8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Τρίτη 16/01 στις 22:30

«Free Guy» (2021) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Ένας ταμίας τράπεζας που ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα είναι ένας εφεδρικός παίκτης ενός open-world video game, αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας, μιας ιστορίας που θα ξαναγράψει ο ίδιος.

Σε έναν κόσμο δίχως όρια και περιορισμούς, είναι αποφασισμένος να γίνει ο τύπος που θα σώσει τον κόσμο του, προτού είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τζόντι Κόμερ, Τάικα Γουαϊτίτι, Ράιαν Ρέινολντς, Τζόι Κίρυ, Τσάνιγκ Τέιτουμ, Ααρον Ρηντ, Μαρκ Λάινερ, Μπριτνι Ολντφορντ, Βέρνον Σκοτ, Σόφι Λεβί, Ναχίμ Γκαρσία, Κένεθ Ίσραελ, Ρικ Πλαμένκο

*Alpha, Τρίτη 16/01 στις 22:40

«Αίμα από το αίμα μου» (2015) σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο

Δραματική – Ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέταση στη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Μπόμπιο. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Μπενεντέτα να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος ομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο.

Η Μπενεντέτα πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές – νερό, φωτιά και δάκρυα – για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει.

Ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέταση στη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Μπόμπιο. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Μπενεντέτα να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος ομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο.

Η Μπενεντέτα πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές – νερό, φωτιά και δάκρυα – για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει.

Παίζουν: Ρομπέρτ Χερλίτζκα, Αλμπα Ρορβάκερ, Λίντια Λίμπερμαν

*ΕΡΤ3, Τρίτη 16/01 στις 23:00

«Death Wish» (2018) σε σκηνοθεσία Ιλάι Ροθ

Δράσης – Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του και η ενήλικη κόρη του μέσα στο σπίτι τους.

Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους καθώς η αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τη γυναίκα και τραυμάτισαν σοβαρά την κόρη του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Κίμπερλι Ελίζ.

*Star, Τρίτη 16/01 στις 23:45

«Captain Phillips» (2013) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δραματική – Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς αναλαμβάνει τη διοίκηση του Maersk Alabama, ένα άοπλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Σαλάλαχ στο Ομάν, με διαταγή να πλεύσει μέσω του Κόλπου του Άντεν στη Μομπάσα, γύρω από το Κέρας της Αφρικής.

Έχοντας γνώση για πειρατική δραστηριότητα στα παράλια της Σομαλίας, ο καπετάνιος δίνει διαταγή για αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιεί ασκήσεις κινδύνου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μπαρκάντ Αμπντί, Κάθριν Κίνερ, Φεϊζάλ Αχμέντ, Μάικλ Σέρνους, Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Mega, Τρίτη 16/01 στις 00:10

«Ο Καλύτερος Φίλος μου» (2017) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κομεντί Περιπέτεια – Ένας σκύλος αναζητά το νόημα της ύπαρξής του μέσα από πολλές (μετεμψυχωμένες) ζωές και διάφορους ιδιοκτήτες.

Ποιο το νόημα της ζωής ενός σκύλου; Μα, φυσικά, να υπηρετεί τους ανθρώπους, όπως διατείνεται ο ηθοποιός-συγγραφέας Μπρους Κάμερον, του οποίου το μυθιστόρημα «A dog’s purpose» έμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο στη λίστα των μπεστ σέλερ των «New York Times». Αφού όλοι πρέπει να σκέφτονται όπως εμείς, ένας σκύλος που μιλάει (στον εαυτό του) και μετεμψυχώνεται μέχρι να ξαναβρεί το πρώτο αφεντικό του είναι μια καλή αρχή για ένα –υποτίθεται– διασκεδαστικό, συγκινητικό και διδακτικό­, μα στην πραγματικότητα αφόρητα απλοϊκό σε ιδέες ταξίδι τόσο στην (ειδυλλιακή) Αμερική του δευτέρου­ μισού του προηγούμενου αιώνα.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ

*Open, Τρίτη 16/01 στις 01:00

«Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς» (2017) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Κωμωδία  – Ο Μπραντ και ο Ντάστι είναι πλέον δύο πατεράδες που έχουν βρει τις ισορροπίες τους και μοιράζουν τους ρόλους τους ώστε οι δύο οικογένειες να συνυπάρχουν αρμονικά. Αυτά τα Χριστούγεννα, όμως, τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή, αφού  καταφθάνουν για τις διακοπές οι παππούδες.

Από τη μια ο τσαμπουκάς παππούς, που έχει πολλά άλυτα θέματα με το γιο του Ντάστι και από την άλλη ο αφελής παππούς που προσπαθεί να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα των άλλων, ξεχνώντας τα δικά του. Τα δύο ζευγάρια πατεράδων θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνυπάρχουν για χάρη των παιδιών τους. Θα μπορέσουν άραγε να συνεργαστούν για να σώσουν τα Χριστούγεννα;

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λίντα Καρντελίνι, Τόμας Χέιντεν Κερτς, Σκάρλετ Εστέβεζ.

*Alpha, Τρίτη 16/01 στις 01:15

«Annabelle Comes Home» (2019) σκηνοθεσία Γκάρι Ντάουμπερμαν

Θρίλερ – Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) και Λορέν Γουόρεν (Βέρα Φαρμίγκα) κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν “με ασφάλεια” σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα.

Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, ΜακΚένα Γκρέις, Μάντισον Αιζμαν, Κέιτι Σαρίφ

*Star, Τρίτη 16/01 στις 02:00