6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Τετάρτη 29/11 στις 21:00

«Ο Πεταλούδας» (1973) σκηνοθεσία Φράνκλιν Σάφνερ

Δραματική περιπέτεια – Στο Παρίσι του 1931, ο Γάλλος μικρογκάνγκστερ Ανρί Σαριέρ, γνωστός ως «Πεταλούδας» από ένα τατουάζ στο στήθος του, συλλαμβάνεται για τον φόνο ενός προαγωγού στη Μονμάρτρη.
Παρά τις προσπάθειές του να πείσει τη γαλλική δικαιοσύνη πως δεν ευθύνεται για το έγκλημα, καταδικάζεται σε ισόβια και στέλνεται στο Καγιέν, διαβόητη αποικιακή φυλακή στη Γαλλική Γουιάνα.
Τρία χρόνια μετά, επιχειρεί την πρώτη του απόδραση με πλεούμενο, φθάνει στο Μαρακαϊμπο και ζει για λίγο καιρό με τους ιθαγενείς Ινδιάνους, μέχρι που ξανασυλλαμβάνεται και εγκλείεται στη Νήσο του Διαβόλου.
Αλλά δεν το βάζει κάτω, παρά τις ατέλειωτες μέρες βασανιστηρίων, απομόνωσης και πείνας.
Στα επόμενα δέκα χρόνια, επιδίδεται σε άλλες οκτώ απόπειρες απόδρασης.

Παίζουν: Στιβ ΜακΚουίν, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι, Ντον Γκόρντον, Τζορτζ Κουλούρις.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 29/11 στις 22:00

«Οι Μισητοί Οκτώ» (2015) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Δραματική Γουέστερν – Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ.Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου, πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών» και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη, που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ.

*Alpha, Τετάρτη 29/11 στις 00:15

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή » (2014) σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Δράσης  Περιπέτεια  Φαντασία – Ένα συνεχώς αυξανόμενο έθνος γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Καίσαρα, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό που σάρωσε τα πάντα μία δεκαετία πριν. Παρότι αρχικά τα δύο στρατόπεδο δείχνουν διατεθειμένα να συζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα, προκειμένου να αναδειχθεί μονάχα ένας νικητής και απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη, εκτοπίζοντας πλήρως το αντίπαλο είδος.

Παίζουν: Κέρι Ράσελ, Άντι Σέρκις, Γκάρι Όλντμαν, Τόμπι Κέμπελ, Τζέισον Κλαρκ, Ενρίκε Μουρτσιάνο.

*Skai, Τετάρτη 29/11 στις 00:40

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Τετάρτη 29/11 στις 00:45

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα 3» (2012) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Δράσης Κωμωδία – Όταν ένας αιχμάλωτος σε διαστημική φυλακή εξωγήινος δραπετεύει και γυρίζει πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει τον πράκτορα Κέι και να απειλήσει το μέλλον του πλανήτη, ο πράκτορας Τζέι είναι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσει. Το 1969 όμως κρύβει πολλά μυστικά κι εκπλήξεις.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζος Μπρόλιν, Ζεμέν Κλέμεντ, Μάικλ Στάλμπαργκ, Άλις Ιβ, Μπιλ Χέιντερ, Έμα Τόμσον.

*Mega, Τετάρτη 29/11 στις 01:10