσα Λεκάκου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Στάθης Αποστόλου, Rafael Parad, Salim Talbi, Χρήστος Πολίτης

*ΕΡΤ2, Σάββατο 25/11, στις 22:00

«Το Ανθρωπάκι» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Ευτύχιος, έμπορος υφασμάτων, παντρεύεται μια υπάλληλό του, την Κική. Την Κική όμως γλυκοκοιτάζει ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος εξακολουθεί να την αγαπά, παρά το γάμο της. Ο Παναγιώτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Κική.

Ο Ευτύχιος όμως αντιδρά στην ιδέα ότι θα τη φιλά και θα την αγκαλιάζει κάποιος άλλος επειδή το απαιτεί το σενάριο. Παρά τη ζήλια του και μπροστά στην επιμονή της Κικής, ο Ευτύχιος πείθεται και συμφωνεί ακόμα και να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να περιπλέκονται.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Σπύρος Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα, Μαίρη Μεταξά, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μίμη Κωνσταντάρα.

*Alpha, Σάββατο 25/11, στις 22:30

«Σρεκ» (2001) σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον, Βίκι Τζένσον

Κινούμενα Σχέδια – Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν ερημικό βάλτο, ζούσε ένα καλόκαρδο τέρας των παραμυθιών, ο Σρεκ. Η πολύτιμη γαλήνη του θα διακοπεί απότομα όταν εμφανιστούν στην περιοχή του, διάφοροι χαρακτήρες παραμυθιών-καλοί και κακοί, αφού ο σατανικός λόρδος Φαρκάντ τους έχει διώξει από την χώρα του Ντάλοκ, προκειμένου να είναι όλα βαρετά, όσο και ο ίδιος.

Προκειμένου να σώσει τα σπίτια τους – αλλά και το δικό του – ο Σρεκ συναντά τον Φαρκάντ και οι δυο τους κάνουν την εξής συμφωνία: προκειμένου ο Φαρκάντ να ξαναδεχτεί πίσω στο Ντάλοκ όλους τους ήρωες των παραμυθιών, ο Σρεκ πρέπει πρώτα να βρει την πριγκίπισσα Φιόνα, που επρόκειτο να γίνει σύζυγος του Φαρκάντ.

Δυστυχώς όμως τη Φιόνα την απήγαγε ένας τρομερός δράκος. Στην επικίνδυνη αυτή αποστολή, ο Σρεκ θα έχει ως βοηθό του τον Ντόνκι έναν πανέξυπνο, αλλά υπερβολικά φλύαρο γάιδαρο, που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον Σρεκ, εκτός από το να… σωπάσει!

Με τις φωνές των: Αποστόλης Ψυχράμης, Μανώλης Θεοδωράκης, Μαρίνα Σάττι, Ορέστης Καρύδα, Βιργινία Φραγκουλατζή, Κώστας Κουνέλας.

*Star, Σάββατο 25/11, στις 22:50

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (2019) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Δράσης – Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού.

Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Σάββατο 25/11, στις 23:15

«Χαμένα Όνειρα» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Κώστας Λαμπίρης, ένας φιλόδοξος και γεμάτος αυτοπεποίθηση συγγραφέας, είναι ο νέος εργαζόμενος σε μια μικρή εταιρεία που πουλάει κουβαρίστρες.

Ομοίως, η Λίζα Ζέριγκα, κακομαθημένη κόρη ενός βιομήχανου που πτώχευσε, βρίσκει δουλειά ως δακτυλογράφος στην ίδια εταιρεία.

Φυσικά, και οι δύο ονειροπόλοι νέοι βλέπουν αυτή τη δουλειά ως εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά του σχέδια.

Ωστόσο, η ζωή είναι τόσο συναρπαστική όσο και απρόβλεπτη και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Καθώς οι εβδομάδες μετατρέπονται σε μήνες και οι μήνες μετατρέπονται σε χρόνια, μια φαινομενικά ατελείωτη διαδοχή από χαρές και λύπες μετατρέπει τις ένθερμες προσδοκίες του Κώστα και της Λίζας σε πικρή απογοήτευση.

Τώρα, με γκρίζα μαλλιά και αθεράπευτα αισιόδοξοι φλερτάρουν και οι δύο με την απόλυτη ήττα.

Αλλά πόσο άραγε στοιχίζει ένα χαμένο όνειρο;

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αντιγόνη Βαλάκου, Θανάσης Βέγγος, Νίκη Λινάρδου, Γιώργος Λευτεριώτης, Μαργαρίτα Αθανασίου

*ΕΡΤ1, Σάββατο 25/11, στις 23:20

«The Last Face» (2016) σκηνοθεσία Σον Πεν

Δράμα – Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ρεν Πραντιέρ, την διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία. Η Ρεν συνάπτει ερωτική σχέση με τον Μιγκέλ Λεόν (Χαβιέρ Μπαρδέμ), έναν πεισματάρη και παρορμητικό γιατρό, αλλά το κοινό τους πάθος για την αξία της ζωής συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο: τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει, απόψεις που δημιουργούν μία αξεπέραστη σύγκρουση.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ζαν Ρενό.

*Skai, Σάββατο 25/11, στις 23:30

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (1997) σκηνοθεσία Κέβιν Κόστνερ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Στο μέλλον, οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν ως ενιαίο κράτος!

Αντίθετα, συμμορίες και ιδιωτικοί στρατοί λυμαίνονται τη χώρα. Στην προσπάθειά του να βρει φαγητό, ένας νομάς με το παρατσούκλι Σέξπιρ πέφτει τυχαία πάνω σ’ ένα εγκαταλειμμένο τζιπ της ταχυδρομικής υπηρεσίας και υποδυόμενος τον ταχυδρόμο περιπλανιέται στις πόλεις ζητιανεύοντας φαί και διαδίδοντας ψέματα σχετικά με την συγκρότηση μιας ενιαίας κυβέρνησης και την αρχή του τέλους για τη βία και την αναρχία.

Προς έκπληξή του παρατηρεί πως οι άνθρωποι δίνουν βάση σ’ αυτά που διαδίδει, αφού όλοι αναζητούν να πιστέψουν σε κάποιο ιδανικό. Τα λόγια του επηρεάζουν τον Φορντ, έναν χαρισματικό νεαρό που δεν αργεί να οργανώσει τάγματα «ταχυδρόμων» και τελικά να αποτελέσει απειλή στα σχέδια του στρατηγού Μπέθλεεμ, επικεφαλής των Χόλνιστς, που σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση βίας και αναρχίας προς όφελός του.

Είναι θέμα χρόνου για την αμείλικτη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και ο Σέξπιρ δεν θ’ αργήσει να βρεθεί στο πλευρό του Φορντ.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουΐλ Πάτον, Λάρενζ Τέιτ, Τζέιμς Ρούσο.

*Star, Σάββατο 25/11, στις 00:45

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον.

*Open, Σάββατο 25/11, στις 01:30

«October Gale» (2014) σκηνοθεσία Ρούμπα Νάντα

Δραματική Μυστηρίου – Η Έλεν Μάθιουζ, μια γιατρός από το Τορόντο, μετά τον θάνατο του συζύγου της καταφεύγει σε ένα σπιτάκι σε απομονωμένο νησί, όπου είχαν περάσει μαζί κάποιες από τις πιο αγαπημένες τους στιγμές, προκειμένου να πενθήσει τον χαμό του.

Οι μνήμες που την κατακλύζουν δεν κρατούν για πολύ, αφού στο νησί ξεβράζεται ένας μυστηριώδης άντρας με μια πληγή από σφαίρα.

Η μεγαλύτερη περιπέτεια στη ζωή της Έλεν έχει μόλις αρχίσει…

Παίζουν: Πατρίσια Κλάρκσον, Σκοτ Σπιντμαν, Τιμ Ροθ, Έρικ Μέρντοχ, Κάλουμ Κιθ Ρένι, Έινταν Ντεβάιν.

*Skai, Σάββατο 25/11, στις 02:15

«Marnie» (1964) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χιτσκοκ

Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ουίνστον Γκρέιαμ και αποτελεί την κατεξοχήν ψυχαναλυτική ταινία του Χίτσκοκ, σε μία Αμερική του ΄60 που αλλάζει χωρίς επιστροφή.

Η Μάρνι Έντγκαρ, είναι μια μυστηριώδης γυναίκα που πάσχει από κλεπτομανία, και η μόνη της αδυναμία, είναι η τάση της να λιποθυμά όταν αντικρύζει κόκκινο χρώμα. Το τελευταίο της θύμα, ο πρώην εργοδότης της κύριος Στράτ.

Ο φετιχιστής επιχειρηματίας Μαρκ Ρατλαντ, που υποδύεται ο Σον Κόνερι- τσαλακώνοντας επιτέλους, την εικόνα του υπερκατασκόπου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ- γοητεύεται από το παρουσιαστικό της και τον εξιτάρει η προοπτική να κάνει έρωτα με μία κλέφτρα.

Εκείνη στέλνει βιογραφικό στην επιχείρηση του, με σκοπό να τον μετατρέψει στο επόμενο θύμα της.

Ο Μαρκ την προσλαμβάνει στην επιχείρησή του, γνωρίζοντας τη νεύρωση και την κλεπτομανία της και φροντίζει να την πιάσει επ΄ αυτοφόρω για να την εκβιάσει να τον παντρευτεί.

Ως σύζυγος όμως η Μάρνι είναι κλεισμένη στον εαυτό της και αδυνατεί να δημιουργήσει στενή σχέση με τον Μαρκ. Την τρομάζουν σε υστερικό βαθμό οι καταιγίδες, το κόκκινο χρώμα και οι άντρες.
Εκείνος αναζητώντας τα ψυχολογικά αίτια που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά ανακαλύπτει ότι στο παρελθόν, όταν ακόμη ήταν παιδί είχε σκοτώσει έναν από τους πελάτες της μητέρας της, που εργαζόταν ως ιερόδουλη.

Αποφασίζει τότε να τη βοηθήσει να συμβιβαστεί με το παρελθόν της για να μπορέσει αν προχωρήσει μπροστά.

Παίζουν: Τίπι Χεντρεν , Σον Κόνερι, Μάρτιν Γκάμπελ, Ντάιαν Μπέκερ, Μπρους Ντερν, Άλαν Νάπιερ.

*Alpha, Σάββατο 25/11, στις 02:30