Το κόλπο για να παρκάρεις εύκολα το αυτοκίνητο και να μην το χτυπάς στο πεζοδρόμιο

Ακολουθώντας ένα απλό τρικ, μπορείς να αισθάνεσαι σίγουρος ότι δεν θα προκαλέσεις ζημιά στον προφυλακτήρα του ΙΧ σου.

Μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία που απαιτεί τεράστια αποθέματα υπομονής αποτελεί καθημερινά η εύρεση μιας ελεύθερης θέσης στάθμευσης στην αστική ζούγκλα.

Ακόμα και όταν αυτή η πολυπόθητη θέση στάθμευσης εντοπιστεί, ενδέχεται να ξεκινήσει ένα νέο… μαρτύριο για τον οδηγό λόγω του ελάχιστου χώρου που θα είναι διαθέσιμος προκειμένου να στριμώξει το ΙΧ του.

Πολλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά τον υπολογισμό της απόστασης που χωρίζει το ΙΧ τους από το όχημα που είναι παρκαρισμένο μπροστά τους, φοβούμενοι ότι θα χτυπήσουν τον προφυλακτήρα τους και θα προκαλέσουν ζημιά στο ξένο όχημα.

Σίγουρα η όλη η διαδικασία απαιτείται προσοχή, αλλά δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, καθώς υπάρχουν κάποια απλά τρικ που κάνουν τη ζωή του οδηγού ευκολότερη. Αυτά παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

Tο μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε συνεχώς  εστιασμένη την προσοχή μας στην άκρη του καπό του ΙΧ μας που είναι ορατή από τη θέση του οδηγού. Μόλις αυτή «ευθυγραμμιστεί» με το κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα του μπροστινού οχήματος η απόσταση είναι περίπου ένα μέτρο.

Πρόκειται για μια απόσταση που είναι ιδανική για στάθμευση, καθώς θα αποφύγουμε το στρίμωγμα του ΙΧ μας, και δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούμε όταν εξέλθουμε από τη θέση στάθμευσης.

Στο βίντεο, επίσης, παρουσιάζεται και ένα τρικ που αφορά στη στάθμευση ενός ΙΧ κάθετα στο πεζοδρόμιο, ώστε να μην «χτυπήσουμε» τον προφυλακτήρα μας.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχουμε το βλέμμα μας διαρκώς στραμμένο στον αριστερό καθρέφτη μας. Μόλις το κάτω μέρος του ευθυγραμμιστεί με το πεζοδρόμιο, τότε σημαίνει ότι η απόσταση που χωρίζει το τελευταίο με τον προφυλακτήρα του ΙΧ μας ανέρχεται σε περίπου 30 εκατ.

Αν τώρα θέλουμε να πραγματοποιήσουμε έναν ελιγμό, δίχως να φθείρουμε τον προφυλακτήρα μας τότε πρέπει να ακολουθήσουμε μια άλλη διαδικασία.

Έχοντας το βλέμμα μας καρφωμένο στο καπό μας, μόλις το τελευταίο ευθυγραμμιστεί με το πεζοδρόμιο, τότε σημαίνει ότι η απόσταση είναι περίπου 3 μέτρα και μπορούμε να στρίψουμε με ασφάλεια τόσο αριστερά όσο και δεξία.

Δείτε το video:

carandmotor