Πιστοί στην παράδοση ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος “Το Απόζαρι”, διατηρούν ορισμένα χριστουγεννιάτικα έθιμα αναλλοίωτα στον χρόνο. Η γουρουνοχαρά, είναι κάποιo από αυτά που γιορτάζονται σταθερά κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του για την περίοδο των εορτών.

Έτσι και φέτος με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου αναβίωσε το έθιμο της Γουρνοχαράς στην πλατεία του Απόζαρι.

Οι ακούραστοι μάγειρες μέλη του συλλόγου, φορώντας τις ποδιές τους, από νωρίς το πρωί ετοίμασαν τις παραδοσιακές τσιγαρίδες και το κέφι δεν άργησε να “ανάψει”. Κυρίες και κύριοι του Πολιτιστικού συλλόγου πρόσφεραν κρασί και κεράσματα στους προσερχόμενους επισκέπτες.

Η φετινή εκδήλωση έγινε στη μνήμη του αγαπητού σε όλους κυρίου Ισίδωρου Σιούτα (Έρη), που έφυγε για την τελευταία του κατοικία τη φετινή χρονιά. Ο Ισίδωρος Σιούτας ( Έρης), κάτοικος της γειτονιάς και τέως πρόεδρος του συλλόγου, αγαπούσε όλες τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τη φημισμένη γουρουνοχαρά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

φωτογραφίες: