Σε αιμοκάθαρση υποβάλλεται ο 31χρονος αστυνομικός, δε λειτουργούν ζωτικά όργανα

Σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση υποβάλλεται ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, μία εβδομάδα μετά τα θλιβερά επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό του 31χρονου, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Μία εβδομάδα πέρασε από τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της αστυνομίας στου Ρέντη, από τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι ένας 31χρονος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, κάτι που οδήγησε λίγες ημέρες αργότερα στον ακρωτηριασμό του.

Σύμφωνα με το Mega, ο 31χρονος αστυνομικός υποβάλλεται σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς ζωτικά του όργανα, όπως αναφέρουν γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας, δεν λειτουργούν, μεταξύ αυτών και τα νεφρά.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ, που τού ακρωτηρίασαν το αριστερό άκρο στο πόδι, βρίσκεται σε φαρμακευτική καταστολή, με τους γιατρούς να μην έχουν διευκρινίσει το πότε θα περιορίσουν την κατασταλτική φαρμακευτική αγωγή που του δίνουν.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, στις 11:00, ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης και του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, θα μεταχθεί στα δικαστήρια Πειραιά για να απολογηθεί.

Επιπλέον, προ των πυλών είναι νέες συλλήψεις για τα επεισόδια, με τους καθοδηγητές της επίθεσης να βρίσκονται στο «κάδρο».

Τέλος, και ο 16χρονος αδερφός του νεαρού δράστη, κλήθηκε εκ νέου στη ΓΑΔΑ για να δώσει δείγμα DNA, ώστε να διαπιστωθεί η παρουσία του στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.

«Μίλησε» η πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου – Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» των ερευνών

Στενεύει ο κλοιός των αποδεικτικών στοχείων σχετικά με τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στην περιοχή του Ρέντη και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και εν τέλει τον ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα.

Τα τελευταία εργαστηριακά δεδομένα ταυτοποιούν τη η συμμετοχή του 18χρονου οπαδού του Ολυμπιακού στην επίθεση σε βάρος της διμοιρίας των ΜΑΤ και ταυτόχρονα εμπλέκουν και άλλα πρόσωπα που μέχρι πρότινος δεν βρίσκονταν στον κάδρο των ερευνών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στα χέρια του 18χρονου έπειτα από εξουχιστικ΄ό εργαστηριακό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν από τη ΓΑΔΑ, ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου καθ’ ομολογία δράστη με τη ναυτική φωτοβολίδα, μετά από εισαγγελική διάταξη έδωσε δείγμα dna αλλά και αποτυπώματα.

Στόχος των στελεχών της ασφάλειας είναι να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο ρόλος του το απόγευμα των επεισοδίων έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» καθώς υπάρχουν ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά τα όσα έχει πει στις αρχές.

Παράλληλα, από την ΕΛΑΣ, ακολουθούν την ίδια τακτική και με τον μεγαλύτερο αδερφό του 18χρονου ο οποίος θεωρείται ως βασικός κρίκος της αλυσίδας των περιστατικών που συν΄έβησαν έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, έδρα της ομάδας βόλει του Ολυμπιακού.

Οι αρχές πλέον έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στον άνθρωπο με το full face που έδωσε τις ναυτιικές φωτοβολίδες στους χούλιγκανς που βγήκαν από το γήπεδο, ενώ κρίσιμη για την πορεία των ερευνών αποτελεί, σύμφωνα με τα έμπειρα στελέχη της ΓΑΔΑ η παρουσία και ο ρόλος του μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ωστ΄όσο φαίνεται πως υπάρχουν «κενά» στα όσα έχει πει ο ίδιος.

Τα αποτελέσματα που θα έρθουν από την εξέταση του dna των δυο αδερφών του 18χρονου δράστη, αλλά και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις.

Οι αντιφάσεις του 18χρονου

Όπως όλα δείχνουν αντιφατικές είναι οι καταθέσεις του 18χρονου καθ΄ομολογία δράστη της επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης, και του 16χρονου αδερφού του. Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τα όσα ισχυρίστηκαν τα δύο αδέρφια στις καταθέσεις τους.

Καταρχάς, τα δύο αδέρφια αντιφάσκουν σχετικά με το εάν ο 16χρονος, την ώρα των επεισοδίων, βρισκόταν μέσα ή έξω απ το γήπεδο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στοιχεία των Αρχών καταδεικνύουν ότι, ο ανήλικος, τη στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, ήταν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με τον αδερφό του. Η αστυνομία διερευνά αν ο 16χρονος είχε ρόλο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, και ποιος ήταν αυτός.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη σύνθεση του παζλ της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ φαίνεται ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην έρευνα, όσον αφορά τους καθοδηγητές αλλά και τις ομάδες κρούσεις των χούλιγκανς.

Επιπλέον, οι Αρχές αναζητούν στοιχεία και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά κυρίως και από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων τα οποία αναμένεται να βγουν τις επόμενες μέρες.