10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ, ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπίτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Ant1, Δευτέρα 08/01, στις 21:00

«Transporter 2» (2005) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ

Αστυνομική Δράσης  – O Φρανκ Μάρτιν, πρώην κομάντο, έχει πλέον εξειδικευτεί στην διακίνηση ειδικών εμπορευμάτων με το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Η τελευταία αποστολή, που έχει αναλάβει, είναι ως οδηγός της πλούσιας αλλά και συνάμα μυστηριώδους οικογένειας Μπίλινγκς, να μεταφέρει τον μικρό τους γιο, τον Τζακ, στο σχολείο. Μια συμμορία παρανόμων, που έχει στήσει ένα παρανοϊκό σχέδιο, θα προσπαθήσει να απαγάγει τον Τζακ, με συνέπεια ο Φρανκ να πρέπει να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει στις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού Στρατού…

Παίζουν: Μάθιου Μοντίν, Τζέισον Στέιθαμ, Αλεσάντρο Γκάσμαν, Άμπερ Βαλέτα.

*Star, Δευτέρα 08/01, στις 22:15

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ, Ντάνα Αιβι, Χέδερ Μπερνς, Ντέιβιντ Χειγκ, Βην Κοξ, Ντόριαν Μισικ

*Open, Δευτέρα 08/01, στις 22:30

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Δευτέρα 08/01, στις 22:40

«Desperado» (1995) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ 

Δράσης –Ένας μοναχικός άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη κωμόπολη του Μεξικού. Είναι ένας μαριάτσι (κιθαρίστας-τραγουδοποιός). Η θήκη της κιθάρας του όμως κρύβει μια μοναδική συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων.

Κι αυτό επειδή σε αντίθεση με αυτό που θέλει να δείχνει, είναι ένας άνδρας αποφασισμένος να εκδικηθεί τον έμπορο ηρωίνης που στάθηκε αιτία να δολοφονηθεί η αγαπημένη του.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγεκ, Χοακιν ντε Αλμέιντα, Κουέντιν Ταραντίνο

*Mega, Δευτέρα 08/01, στις 00:10

“Mr. Right” (2015) σκηνοθεσία Πάκο Καμπέζας

Κωμική Περιπέτεια – Μετά από έναν επίπονο χωρισμό, η Μάρθα συναντά τον Φράνσις, τον άντρα, που φαντάζει το τέλειο ταίρι. Όμως, καθώς η σχέση τους προχωράει, η Μάρθα ανακαλύπτει ότι ο «κύριος Τέλειος»  είναι στην πραγματικότητα ένας επαγγελματίας εκτελεστής.

Σύντομα το σκοτεινό παρελθόν του Φράνσις έρχεται για να τους βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο…

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Σαμ Ρόκγουελ, Τιμ Ροθ, Τζέιμς Ράνσον

*Star, Δευτέρα 08/01, στις 00:15

«Η συμμορία των έντεκα» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Κωμωδία Περιπέτεια – Για τον γοητευτικό και ταλαντούχο απατεώνα Ντάνι Όσιαν η καλύτερη ληστεία είναι πάντα η… επόμενη ληστεία. Αν και δεν έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα από την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ, έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα πλάνα της επόμενης κομπίνας του.

Σύντομα θα έρθει σε επαφή με τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας – ανάμεσά τους ένας επιτήδειος χαρτοπαίκτης, ένας ελαφροχέρης πορτοφολάς, ένας σπεσιαλίστας στις ανατινάξεις. Στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τρία από τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον αδίστακτο μεγιστάνα Τέρι Μπένεντικτ, ελαφρύνοντας τα χρηματοκιβώτιά του κατά 150 εκατομμύρια. Ο ίδιος έχει επίσης δεσμό με την Τες, τη πρώην σύζυγο του Όσιαν, και αυτό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο για το παράτολμο σχέδιο που εξυφαίνει η συμμορία.

Παίζουν: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντι Γκαρσία.

*Open, Δευτέρα 08/01, στις 00:30

«Snake Eyes» (1998) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Περιπέτεια – Ο Ρικ Σαντόρο είναι ένας αστυνομικός στο Ατλάντικ Σίτυ, που η ζωή του αλλάζει όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας, μαζί με ένα ολόκληρο γήπεδο θεατών, μιας αιφνίδιας πολιτικής δολοφονίας. Καθώς το αστυνομικό καθήκον τον καλεί να αναλάβει δράση, αποφασίζει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια σειρά εντατικών ανακρίσεων ξεκινά, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι κάθε μικρό βήμα που καταφέρνει τον οδηγεί σε ένα όλο και πιο μεγάλο παζλ μυστηρίου, συνομωσίας και διαφθοράς. Όταν, όμως καταλάβει ότι έχει ανοίξει την πόρτα μιας πλεκτάνης που δεν έχει προηγούμενο, η ζωή του θα έχει ήδη μπει σε θανάσιμο κίνδυνο…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γκάρι Σινίζ, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζον Χερντ, Σταν Σόου.

*Alpha, Δευτέρα 08/01, στις 01:45

“Sucker Punch” (2011) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Περιπέτεια – Ένα μικρό κορίτσι, η Μπέιμπι Ντολ, εισάγεται, από τον επιτακτικό πατέρα της, σε μία ψυχιατρική κλινική, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε λοβοτομή.

Η μικρή βρίσκει προσωρινό καταφύγιο σε μία πλασματική πραγματικότητα, όπου μαζί με άλλα 4 κορίτσια από την κλινική αλλά και ένα μυστηριώδη οδηγό, σχεδιάζουν την απόδρασή τους.

Τα όρια μεταξύ πλασματικού και πραγματικού συγχέονται ολοένα και περισσότερο, καθώς τα κορίτσια αναζητούν τα 5 αντικείμενα, που τους είναι απαραίτητα για να καταφέρουν να αποδράσουν, πριν να είναι πολύ αργά….

Παίζουν: Έμιλι Μπράουνινγκ, Βανέσα Χιούτζενς, Άμπι Κόρνις, Τζένα Μαλόουν, Τζέιμι Τσάνγκ

*Star, Δευτέρα 08/01, στις 02:15

«Δράκουλας» (1992) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα 

Τρόμου – 1462. O Βλαντ Ντράκουλα (Γκάρι Όλντμαν) επιστρέφει σπίτι του μετά από μια μεγάλη νίκη ενάντια στους Τούρκους. Η γυναίκα του έχει αυτοκτονήσει, η εκκλησία αρνείται να αποδώσει χριστιανικές τιμές αφού υπήρξε αυτόχειρας κι έτσι ο ίδιος χάνει την πίστη του στον Θεό.

Μαινόμενος κόβει στα δυο τον σταυρό της εκκλησίας με το σπαθί του και πίνει το αίμα που πηγάζει μέσα από τα κομμάτια του. Ο Dracula ορκίζεται να επιστρέψει στη ζωή με τη βοήθεια των σκοτεινών δυνάμεων, για να εκδικηθεί τον άδικο χαμό της γυναίκας του.

1897.Τέσσερις αιώνες αργότερα κι ενώ οι πληγές του είναι ακόμα νωπές, ο μυστηριώδης άρχοντας σε μια απ’ τις περιπλανήσεις του αναγνωρίζει στο πρόσωπο της νεαρής και όμορφης Μίνα Μάρει (Γουινόνα Ράιντερ) τη μετενσάρκωση της αγαπημένης του.

Γοητευμένος και συγκινημένος από την παρουσία της παίρνει την απόφαση να επισκεφτεί και να εγκατασταθεί στο βικτοριανό Λονδίνο με βασικό σκοπό να κερδίσει της παντοτινή της αγάπη.

Βέβαια τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τον ίδιο αφού για να κερδίσει την καρδιά της θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει αρκετούς εχθρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο δαιμόνιος καθηγητής Βαν Χέλσιγκ (Άντονι Χόπκινς) αλλά και ο ερωτικός του αντίζηλος Τζόναθαν Χάρκερ (Κιάνου Ριβς), τον οποίο έχει προσλάβει ως νομικό σύμβουλο.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Γουϊνόνα Ράιντερ, Άντονι Χόπκινς, Κιάνου Ριβς, Ρίτσαρντ Γραντ, Σάντι Φροστ, Μπίλι Κάμπελ, Μόνικα Μπελούτσι, Φιόνα Κέντρικ, Μιχαέλα Μπερκού, Τζέι Ρόμπινσον

*Mega, Δευτέρα 08/01, στις 02:20