8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Εντιμότατοι Κλέφτες» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Περιπέτεια – Ο Μπράιαν Ρίντερ υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του, τώρα στα 77 του συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο του HATTON GARDEN.Οι κλέφτες , όλοι μεταξύ 60 και 70ετών , εκτός από έναν, επιστρατεύουν τις παλιομοδίτικές μεθόδους τους και σχεδιάζουν την ληστεία για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Παριστάνοντας τους εργάτες, μπαίνουν στο θησαυροφυλάκιο, εξουδετερώνουν τον συναγερμό και ξεκινούν να σκάβουν μία τρύπα στον τοίχο του. Δύο μέρες αργότερα κατορθώνουν να το σκάσουν με λεία που ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, σε κοσμήματα και μετρητά. Καθώς η αστυνομία φθάνει στον χώρο του εγκλήματος και η ανάκριση ξεκινάει, ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται μεταξύ των μελών της ιδιόμορφης συμμορίας καθώς αδυνατούν να μοιράσουν δίκαια μεταξύ τους την λεία.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Φραντσέσκσ Άνις, Ολίβια Λη Άντερσεν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τομ Κόρτνεϊ, Τσάρλι Κοξ, Πολ Γουάιτχαουζ, Μάικλ Γκαμπόν, Ρέι Γουίνστοουν

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 17/01 στις 21:00

«Έντιμος Κλέφτης» (2020) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική Δράσης – Ο Τομ είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: διαβόητος ληστής και φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την Άννι τον έχουν αλλάξει και θέλει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία.

Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα, που έχει ληστέψει, με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα.

Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Τζάι Κόρτνεϊ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ράμος, Τάζι

*Star, Τετάρτη 17/01 στις 21:00

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον.

*Open, Τετάρτη 17/01 στις 22:30

«Μια Τετάρτη του Μαΐου» (2015) σκηνοθεσία Νίκι Καρίμι

Δραματική – Βρισκόμαστε στο Ιράν μία Τετάρτη 9 Μαΐου, όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας του Vahid Jalilvand. Ένας μεσήλικας άντρας βάζει αγγελία σε μια εφημερίδα ότι προτίθεται να δωρίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε κάποιον που το έχει, πραγματικά, ανάγκη.

Στην αγγελία απαντάει ένας μεγάλος αριθμός αιτούντων, έτσι, πολυάριθμοι άντρες αλλά κυρίως γυναίκες θα περάσουν την πόρτα του γραφείου και ο άντρας θα ακούσει τις δραματικές ιστορίες τους, έχοντας σαν στόχο να επιλέξει έναν από όσους έχει δει και να του δώσει τα χρήματα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει προσωρινά τον άντρα λόγω του τεράστιου πλήθους που έχει μαζέψει στον δρόμο.

Νίκι Καρίμι, Αμίρ Αγκαΐ, Σαρόκ Φορουτανιάν, Βαχίντ Ζαλιλβάντ , Μπόρζου Αρτζιμάντ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 17/01 στις 23:00

«Στη Σκιά των Κατασκόπων» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Περιπέτεια –  Ο Τζέισον Μπορν, ο κατάσκοπος χωρίς μνήμη του “Χωρίς ταυτότητα”, βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Ινδία, όπου κάποιοι αποπειρώνται να τον σκοτώσουν και να του φορτώσουν ένα φόνο. Έρχεται στην Ευρώπη, κι ενώ τον καταζητούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προσπαθεί να βρει ποιος τον παγίδεψε και γιατί. Καταιγισμός δράσης, με μια εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης στη Μόσχα.

Παίζουν:  Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Τζόαν Άλεν.

*Alpha, Τετάρτη 17/01 στις 00:15

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια –Ο Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν, Τέρενς Σταμπ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντέιβιντ Λη, Κέλι Καρμπακς, Μάσι Οκα

*Open, Τετάρτη 17/01 στις 01:00

«Η Παρακολούθηση» (2008) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δραματική Τρόμου – Ο Κρις και η Λίζα είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων του στην Καλιφόρνια. Γρήγορα οι δυο τους διαπιστώνουν πως ο έγχρωμος γείτονας τους, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του το παιδί του μετά τον θάνατο της γυναίκας του, τους αντιμετωπίζει με καχυποψία λόγω της διαφυλετικής σχέσης τους.

Η ιδιότητα του ως αστυνομικού και φρουρού της γειτονιάς τού επιτρέπει να ξεπερνά συχνά τα όρια. Κι ενώ οι περιπολίες του τη νύχτα και το άγρυπνο βλέμμα του είναι ανακούφιση για τους υπόλοιπους γείτονες που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια, αποτελούν παρενόχληση για το νεαρό ζευγάρι.

Οι επίμονες εισβολές στις ζωές τους οδηγούν τον Κρις και τη Λίζα να αντιμετωπίσουν τον δυνάστη τους με οποιοδήποτε τίμημα. 

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κιθ Λόνεκερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάιν, Τζέισον Φίσερ.

*Mega, Τετάρτη 17/01 στις 01:20

«The Courier» (2019) σκηνοθεσία Ζάκαρι Άντλερ

Περιπέτεια – Ένας αδίστακτος εγκληματίας δίνει εντολή να βγει από τη μέση ο μοναδικός μάρτυρας, που θα καταθέσει σε μια σημαντική δίκη εναντίον του.

Μια μυστηριώδης γυναίκα-κούριερ μεταφέρει, χωρίς να το γνωρίζει, ένα πακέτο που περιέχει μια βόμβα αερίου, με αποδέκτη τον μάρτυρα. Όταν η γυναίκα τον σώζει από βέβαιο θάνατο, οι δυο τους θα βρεθούν κυνηγημένοι από μια στρατιά δολοφόνων…

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Γκάρι Όλντμαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ

*Star, Τετάρτη 17/01 στις 01:45