Εισιτήριο εισόδου από σήμερα στην Αγια-Σοφιά – Δωρεάν για όσους την επισκέπτονται για θρησκευτικούς λόγους

Με εισιτήριο θα μπορούν να επισκέπτονται από σήμερα (15/1) την Αγια-Σοφιά οι τουρίστες.

Κι αυτό γιατί τίθεται σε ισχύ η απόφαση του τουρκικού υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού για επιβολή εισιτηρίου στην Αγια-Σοφιά για τους αλλοδαπούς τουρίστες.

Δωρεάν η είσοδος για θρησκευτικούς λόγους

Η είσοδος για τους ξένους που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και επιθυμούν να επισκεφθούν την Αγια-Σοφιά για τουριστικούς σκοπούς ανέρχεται στα 25 ευρώ. Η είσοδος για τους ξένους υπηκόους που επισκέπτονται το μνημείο για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας θα συνεχίσει να είναι δωρεάν.

Για να γίνει εφικτός αυτό ο διαχωρισμός, το τουρκικό υπουργείο ολοκλήρωσε τον διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα εισέρχονται στο μνημείο ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου για την Αγια-Σοφιά

Σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ, προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου. Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί κάμερες ασφαλείας, συστήματα ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστήματα ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».