“Τη γλίτωσαν” οι δημοτικοί σύμβουλοι με οφειλές που κινδύνευαν να χάσουν τη θέση τους

Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων η Κυβέρνηση δίνει λύση στο πρόβλημα με το ασυμβίβαστο λόγω οφειλών που είχε ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Έκπτωτοι πριν καλά – καλά αναλάβουν καθήκοντα είχαν αρχίσει να κηρύττονται νεοκλεγέντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι σε όλη τη χώρα, που είχαν ξεχάσει να πληρώσουν ή ακόμη χειρότερα, αδιαφορούσαν να πληρώσουν τις οφειλές τους πάνω από 300 ευρώ στο Δήμο που είχαν εκλεγεί.

Ήδη η αρχή άρχισε σε πολλούς δήμους, που είχαν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες με τους ενδιαφερόμενους αιρετούς να είχαν αναστατωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Τα ανωτέρω πρόσωπα, όφειλαν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανακήρυξή τους ως εκλεγέντες.

Όμως η κυβέρνηση, προχωρά σε μια μεγάλη ανατροπή, για το θέμα των οφειλών των δημοτικών συμβούλων που επρόκειτο να ορκιστούν στη νέα αυτοδιοικητική θητεία, και χρωστούσαν χρήματα στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις», συμπεριλήφθηκε διάταξη, με την οποία επιτρέπει σε αιρετούς με χρέη να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, μέχρι τη μέρα της εγκατάστασης τους, δηλαδή έως την Πρωτοχρονιά του 2024.