Πόσες φορές πρέπει να τρώμε μέσα στην ημέρα

Γιατί λένε όλοι ότι πρέπει να τρώμε 5 γεύματα την ημέρα; Θα βοηθήσει μεταβολικά τον οργανισμό; Θα χάσουμε πιο εύκολα κιλά; Βελτιώνεται ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα; Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μας δίνει τις απαντήσεις.

Έχουμε ακούσει όλοι ότι πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα πολλά και μικρά γεύματα, κάθε περίπου 3 ώρες, για να δίνουμε «καύσιμο» στο μεταβολισμό μας και να μην «κοιμηθεί», αλλά να λειτουργεί όπως πρέπει.

Ωστόσο, ερευνητικά φαίνεται ότι τα περισσότερα μικρά γεύματα δεν βοηθούν περαιτέρω στη μείωση του βάρους, όπως εξηγεί ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μιας και δεν αυξάνουν περισσότερο τις θερμίδες που καίμε.

Πέραν τούτου, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν επιπλέον οφέλη υγείας στα πολλά και μικρά γεύματα, αφού δεν παρατηρείται κάποιο θετικό πρόσημο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Συνεπώς, όπως τονίζει ο ειδικός, είναι λογικό να τρώμε μόνο όταν πεινάμε, αρκεί να υπάρχει μια ελάχιστη ισοκατανομή του φαγητού μέσα στην ημέρα. Το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό, δηλαδή τα 3 κύρια γεύματα της ημέρας, είναι για πολλούς ανθρώπους αρκετά.