10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Φύγαμε» (2020) σκηνοθεσία Νταν Σκάνλον Νταν Σκάνλον

 

Animation – Στα προάστια ενός φανταστικού κόσμου, δύο έφηβα αδέρφια ξωτικά αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν αν υπάρχει ακόμα λίγη μαγεία εκεί έξω.

Αν υπάρχει, θα κάνουν τα πάντα για να την ανακαλύψουν, για να περάσουν μια τελευταία μέρα με τον πατέρα τους, ο οποίος πέθανε όταν ήταν πολύ μικροί και δεν έχουν καμία ανάμνηση από εκείνον.

Όπως κάθε καλή αναζήτηση, το ταξίδι τους είναι γεμάτο με μαγικά ξόρκια, κρυπτικούς χάρτες, ακατόρθωτα εμπόδια και ασύλληπτες ανακαλύψεις.

Όταν η ατρόμητη μαμά των αγοριών συνειδητοποιεί ότι οι γιοι της λείπουν ξεκινά για να τους βρει. Πέρα από τις επικίνδυνες κατάρες, αυτή η μαγική μέρα θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερα από όσα ονειρεύτηκε ποτέ κανένας από αυτούς!

*Star, Σάββατο 02/12 στις 20:50

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελάριος

Ελληνική Ταινία Αισθηματική – Μια μαθήτρια γυμνασίου η Λίζα Πετροβασίλη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύεται τον καθηγητή Ιατρικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Για το γαμήλιο ταξίδι πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη αλλά, όταν επιστρέφουν, εκείνη σύντομα βαριέται τις κοινωνικές συμβατικές συνήθειες της εποχής και νοσταλγεί το σχολείο της.

Αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία, στην τελευταία τάξη του σχολείου χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της.

Επειδή δυσκολεύεται με τα μαθήματα, προσλαμβάνει ένα καθηγητή (Γιώργος Κωνσταντίνου). Η συχνή απουσία της από το σπίτι εγείρει τις υποψίες του άνδρα της πως τον απατά.

Όταν όμως ο σύζυγος καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παίζουν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιανόπουλος Διονύσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Κωνσταντινου Γιωργος, Πάνου Καίτη, Γαρμπή Τζόλη, Μορίδης Θεόδωρος, Λαμπροπούλου Καίτη, Νικολαΐδου Δέσποινα.

*Ant1, Σάββατο 02/12 στις 21:00

«Mr. & Mrs. Smith» (2005) σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Δράσης Κομεντί – ‘Ο Τζον (Μπραντ Πιτ) και η Τζειν Σμιθ (Αντζελίνα Τζολί) είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει στα προάστια ένα συνηθισμένο, ρουτινιάρικο, έγγαμο βίο…Ωστόσο, ο καθένας τους κρύβει κάτι που ο άλλος θα σκότωνε για να το μάθει:O Κος και η Κα Σμιθ είναι ακριβοπληρωμένοι επαγγελματίες δολοφόνοι και δουλεύουν σε δύο άκρως ανταγωνιστικούς οργανισμούς!

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Βινς Βον, Κέρι Ουάσινγκτον, Άνταμ Μπρόντι

*Skai, Σάββατο 02/12 στις 21:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική – Μετά την επιτυχημένη ληστεία των 160 εκατομμυρίων δολαρίων από τον αδίστακτο Τέρι Μπένεντικτ, ο Ντάνι Όσιαν και η συμμορία του νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι και χωρίς μπλεξίματα με το νόμο. Μια μέρα όμως, ο Μπένεντικτ τους επισκέπτεται τον καθένα ξεχωριστά, αλλά δεν τους κάνει τίποτα. Απλά τους λέει ότι έχουν δύο εβδομάδες προθεσμία να του επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Όσιαν ξανασυγκεντρώνει τη συμμορία του για μια σειρά διαρρήξεων στην Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να ξεχρεώσει τον Μπένεντικτ, τον οποίο λήστεψε στην προηγούμενη ταινία, αλλά και να κερδίσει το στοίχημα με έναν εκκεντρικό Γάλλο διαρρήκτη για το ποιος είναι ο καλύτερος ληστής του κόσμου.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Σάββατο 02/12 στις 21:00

«Θεόφιλος» (1987) σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης

Βιογραφία – Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, παρότι γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες μετά την επανάσταση του 1821, μια μέρα εγκατέλειψε το ευρωπαϊκό στυλ ντυσίματος και υιοθέτησε την παραδοσιακή φορεσιά, την φουστανέλα. Ταυτίστηκε με τον ελληνικό μύθο ενός κόσμου ηρώων, από το Μεγάλο Αλέξανδρο ως τους κλέφτες και αρματωλούς του 19ου αιώνα.

Τρεφόταν από τις καθημερινές μορφές του λαϊκού πολιτισμού και από το φως της Ελλάδας. Φορούσε τα ρούχα των ανθρώπων που ζωγράφιζε. Ζούσε μέσα από τους μύθους και την ιστορία των συμβόλων αυτού του τόπου. Αυτός ο φωτισμένος άνθρωπος, οδηγήθηκε στην πιο απόκρυφη απουσία του Ελληνικού Μύθου, στην τέχνη του. Ζωγράφιζε με ένα μοναδικό προσωπικό τρόπο, πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής.

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Σταμάτης Φασουλής, Δημήτρης Καμπερίδης, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Θεόδωρος Έξαρχος, Υβόννη Μαλτέζου, Θέμης Μάνεσης, Ντίνος Λύρας.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 02/12 στις 22:00

«Μαδαγασκάρη» (2005) σε σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ Έρικ Ντάρνελ

Animation – Στον ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Πάρκ στη Νέα Υόρκη τέσσερα ζώα που δεν αντέχουν την καταπίεση να ζουν φυλακισμένα, πήραν την απόφαση να αποδράσουν από τον ζωολογικό κήπο και να πάνε να ζήσουν αλλού. Πού; Στη Μαδαγασκάρη, εκεί που θα καταλήξουν οι αλλοπρόσαλλες πράξεις τους.

Ένα λιοντάρι αρχηγός με πολλά όνειρα, μία ζέβρα με απίστευτο χιούμορ, μία δυναμική ιπποπόταμος και μια κατά φαντασίαν ασθενής καμηλοπάρδαλη θα ξεπεράσουν κάθε φόβο και πάθος και θα ξεφύγουν από την τροχιά της καθημερινότητάς τους, ψάχνοντας για κάτι καλύτερο. Συναντούν και 3 λαιμούριους, με πιο βασικό τον Μορτ, ένα αθώο πλασματάκι που βρωμάει και του αρέσουν τα πόδια.

Με τις φωνές των Μπεν Στίλερ, Κρις Ροκ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Τομ Μακ Γκραθ, Κρις Μίλερ, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ

Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή ακούγονται οι: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Φώτης Πετρίδης, Φώτης Πετρίδης.

*Star, Σάββατο 02/12 στις 23:00

«Μα πώς τα καταφέρνει!» (2011) σε σκηνοθεσία Ντάγκλας ΜακΓκράθ

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ αφιερώνει με πάθος τις μέρες της στην καριέρα της, δουλεύοντας σε μια εταιρεία οικονομικής διαχείρισης στη Βοστώνη. Το βράδυ επιστρέφει σπίτι, στον σύζυγό της Ρίτσαρντ που είναι αρχιτέκτονας, και στα δύο μικρά τους παιδιά. Η ζωή τους μοιάζει ειδυλλιακή, μέχρι τη στιγμή που όλα αλλάζουν.

Όταν η Κέιτ θα αναλάβει ένα νέο πρότζεκτ, το οποίο απαιτεί συχνά ταξίδια στη Νέα Υόρκη, ο Ρίτσαρντ, επίσης βρίσκει μια νέα δουλειά, για την οποία είχε παλέψει πολύ, και αναπόφευκτα ο χρόνος τους πλέον είναι ελάχιστος. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο, όταν ο νέος συνέταιρος της Κέιτ, ο Τζακ, αρχίζει να εκφράζει ένα ενδιαφέρον γι’ αυτήν, με αποτέλεσμα ο γάμος και η ευτυχία του ζευγαριού να κινδυνεύουν σοβαρά.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Γκρεγκ Κίνερ, Κριστίνα Χέντριξ

*Skai, Σάββατο 02/12 στις 23:20

«Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» (1966) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Στη Θεσσαλία του 1907, ο αγωνιστής Μαρίνος Αντύπας (Νότης Περγιάλης) ξεσηκώνει τους φτωχούς κολίγουςς προκειμένου να κάνουν δική τους τη γη στην οποία δουλεύουν για χάρη των τσιφλικάδων.

Ο Οδυσσέας (Νίκος Κούρκουλος), γιος ενός τέτοιου τσιφλικά (Μάνος Κατράκης), αρνείται να συγκρουστεί με τους αγρότες. Ο ίδιος, φοιτητής της Νομικής είχε σταθεί στο πλευρό των αγροτών στην πρώτη αποτυχημένη τους εξέγερση και είχε μείνει 4 χρόνια στις φυλακές του Ναυπλίου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αδερφός του Ρήγας (Γιάννης Βόγλης) τον έχει ξεγραμμένο ενώ διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία της οικογένειας.

Η σύγκρουση ανάμεσα στα δύο αδέρφια είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, την Ειρήνη (Μαίρη Χρονοπούλου), μία δυναμική αγωνίστρια που μάχεται στο πλευρό των αγροτών.

Ο Οδυσσέας θα συγκρουστεί με τον αδερφό του και θα τον σκοτώσει. Μετά το θάνατο του πατέρα του, αποφασίζει να μοιραστεί την περιουσία του με τους φτωχούς αγρότες…

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μάνος Κατράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Βόγλης, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Νότης Περγιάλης, Δημήτρης Μπισλάνης, Βάσος Ανδρονίδης.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 02/12 στις 23:20

«Εκδίκηση σε Δεύτερο Χρόνο» (1990) σκηνοθεσία Μπρους Μάλμουθ

Δραματική  Δράσης – Ο Στορμ θα πέσει σε κώμα, μετά από ένα μπαράζ πυροβολισμών στο σπίτι του, το οποίο θα στοιχίσει τη ζωή της γυναίκας του.

Ο γιος του συνεχίζει να πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι νεκρός, εκείνος όμως όταν θα ξυπνήσει από το κώμα δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει τους δολοφόνους της γυναίκας του.

Βοηθός του σε αυτή την προσπάθεια είναι η νοσοκόμα που τον φρόντισε όλο αυτό το διάστημα, η Άντι Στιούαρτ (Κέλι λε Μπροκ) και ο συνεργάτης του από το παρελθόν ο Ο’ Μάλεϊ, ο οποίος φρόντισε τον γιο του Στορμ και τον είχε υπό την προστασία του.

Παίζουν:  Στίβεν Σίγκαλ, Κέλι Λε Μπροκ, Γουίλιαμ Σάντλερ, Φρέντερικ Κόφιν, Μπόνι

*Star, Σάββατο 02/12 στις 01:00

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Σάββατο 02/12 στις 01:00