5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά της Κυριακής!

«Το Πολικό Εξπρές» (2004) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζιμέκις

Κινούμενα Σχέδια – Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παπούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι. Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός… τεράστιου ατμοκίνητου τρένου.

Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κρις Κόπολα, Μάικλ Ζετερ.

*Star, Κυριακή 24/12, στις 21:00

«Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» (1999) σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Κομεντί Ρομαντική – Ένα μοιραίο παιχνίδι της τύχης και ο Γουίλιαμ Θάκερ (Χιου Γκραντ), πρόσφατα χωρισμένος και ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στο κέντρο του Νότινγκ Χιλ, γνωρίζεται με τη διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιό Άννα Σκοτ (Τζούλια Ρόμπετς). Σύντομα, ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται ανάμεσά τους και η σχέση τους θα δοκιμαστεί από τον κοινωνικό περίγυρο του Γουίλιαμ, καθώς όλοι αναρωτιούνται τι δουλειά έχει ο απλός αυτός βιβλιοπώλης με μια σταρ του σινεμά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χιού Γκραντ, Χιου Μπόνβιλ, Ρις Ίφανς, Έμα Τσέιμπερς, Τζίνα Μακί, Έμιλυ Μόρτιμερ

*Star, Κυριακή 24/12, στις 23:10

«Έρωτας από Ατύχημα» (2020) σκηνοθεσία Άλαν Χάρμον

Ρομαντική Κομεντί – Για την ανύπαντρη μητέρα, Μάγκι Ο Ντόνελ, τα Χριστούγεννα ήταν πάντα μια οικογενειακή γιορτή, αλλά φέτος, με την κόρη της Έλεν να περνά τις γιορτές με τον πατέρα της, η Μάγκι περνά τα πρώτα Χριστούγεννα μόνη της.

Αυτό συμβαίνει, μέχρι που κυριολεκτικά «συγκρούεται» με τον Λούκας Καβέλι σε ένα παρκινγκ χριστουγεννιάτικων δέντρων. Αφού τον τραυματίζει με το δέντρο της, αναγκάζεται να ακυρώσει το ταξίδι του για σκι στο Άσπεν και να μείνει στην πόλη τα Χριστούγεννα. Θέλοντας να επανορθώσει, η Μάγκι προσφέρει στον Λούκας τον ξενώνα της για να αναρρώσει.

Η Μάγκι έχει περάσει τη ζωή της φροντίζοντας τους άλλους, ενώ ποτέ δεν φρόντισε τις δικές της ανάγκες. Αντίθετα, ο Λούκας είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αρχιτέκτονας που έχει φτάσει στο απόγειο της καριέρας του – μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι έχει χάσει το πάθος του για τη δουλειά που κάποτε αγαπούσε.

Μαζί περνούν τα Χριστούγεννα, και κατά τη διάρκεια των γιορτών οι δυο τους βρίσκουν παρηγοριά και θεραπεία στη νέα τους φιλία – μια σύνδεση που σύντομα θα μετατραπεί σε ειδύλλιο. Όμως, η Μάγκι παρερμηνεύει τις προθέσεις του Λούκας και αυτή η παρεξήγηση μπορεί να βάλει τέλος στη σχέση τους προτού καν ξεκινήσει.

Παίζουν: Άσλει Γουίλιαμς, Νίαλ Μάτερ, Κάιντεν Μάγκνουσον, Καλίξ Φρέιζερ, Λίζα ΜακΦάντεν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 24/12, στις 00:30

«Ακραίες Καταστάσεις» (2020) σκηνοθεσία Νατ Φάξον

Δράμα Κωμωδία – Ένα παντρεμένο ζευγάρι, που βρίσκεται σε διακοπές για σκι στις Άλπεις, γλιτώνει στο παρά πέντε από μια τρομερή χιονοστιβάδα. Από αυτό το σημείο και μετά, τίποτα δε θα είναι το ίδιο, καθώς η φαινομενικά τέλεια οικογένειά τους θα αναγκαστεί να επανεκτιμήσει τη ζωή της και τον τρόπο που το κάθε μέλος της βλέπει το άλλο.

Παίζουν: Μιράντα Ότο, Ζακ Γουντς, Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, Γουίλ Φερέλ, Κρίστοφερ Χίβγιου

*Skai, Κυριακή 24/12, στις 01:30

«Maverick» (1994) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Μπρετ Μάβερικ (Μέλ Γκίμπσον) είναι ένας εύθυμος απατεώνας και πολύ καλός χαρτοπαίχτης στις άγριες μέρες της παλιάς αμερικάνικης Δύσης. Μια ακόμη «φιλοδοξία» του είναι να πάρει μέρος στο μεγαλύτερο παιχνίδι πόκερ που διοργανώνεται στην πόλη που μόλις κατέφθασε.

Το ποσό που θα κερδίσει ο νικητής είναι αμύθητο. Και ο Μπρετ πιστεύει πως αυτός θα είναι ο νικητής. Σύντομα όμως συναντά δύο ανθρώπους που θα αποδειχτούν ικανότατοι αντίπαλοι: τον ατάραχο Ζέιν Κούπερ (Τζέιμς Γκάρνερ), έναν άνθρωπο του Νόμου, και τη γοητευτική Άναμπελ Μπράσφορντ (Τζόντι Φόστερ).

Και οι τρεις διεκδικούν με το ίδιο πάθος το ίδιο τρόπαιο.

Ποιος θα είναι όμως ο νικητής;

Γραφικά σαλούν, τρελοί καβγάδες, επεισοδιακές παρτίδες πόκερ και ο αδίστακτος άγραφος νόμος των πιστολέρο συνθέτουν τον περίφημο κόσμο της Άγριας Δύσης, που σ’ αυτή την ταινία προσεγγίζεται με κεφάτες διαθέσεις από τον Ρίτσαρντ Ντόνερ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Τζόντι Φόστερ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κόμπερν

*Star, Κυριακή 24/12, στις 02:00