12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά της Κυριακής!

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Στέλιος Κοντογιώργης, ράφτης στην Αθήνα, δέχεται την επίσκεψη ενός θείου του, που τον πληροφορεί ότι δύο νέα θύματα αναζωπύρωσαν την παλιά βεντέτα μεταξύ της οικογένειάς τους και εκείνης των Μακρυκοσταίων και του ζητάει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας τον Θωμά Μακρυκώστα.

Ο Θωμάς, που φτάνει την ίδια μέρα στην Αθήνα για δική του δουλειά, μαθαίνει τα καθέκαστα από έναν συγχωριανό τους, που του συνιστά να φυλάγεται από τον δήθεν αδίστακτο εχθρό του. Οι δύο φιλήσυχοι άνδρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλον, συναντιούνται τυχαία σε ένα ξενοδοχείο, πιάνουν το ίδιο δωμάτιο και προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν.

Ο πυροβολισμός ενός παιδικού όπλου τους πανικοβάλλει και χάνονται μέσα στη νύχτα για να συναντηθούν την επομένη σε ένα καφενείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,  όπου μαθαίνουν ποιος είναι ποιος και δίνουν φιλικά τα χέρια.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Παντελής Ζερβός, Λαυρέντης Διανέλλος, Τζόλυ Γαρμπή, Αλέκα Στρατηγού, Μπέμπη Κούλα.

*Ant1, Κυριακή 03/12, στις 21:00

«Κάτι να Καίει» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Κλέαρχος με τον Φάνη κι άλλους τρεις Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, τα αγόρια όμως δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα γνωρίζει τον κύριο Ντίνο Εξαρχόπουλο ο οποίος συνοδεύει την Τζένη, την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη “Διεθνή ‘Eκθεση της Θεσσαλονίκης”.

Ο εν λόγω κύριος, θέλοντας να κατακτήσει τη Ρένα της υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία μόνο αν τον παντρευτεί θα εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλενα Ναθαναήλ, Χρήστος Νέγκας, Χρήστος Τσαγανέας.

*Skai, Κυριακή 03/12, στις 21:00

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» (2019) σκηνοθεσία Τζουσέππε Καποτόντι

Δραματική – Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του.

Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο.

Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση.

Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στιλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

Παίζουν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόζαλιντ Χάλστεντ, Αλεσάντρο Φαμπρίζι

*Open, Κυριακή 03/12, στις 22:00

«Iron Man 3» (2013) σε σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ανάμεσα στους ήρωες Avengers, o εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Τόνυ Σταρκ, προσπαθεί να συνέλθει από το μετατραυματικό στρες. Αυτό όμως, δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του, αφού σύντομα θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin. Ο ασύλληπτος ως τώρα ισλαμιστής τρομοκράτης, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ και ο Τόνυ Σταρκ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει κατά μέτωπο. Σε αυτή την αναμέτρηση θα δοκιμαστεί όχι μόνο το κουράγιο του, αλλά και η επινοητικότητά του. Θα του δοθεί, όμως, και η ευκαιρία να απαντήσει στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που τη φοράει;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό, Μπεν Κίνσλεϊ, Πολ Μπέτανι.

*Alpha, Κυριακή 03/12, στις 22:00

«Έγκλημα στο Νείλο» (1978) σκηνοθεσία Τζον Γκίλερμιν

Αστυνομική Μυστηρίου – Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ηρακλή Πουαρό σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στο Νείλο, μία όμορφη κληρονόμος βρίσκεται δολοφονημένη εν πλω. Θα καταφέρει ο Πουαρό να βρει τον δολοφόνο πριν το τέλος του ταξιδιού;

Παίζουν: Πίτερ Ουστίνοφ, Μία Φάροου, Μπέτι Ντέιβις, Μάγκι Σμιθ, Άντζελα Λάνσμπερι, Ολίβια Χάσσεϊ, Ντέιβιντ Νίβεν, Τζέιν Μπίρκιν.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 03/12, στις 22:30

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης

Κοινωνική σάτιρα – Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν αρκείται όμως σε αυτό – εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σύζυγός της παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 03/12, στις 22:30

«John Wick: Κεφάλαιο 2» (2017) σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Δράσης – Ο θρυλικός John Wick επιστρέφει με τη συνέχεια της νεο-νουάρ ταινίας, που σκηνοθετεί ο Τσαντ Σταχέλσκι και φυσικά με τον Κυάνου Ρηβς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ένας πρώην συνεργάτης του John Wick και, δεύτερος στη σειρά της Ιταλικής μαφίας (Ρικάρντο Σκαμάρτσιο), τον φέρνει αντιμέτωπο με τον όρκο τιμής που έχει δώσει πριν χρόνια και τον αναγκάζει να επιστρέψει στην ενεργό δράση, για να κάνει αυτό που ξέρει καλά.

Το «συμβόλαιο θανάτου» όμως που έχει εκδοθεί στο όνομα του Τζον Γουίκ, είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν.

Όλοι είναι εξαιρετικοί εκτελεστές και δύσκολοι αντίπαλοι, αλλά ο John Wick δεν ήταν ποτέ εύκολος στόχος….

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κόμον, Λόρενς Φίσμπερν, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ιαν ΜακΣέιν, Τζον Λεγκουιζιάμο

*Star, Κυριακή 03/12, στις 23:00

«10 x 10» (2018) σκηνοθεσία Σούζι Γιούιν

Θρίλερ – Ο Λιούις φαίνεται ένας απόλυτα συνηθισμένος άνθρωπος. Διατηρεί όμως κρυφά μια εμμονή με την Κάθι, μια γυναίκα την οποία παρακολουθεί επί μήνες. Κάποια στιγμή ο Λιούις αποφασίζει να δράσει: την απαγάγει και την κλειδώνει σε ένα μικρό δωμάτιο με πλήρη ηχομόνωση. Είναι όμως μια κλασική περίπτωση παρανοϊκού απαγωγέα; Ή μήπως τα μυστικά που κρύβει η Κάθι είναι πολύ πιο ένοχα από την πράξη του;

Παίζουν: Κέλι Ράιλι, Λουκ Έβανς, Νόελ Κλαρκ, Ολίβια Σένερι

*Skai, Κυριακή 03/12, στις 23:30

«Ματωμένο Διαμάντι» (2006) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουίκ

Περιπέτεια – Έτος 1999, Σιέρα Λεόνε. Ο εμφύλιος πόλεμος μαστίζει τη χώρα. Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα τους, οι αντάρτες συνηθίζουν να ανταλλάσσουν διαμάντια με όπλα! Μέσα στη φρίκη και το χάος που επικρατούν, ο Σόλομον Βάντι, ψαράς της φυλής των Μέντε, ζει με το όνειρο πως, κάποια μέρα, ο γιος του θα γίνει σπουδαίος γιατρός. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη από τη μέρα που στο χωριό του εισβάλλουν οι αντάρτες. Ο Σόλομον συλλαμβάνεται και καταλήγει εργάτης στα αδαμαντωρυχεία ενώ ο γιος του στρατολογείται με τη βία από το Επαναστατικό Μέτωπο.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ο Σόλομον ανακαλύπτει ένα σπάνιο και τεράστιο ροζ διαμάντι. Με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ο νεαρός ψαράς κρύβει τον πολύτιμο λίθο ενώ γίνεται αντιληπτός από τον λοχαγό Πόιζον. Την ίδια ώρα όμως οι αντάρτες δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Ο Σόλομον και ο λοχαγός Πόιζον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές της Φριτάουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε. Ο Ντάνι Άρτσερ, λευκός νοτιοαφρικανός και πρώην μισθοφόρος από τη Ροδεσία, εκτίει ποινή φυλάκισης στη Φριτάουν για λαθρεμπορία διαμαντιών.

Ο Ντάνι μαθαίνει για τον πολύτιμο λίθο που βρήκε ο Σόλομον. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Ντάνι πείθει τον Σόλομον να κλείσουν μια συμφωνία: ο πρώην μισθοφόρος θα βοηθήσει τον ψαρά να ξαναβρεί την οικογένειά του με αντίτιμο το διαμάντι.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντζιμόν Χουνσού, Τζένιφερ Κόνελι, Άρνολντ Βόσλοου, Μάικλ Σιν.

*Star, Κυριακή 03/12, στις 01:30

«Επικίνδυνη Αποστολή – Πρωτόκολλο: Φάντασμα» (2011) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερν

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Χαντ (Τομ κρουζ) και η ομάδα του κατηγορούνται για μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Κρεμλίνο.

Έτσι, ο Πρόεδρος τους αποκηρύσσει και θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Ο Ίθαν θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και να αποτρέψει μια νέα επίθεση.

Έτσι, ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή. Στο πλευρό του βρίσκονται και κάποιοι πρώην “συνάδελφοι”, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τομ Γουίλκινσον, Πόλα Πάτον, Σάιμον Πεγκ, Τζερεμί Ρενιέ, Βλαντιμίρ Μάσκοβ

*Alpha, Κυριακή 03/12, στις 02:15

«Πρόβατα Εναντίον Λύκων 2» (2019) σκηνοθεσία Βλαντιμίρ Νικολάεφ

Animation – Το ενωμένο χωριό των προβάτων και των λύκων ζει μια ήρεμη και ειρηνική ζωή όταν ξαφνικά καταφθάνουν δύο απρόσμενοι επισκέπτες – μια πολική αλεπού και μια μικρή προβατίνα.
Κανείς δεν περίμενε ότι ένας κίνδυνος θα τους ακολουθήσει εκεί. Ο Γκρέι, ο νέος αρχηγός της ενωμένης φυλής, πρέπει τώρα να πείσει τα πρόβατα και τους λύκους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τα επερχόμενα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις – γιατί η ισχύς βρίσκεται στην ενότητα!

Με τις φωνές των: Γκράχαμ Χαλστεντ, Μέιτζορ Αταγουέι, Τζείσον Γκρίφιθ, Όλιβερ Ουάιμαν, κέιτ Μπρίστολ, μαρκ τόμσον

*Open, Κυριακή 03/12, στις 02:30

«Ένας και Μοναδικός» (2001) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουόνγκ

Δράσης – Ο Γκάμπριελ Γιουλαβ (Τζετ Λι) είναι πρώην πράκτορας του πολυ-συμπαντικού γραφείου ερευνών και παρόλο που επίσημα απαγορεύεται, εκείνος ταξιδεύει στα παράλληλα σύμπαντα για να συναντήσει όλα τα alter ego του.

Το σύμπαν δεν είναι ένα, είναι πολλά και κάθε άτομο ζει παράλληλες ζωές σε αυτά τα παράλληλα σύμπαντα. Όταν ο Γιουλαβ καταλάβει ότι σκοτώνοντας τα υπόλοιπα εγώ του αποκτά ολοένα και περισσότερη δύναμη, βρίσκει τρόπο να ταξιδέψει και να σκοτώσει έναν- έναν όλους τους …εαυτούς του. Θέλει να μείνει ένας και μοναδικός !

Αφού έχει κατορθώσει να σκοτώσει τον εαυτό του σε 123 διαφορετικούς κόσμους, ο Γιούλαβ έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσει τον τελευταίο. Είναι ο Γκέιμπ Λοου, ένας αστυνομικός στο Λος Άντζελες που είναι το τελευταίο alter ego του. Η στιγμή της τελικής αναμέτρησης φτάνει και η επική μάχη, σώμα με σώμα, είναι αναπόφευκτη.

Παίζουν: Τζετ Λι, Κάρλα Γκουτζίνο, Ντελροι Λίντο, Τζέισον Στέθαμ, Τζέιμς Μόρισον, Ντύλαν Μπρούνο.

*Mega, Κυριακή 03/12, στις 02:30