11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα – Διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ένας νεαρός φτωχός καθηγητής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) προσλαμβάνεται δοκιμαστικά ως φιλόλογος σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων και έρχεται αντιμέτωπος με τα κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα.

Μια όμορφη μαθήτρια, η Λίζα Παπασταύρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη), ταλαιπωρεί διαρκώς τον νεοφερμένο καθηγητή και εκείνος αναλαμβάνει – πάντα με την άδεια του λυκειάρχη (Χρήστος Τσαγανέας) – να την συμμορφώσει. Η Λίζα προσπαθεί να εκδικηθεί τον καθηγητή με διάφορες μικροαπάτες, αλλά ένα ειδύλλιο μεταξύ τους θα περιπλέξει την κατάσταση.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Χρήστος Τσαγανέας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

*Ant1, Κυριακή 17/12, στις 21:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Skai, Κυριακή 17/12, στις 21:00

«Νεοφερμένοι» (2019) σκηνοθεσία Γκαμπριέλ Αγκιόν

Δραματική – Ο Ζακ, γιατρός και δήμαρχος του χωριού Saint-Laurent, παραμένει αβοήθητος να προστατεύσει το μικρό, επαρχιακό χωριό του από την ερημοποίηση.

Την ημέρα που η μοναδική τάξη πρέπει να κλείσει, η μόνη και απίθανη λύση που του επιβάλλει η νομαρχία είναι να φιλοξενήσει πρόσφυγες με τα παιδιά τους.
Ο Ζακ δέχεται να φιλοξενήσουν οικογένειες μεταναστών με παιδιά, ώστε να σωθεί το σχολείο, πράγμα που δεν αρέσει σε όλους.

Στην πραγματικότητα οι κάτοικοι είναι διχασμένοι: άλλοι είναι ενθουσιασμένοι, άλλοι εχθρικά διακείμενοι απέναντι στους φιλοξενούμενους του δημάρχου τους.
Στην προσπάθειά του δημάρχου, αρωγό θα βρει την Λούσιλ, μια παλιά του γνωριμία, η οποία εργάζεται σε ένα οργανισμό που βοηθά τους μετανάστες και η οποία επίσης φιλοξενεί μετανάστες.

Αλλά η συμβίωση με τον Χασάν, τη Γιάνα ή τον Νασίμ τους κάνει να εξελίσσονται όλοι προοδευτικά.

Μέχρι που ο Ζακ ανακαλύπτει ότι ένα ζευγάρι δεν είναι πρόσφυγες αλλά παράνομοι μετανάστες.

Παίζουν: Κλεμεντίν Κελαρίας, Σαμουέλ Ζουί, Τζόφρυ Πλατέλ, Σαμ Κάρμαν

*ΕΡΤ3, Κυριακή 17/12, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Δράσης – Ακόμη και τα πράγματα που κάνεις με τις καλύτερες προθέσεις είναι ικανά να γυρίσουν πίσω και να σε στοιχειώσουν. Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες.

Καθώς ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Χαντ βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναγκαν, Χένρι Κάβιλ, Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Άλεκ Μπάλντουιν.

*Alpha, Κυριακή 17/12, στις 22:00

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Κυριακή 17/12, στις 22:00

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά.

Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία.

Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Star, Κυριακή 17/12, στις 23:00

«Το Τελικό Χτύπημα» (2012) σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Δραματική Δράσης – Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί στο remake του ισλανδικού αστυνομικού θρίλερ “Ρέικιαβικ – Ρότερνταμ” και υποδύεται έναν πρώην διαβόητο λαθρέμπορο που προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security.

Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον και το παρελθόν του δείχνει να μην το ξεχνά ποτέ.
Ένα σκοτεινό χρέος από το παρελθόν του έχει λήξει και αυτοί που τον κυνηγούν βάζουν στο στόχαστρο την οικογένειά του.

Θα πετύχει άραγε το σχέδιό του ή θα τον επιστρέψει για πάντα στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπεν Φόστερ, Λουκας Χαας, Τζ.Κ. Σίμπσονς, Ντιέγκο Λούνα.

*Skai, Κυριακή 17/12, στις 23:30

«The Prestige» (2006) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Δύο μάγοι της βικτοριανής εποχής ανταγωνίζονται ανελέητα μεταξύ τους, προσπαθώντας να κλέψουν ο ένας τα μυστικά του άλλου.

Στην αρχή της ταινίας, ο Μάικλ Κέιν, μέντορας των δύο μάγων, εξηγεί σε μια παιδούλα ότι κάθε μαγικό κόλπο αποτελείται από τρία μέρη: την υπόσχεση, το κόλπο και το θαύμα. Και κάπως έτσι ενορχηστρώνει την ταινία του ο Νόλαν… Θέλοντας να παίξει το μάγο-σκηνοθέτη (το βλέπεις το «Inception» να έρχεται), οδηγεί την ίντριγκα μέσα από μια σειρά θεατρικών εντυπωσιασμών που διχάζουν: κάποιοι θα παρακολουθήσουν καθηλωμένοι την ταινία ως θεατές σόου μαγείας, κάποιοι άλλοι όμως θα τη βρουν βαρετή και ψευτο-εντυπωσιακή.

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Πάιπερ Περάμπο, Ντέιβιντ Μπόουϊ

*Star, Κυριακή 17/12, στις 01:15

«Ο Σύμβουλος» (2016) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική – Για τον Ντέιν Τζένσεν (Μπάτλερ), η επιτυχία απαιτεί να είσαι και λίγο αδίστακτος. Μετά από χρόνια που ανεβαίνει τα σκαλιά στην εταιρία του, ο μεγαλύτερος στόχος του είναι προ των πυλών.

Το αφεντικό της εταιρίας εύρεσης εργασίας στην οποία εργάζεται, ο Εντ Μπλακντριτζ (Γουίλιαμ Νταφόε) ανακοινώνει ότι συνταξιοδοτείται – και φτάνει η στιγμή του να κάνει το μεγάλο άλμα.

Η άνοδος του απαιτεί όλη του την προσοχή, ειδικά μιας και η σημαντικότερη αντίπαλος του (Άλισον Μπρι) είναι νεότερη, αλλά εξίσου αποφασισμένη.

Αλλά τότε συμβαίνει κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο δεκάχρονος γιος του Ράιαν, αρρωσταίνει σοβαρά.

Μετά από χρόνια, που ο Ντέιν σημείωνε τη μια επαγγελματική νίκη μετά την άλλη, οι ανάγκες της οικογένειας του αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από τις φιλοδοξίες του, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την τρομακτική νέα πραγματικότητα της οικογενειακής του ζωής.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γουίλεμ Νταφόε, Αλφρεντ Μολίνα, Γκρέτσεν Μολ, Αλισον Μπρι, Ανουπάμ Κερ

*Skai, Κυριακή 17/12, στις 02:15

«Tο 5ο Κύμα» (2016) σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον

Περιπέτεια – Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή.

Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο

*Mega, Κυριακή 17/12, στις 02:30

«Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ Δεν Πεθαίνει» (2010) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική – Ο Γκόρντον Γκέκο (Μάικλ Ντάγκλας) επιστρέφει ως άλλη Κασσάνδρα προφητεύοντας την επερχόμενη οικονομική κρίση, κανείς όμως δεν έδωσε βάση σε έναν πρώην εγκληματία που οδηγήθηκε στη φυλακή πριν 20 χρόνια.

Έχοντας εκτίσει την ποινή του, ο γνωστός μας ήρωας οδηγείται στο περιθώριο της κοινωνίας, όπου κάποτε ήταν κυρίαρχος. Θα μπορέσει να ανακάμψει; Η πρώτη του κίνηση είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την κόρη του Ουίνι (Κάρεϊ Μάλιγκαν), η οποία τον θεωρεί υπεύθυνο για το τραγικό τέλος του αδελφού της, αλλά και για τον διασυρμό της οικογένειας.

Με στόχο την κόρη του, ο Γκόρντον, στρέφεται στον αρραβωνιαστικό της, Τζέικομπ (Σάια Λε Μπαφ), ο οποίος αναζητά τις δικές του απαντήσεις, καθώς η «φούσκα» των στεγαστικών δανείων και των ακινήτων, αρχίζει να εκδηλώνεται.

Ο Τζέικομπ τρέφει βασανιστικές υποψίες για το αφεντικό του, τον Μπρέτον Τζέιμς (Τζος Μπρόλιν) που μοιάζει περισσότερο σκοτεινός, από ό,τι ήταν ο Γκόρντον Γκέκο στις δόξες του.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σία ΛαΜπεφ, Τζος Μπρόλιν, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Φρανκ Λαγκέλα, Τόμας Μπελέσις.

*Alpha, Κυριακή 17/12, στις 02:30