Τα πιο συχνά κόλπα των διαρρηκτών για την παραβίαση σπιτιών

Φοβάσαι ότι επίδοξοι διαρρήκτες ψάχνουν τρόπο να μπουκάρουν στο σπίτι σου; Μάθε τα κόλπα που χρησιμοποιούν και προετοιμάσου κατάλληλα.

Ένα απλό σκρολάρισμα σε ειδησεογραφικά σάιτ αρκεί για να καταλάβεις ότι οι διαρρήξεις σε σπίτια αποτελούν συχνό κι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στη χώρα μας. Αντίστοιχα πάντοτε στις συζητήσεις μας θα βρεθεί ένας γνωστός, γνωστού που του άνοιξαν το σπίτι κι έπεσε θύμα πανούργων διαρρηκτών που γλυκοκοιτούσαν την περιουσία του. Κάπως έτσι κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο συχνά κόλπα που χρησιμοποιούν επίδοξοι διαρρήκτες που αναζητούν την επόμενη λεία τους ώστε να κάνεις αντίστοιχα τα κουμάντα σου και να προστατέψεις το σπίτι σου.

Ένα παράθυρο είναι αρκετό για να τρυπώσουν

Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαρρήξεων οφείλεται σε κάποιο ανοιχτό παράθυρο, μια ξεκλείδωτη πόρτα και μια φρακαρισμένη μπαλκονόπορτα που αποτελούν πανεύκολη λεία για έμπειρους διαρρήκτες που καιροφυλαχτούν για το επόμενο θύμα τους. Επομένως δώσε μεγάλη προσοχή κι επιμέλεια όταν φεύγεις από το σπίτι σου, φροντίζοντας όλα να είναι κλειδωμένα κι ασφαλισμένα.

Οι γιορτές είναι η αγαπημένη εποχή των διαρρηκτών

Πολλοί διαρρήκτες επιλέγουν την περίοδο των γιορτών για να μπουν στο επόμενο σπίτι, σταμπάροντας τις οικίες που λείπουν οι ιδιοκτήτες τους. Για αυτόν τον λόγο δεν είναι κακό να «προσποιηθείς» πως βρίσκεσαι στο σπίτι παρότι απουσιάζεις για διακοπές ή για κάποιο ρεβεγιόν, αφήνοντας κάποιο φως αναμμένο και στολίδια σε σημεία που υποδηλώνουν την παρουσία σου. Οι διαρρήκτες μπορεί να εκμεταλλευτούν την πληροφορία για απουσίες και σε άλλες περιόδους όπως διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια, για αυτό καλό είναι να προσέχεις με ποιον μοιράζεσαι τέτοιες πληροφορίες.

Άνοιξε θεία από τη ΔΕΗ είμαστε

Πάρα πολλές φορές επιτήδειοι που υποδύονται υπαλλήλους της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, ή εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εταιρειών ρεύματος προσπαθούν να πείσουν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές σπιτιών να τους ανοίξουν την πόρτα με σκοπό να κλέψουν την οικία τους.

Στοχεύουν στα κλειδιά για να έχουν πρόσβαση στο σπίτι

Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφοροι διαρρήκτες κλέβουν τσάντες με προσωπικά αντικείμενα και κλειδιά για να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα σπίτια των θυμάτων τους. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό σε περίπτωση που πέσεις θύμα κλοπής στα μέσα μεταφοράς ή στον δρόμο να προχωρήσεις σε άμεση αντικατάσταση της κλειδαριάς του σπιτιού σου.

Ηλεκτρονική Παρακολούθηση

Κάποιοι διαρρήκτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να παρακολουθήσουν πότε κάποιος είναι ή δεν είναι στο σπίτι. Κάποιος υποδυόμενος τον αθώο επισκέπτη ή εξουσιοδοτημένο τεχνικό, θα μπορούσε κάλλιστα να εγκαταστήσει μια μικρή συσκευή παρακολούθησης του σπιτιού και να ξαναχτυπήσει όταν τα μέλη του νοικοκυριού λείπουν από το σπίτι.

Προτιμούν τις μονοκατοικίες στη μέση του δρόμου

Οι διαρρήκτες προτιμούν τις μονοκατοικίες που βρίσκονται στη μέση του δρόμου κι αποφεύγουν τα γωνιακά σπίτια καθώς υπάρχει μεγαλύτερη οπτική πρόσβαση σε αυτά με τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από κάμερες ή περαστικούς να αυξάνονται.

Προσοχή στις γκαραζόπορτες

Μια από τις πλέον αγαπημένες προσβάσεις των διαρρηκτών είναι αυτή διαμέσου των γκαραζόπορτων. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί είναι πιο εύκολο να παραβιαστούν με τη χρήση απλών εργαλείων.

Κάθε κακοφωτισμένο σπίτι, του διαρρήκτη η χαρά

Οι διαρρήκτες βάζουν στο μικροσκόπιο τους όλα εκείνα τα σπίτια που δεν έχουν επαρκή φωτισμό, με αποτέλεσμα να μπορούν να δρουν χωρίς να γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Για αυτό είναι σημαντικό να φωτίζεις επαρκώς το εξωτερικό του σπιτιού σου κι ας ζορίζεσαι με τα χρωματιστά τιμολόγια των παρόχων ρεύματος.