6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα συντροφεύσουν το βράδυ της Πέμπτης!

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Φαντασίας – Μέσα στη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι κοιμούνται πολύ βαθιά, όλα τα σκοτεινά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και έχουν τον κόσμο για τον εαυτό τους. Αυτό πιστεύει και σκέφτεται η 10χρονη Σόφη, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί και στριφογυρίζει στο κρεβάτι της σε ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου.

Ένα βράδυ, η Σόφη παραβαίνει τους κανόνες και βγαίνει από το κρεβάτι της, βάζει τα γυαλιά της και σκύβει έξω από το παράθυρο για να δει πώς είναι ο κόσμος στο φως του φεγγαριού. Ξάφνου, η Σόφη βλέπει κάτι να έρχεται προς το μέρος της – κάτι πολύ ψηλό και μαύρο και λεπτό. Αυτό το κάτι είναι ένας Γίγαντας που κλέβει την Σόφη και την φέρνει στην πατρίδα του, την Γιγαντοχώρα.

Ευτυχώς, αυτός ο …χορτοφάγος Γίγαντας έχει μια καρδιά από χρυσάφι και δεν μοιάζει καθόλου με τους συμπατριώτες του. Η Σόφη θα τον γνωρίσει καλά και θα του δώσει το όνομα Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, ενώ θα μάθει τα πάντα για τους Γίγαντες και την συνήθειά τους να τρώνε ανθρώπους.

Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο μέχρι να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο για να σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Πενέλοπι Γουίλτον, Ρεμπέκα Χολ.

*Open, Πέμπτη 30/11, στις 21:00

«Στην Πύλη της Αιωνιότητας» (2018) σκηνοθεσία Τζούλιαν Σνάμπελ

Βιογραφική Δραματική – Η ταινία At Eternity’s Gate εκτυλίσσεται ως μια ιμπρεσιονιστική απεικόνιση των βιωμάτων του καλλιτέχνη.

Παρακολουθεί τον Βίνσεντ βαν Γκογκ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Γουίλιαμ Νταφόε, όταν αυτοεξορίστηκε σε ένα μοναστήρι-ψυχιατρικό ίδρυμα στην Αρλ της Γαλλίας.

Ο Βίνσεντ αποζητούσε τη μοναξιά και ένα περιβάλλον που θα δώσει φτερά στη δημιουργική του διαδικασία.

Συνοδοιπόρος, υποστηρικτής και αρωγός του αυτές τις δύσκολες στιγμές ο αγαπημένος του αδερφός Τέο Βαν Γκογκ, τον οποίο υποδύεται ο Ρούπερτ Φρεντ.

Στην Αρλ, ο Βίνσεντ απορροφάται από τη δουλειά του, ζωγραφίζοντας με θέρμη και πειραματιζόμενος με χρώματα και τεχνικές.

Βυθίζεται στην ομορφιά της φύσης, ιδιαίτερα στο τοπίο της Προβηγκίας, και αποτυπώνει την ομορφιά της στον καμβά. Ωστόσο, το αντισυμβατικό καλλιτεχνικό του όραμα και οι αγώνες του με την ψυχική υγεία τον κρατούν απομονωμένο από την τοπική κοινότητα.

Η ψυχική υγεία του Βαν Γκογκ επιδεινώνεται, οδηγώντας σε περιόδους έντονης δημιουργικότητας, καθώς και σε επεισόδια απόγνωσης και αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.

Η ταινία At Eternity’s Gate καταγράφει την πάλη που γινόταν μέσα του, τις παραισθήσεις και την αδιάκοπη προσπάθεια να δημιουργήσει,  παρά την κοινωνική απόρριψη και την προσωπική διαταραχή.

Η ταινία Στην Πύλη της Αιωνιότητας επιδιώκει να συλλάβει την ουσία της δημιουργικής του διαδικασίας, την παθιασμένη σχέση του με τη φύση και την επίδραση που έχει η τέχνη ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της ιστορίας, σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία φωτίζει τη βαθιά ομορφιά και την τραγωδία που καθόρισαν την ύπαρξη του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Ρούπερτ Φρεντ, Οσκαρ Αϊζακ, Μαντς Μίκελσεν, Ματιέ Αμαλρίκ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 30/11, στις 22:00

«Cinderella Man» (2005) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κοινωνική – Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται τον θρυλικό πυγμάχο Τζιμ Μπράντοκ, που έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς στην Αμερική την περίοδο του Μεγάλου Κραχ.
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του, η ταινία ακολουθεί βήμα προς βήμα το ταξίδι του από την απόγνωση στην παραμυθένια δόξα!
Όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα έσπασε το χέρι του, αυτό σήμαινε και το τέλος της πυγμαχίας για τον Μπράντοκ.
Αποφασισμένος όμως να μην το βάλει κάτω και να συνεχίσει να προσφέρει στη γυναίκα (Ρενέ Ζιλβέγκερ) και τα παιδιά του ότι χρειάζεται για να ζήσουν, εργάζεται σε οποιαδήποτε δουλειά από αχθοφόρος, οικοδόμος, χαμάλης στις αποβάθρες.

Σύντομα όμως η μεγάλη κρίση του ΄29 άλλαξε για πάντα την Αμερικάνικη κοινωνία και η οικογένειά του ζει πλέον σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Μη έχοντας άλλη επιλογή επιστρέφει στην πυγμαχία με τη βοήθεια του παλιού του μάνατζερ (Πωλ Τζιαμάτι). Αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία, χωρίς προπόνηση εδώ και χρόνια και με ρίσκο το τραυματισμένο χέρι του να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή.

Έτσι με μοναδικό σύμμαχό…τις μηδενικές πιθανότητες και τη δύναμη της ψυχής του μπαίνει ξανά στο ρινγκ.

Και κατορθώνει να κερδίσει σε 15 γύρους έναν κορυφαίο πρωταθλητή, που έχει σκοτώσει δύο άντρες με τη δύναμη της γροθιάς του!

Ο κόσμος τον αποθεώνει σαν ήρωα και του δίνει το παρατσούκλι “Cinderella Man”…

Παίζουν:  Ράσελ Κρόου, Ρενέ Ζελβέγκερ, Πολ Τζιαμάτι, Κρέιγκ Μπίρκο

*Skai, Πέμπτη 30/11, στις 00:40

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Πέμπτη 30/11, στις 00:45

«The Karate Kid» (1984) σκηνοθεσία Τζον Αβιλντσεν

Δραματική Δράσης – Ο Ντάνιελ είναι ένας έφηβος που πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν σε μια νέα πόλη και να κάνει νέους φίλους.

Γίνεται γρήγορα ο στόχος των Cobras, μιας συμμορίας μαθητών καράτε, που τους δυσαρεστεί η σχέση που ξεκίνησε με την πρώην φίλη του αρχηγού τους. Πρόθυμος να πολεμήσει και να εντυπωσιάσει τη νέα φίλη του, παρακαλεί τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών Miyagi, να του διδάξει καράτε.

Με τη σοφή του καθοδήγηση, ο Daniel αναπτύσσει όχι μόνο φυσικές δεξιότητες, αλλά και ωριμότητα, πίστη και αυτοπεποίθηση για να αγωνιστεί, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, δίνοντας τον αγώνα της ζωής του, στο συναρπαστικό φινάλε.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Ελίζαμπεθ Σου, Μάρτιν Κόουβ, Γουίλιαμ Ζάμπκα

*Mega, Πέμπτη 30/11, στις 01:30

«Sicario: Ο Εκτελεστής» (2015) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η πράκτορας του FBI, Κέιτ Μέισερ (Έμιλι Μπλαντ), ειδικά εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας.
Ο πόλεμος με τα καρτέλ ναρκωτικών κλιμακώνεται και ειδικά στην ακανόνιστη γραμμή μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Ναρκωτικά, βία, παράνομη μετανάστευση, διαφθορά και το απέραντο σκοτάδι.
Σε μία έφοδο στο Φοίνιξ της Αριζόνα ανακαλύπτουν ένα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων. Μέρος των αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ – του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν.

Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Τζον Μπέρνθαλ.

*Alpha, Πέμπτη 30/11, στις 01:45